- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
Daha uzun süredir vergi veriyor olması, onun koltuğu daha çok hak ettiği anlamına gelmiyor. Öyle bir şey değil bu. O zaman binerken akbil değil, rütbe gösterelim: "Ben daha çok vergi ödedim, VIP otobüs koltuğuna oturacağım."Devlete şu ana kadar cebinden ne verdin? O adamlar 30 sene belki çalışıp her ay devlete ücret ödedi ve şu an olması gereken oluyor. Almaları gereken hizmeti alıyorlar. İstedikleri yere keyfi gidebilirler. Buna karışma hakkını nereden buluyorsunuz?
Bir insanın içinden gelmediği sürece ister hamile, ister yaşlı, ister sakat fark etmez; yer vermesi zorunlu kılınırsa vebali herkesin boynuna.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Devlete şu ana kadar cebinden ne verdin? O adamlar 30 sene belki çalışıp her ay devlete ücret ödedi ve şu an olması gereken oluyor. Almaları gereken hizmeti alıyorlar. İstedikleri yere keyfi gidebilirler. Buna karışma hakkını nereden buluyorsunuz?
Cebimden ne mi verdim, güzel soru. Biraz düşüneyim. KDV, ÖTV, gümrük vergisi acaba daha fazla verdiğim para var mıdır?
Bu nasıl bir soru ya, olay burada benim para vermem mi? Yaşlı bedava binsin eyvallah öğrenci de bedava binsin o halde. Yaşlı sana gelecek sağlamayacak, sana hizmet etmiş karşılığını veriyorsun ancak öğrenci sana hizmet edecek. Birisi bitirmiş, birisi başında. Yanlış düşünce hocam.
Bu zamların sebebi yaşlıların ücretsiz binmesi değil arkadaşlar. Dikkatinizi farklı yerlere vermeyin. Öfkenizi yanlış yere yönlendirmeyin. Yaşlıların ücretsiz binmesi inanın %0.01 bile zarar değil genele vurulduğunda.
Bu forumun yaş kitlesinden midir nefret treni aşkından mıdır bilmediğim bir kör yargılama alışkanlığı var, bu konuda da şaşırtmadılar.
İnsanlar kendilerine vadedilen emeklilik dönemleri için yıllarca çalışıp paralarının bir kısmını ilgili kurumlara verdiler. O kızdığınız emekliler doğdukları gün devlet tarafından aylığa bağlanmadılar yani. Muhalif olacağız diye kendinize yanlış düşmanlar belirlemeyin, sorgulamayana koyun deyip koyundan beter olmayın.
- Makaleler
- 14
Şimdi ise köle gibi çalışıp, Hindistan'dan bile kat kat beter hayata İsveç parası ödüyoruz. Gerçi Hindistan'dakiler çalışarak ev araba alabailiyor, 11 saat çalışmıyorlar ama. Neyse. Bizi yönetenleri değil de muahaliflere laf atalım. Böyle devam.
Bazen milletin hak ettiği şekilde yönetildiğini düşünüyorum ama, arada kaynayanlar oluyor işte.
İstanbul'da yapılan zammı da hapisteki adamdan bilmeye devam. Ekonomiden de o sorumluydu.
Bazen milletin hak ettiği şekilde yönetildiğini düşünüyorum ama, arada kaynayanlar oluyor işte.
İstanbul'da yapılan zammı da hapisteki adamdan bilmeye devam. Ekonomiden de o sorumluydu.
Gece
Üstün
Son düzenleme:
- Makaleler
- 4
Bedava diye her gün onlarca kez biniyorlar. Türkiye'nin nüfusu da yaşlı. Sırf +65 bedava engellense 50% maliyet azalır. Popülist vaatlerle çoğunluğun oyunu alıp gençlere yıkıyorlar her şeyi.Bu zamların sebebi yaşlıların ücretsiz binmesi değil arkadaşlar. Dikkatinizi farklı yerlere vermeyin. Öfkenizi yanlış yere yönlendirmeyin. Yaşlıların ücretsiz binmesi inanın %0.01 bile zarar değil genele vurulduğunda.
- Makaleler
- 8
ULASAV'da (Ulusal Akıllı Şehir Açık Veri Platformu) 2024 yolcu-yaş verisi var. Müsait bir zamanımda bu analizi yapacağım.Bedava diye her gün onlarca kez biniyorlar. Türkiye'nin nüfusu da yaşlı. Sırf +65 bedava engellense 50% maliyet azalır. Popülist vaatlerle çoğunluğun oyunu alıp gençlere yıkıyorlar her şeyi.
- Makaleler
- 4
Bakmak isterim.ULASAV'da (Ulusal Akıllı Şehir Açık Veri Platformu) 2024 yolcu-yaş verisi var. Müsait bir zamanımda bu analizi yapacağım.
Xudayar_Mirzayev
Uzman
Bizim metroya da zam gelmiş.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.