Hedef sistemleri model değil de marka adına göre seçmişlerdir. Sistem uyumsuz olduğu zaman da kuruldu olarak gösteriliyor ancak işlem arka planda atlanıyor. Benzer durum, bazı HP cihazlarda da görülüyor. 🙏
Gemini'a sordum BIOS güncellemesi olmadığını sadece Sistem Firmware güncellemesi olduğunu söylüyor.

Bu yazılım güncellemesi daha çok Aygıt Yöneticisi'nde yer alan MSI Software Component Interface ile ilgili. Ben sizden ve konu sahibinden bunun versiyonunun kontrolünü rica ederim.
Evet sizin dediğiniz gibi gözüküyor.

Ekran görüntüsü 2026-02-04 004339.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gemini'a sordum BIOS güncellemesi olmadığını sadece Sistem Firmware güncellemesi olduğunu söylüyor.
Sistem Firmware zaten BIOS'u da kapsayan bir kavram. BIOS güncellemesi olmadığını ama BIOS güncellemesi olduğunu söylüyor gibi bir şey yazdınız şu anda.

Software Component dediğiniz şey zaten anakartınızın BIOS'u arasında bir "tercüman" görevi gören bir Windows sürücüsü. Aynı güncelleme paketinin bunu da sağlaması kadar doğal bir şey yoktur.

Sistem Firmware zaten BIOS'u da kapsayan bir kavram. BIOS güncellemesi olmadığını ama BIOS güncellemesi olduğunu söylüyor gibi bir şey yazdınız şu anda.

Software Component dediğiniz şey zaten anakartınızın BIOS'u arasında bir "tercüman" görevi gören bir Windows sürücüsü. Aynı güncelleme paketinin bunu da sağlaması kadar doğal bir şey yoktur.
Hocam uzatmak istemiyorum bana böyle söyledi.

Screenshot_2026-02-04-00-55-35-397_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.webp

@müzikdinlemeyiseverim Bunun doğrudan BIOS güncellemesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum ancak güncellemeyi yapacaksanız, işlemden önce mevcut BIOS sürümünüzü not edip yükleme sonrasında tekrar kontrol edebilir misiniz?

Bu arada BIOS sürümünüzü DxDiag aracıyla öğrenebilirsiniz.
Bu arada bu dediğinize de baktım BIOS sürümüm hala aynı.

Daha uzun düşünen modelleri tercih etmenizden yanayım.

Eki Görüntüle 224304
Zaten Pro modelini kullanıyorum birçok konuda işimi görüyor.

Bu arada bu dediğinize de baktım BIOS sürümüm hâlâ aynı.
Güncelleme sadece Software Component sağlıyor olabilir.

Tekrar manuel olarak güncellemeyi indirip kontrol ettim. İçerisinde E15A3IMS.CAP isminde BIOS ROM dosyası, bir adet güvenlik sertifikası, bir adet sürücü içeriyor.

Bu ROM dosyası, her anakarta uyumlu değildir. Bu yüzden bu güncelleme, her cihaza BIOS sağlamaz.

Öncelikle herkesin mesajı için teşekkürler. Dediğim gibi laptop bu MSI bir ekipmanım yok. Ayrıca Reddit'teki MSI laptop sayfasında galiba BIOS Update'ler System adı altında gösteriliyor ve MSI'ın destek sayfasında belirttiğine göre galiba öncelikle manuel olarak kendim BIOS güncellemesi yapmam gerekli. Daha sonrakileri için bu kısmı kullanmalıyım diye yorumladım.

Bu yazılım güncellemesi daha çok Aygıt Yöneticisi'nde yer alan MSI software component ınterface ile ilgili. Ben sizden ve konu sahibinden bunun versiyonunun kontrolünü rica ederim.
1770221658701.webp

BIOS sürümüm burada görünen sürüm olması gerekli diye düşünüyorum BIOS'ta da aynısı yazıyordu diye hatırlıyorum. Sorduğunuz şeyi bulamadım hem bilgisayar hem de sistem aygıtları kısmına baktım ve göremedim.

Düzeltme: Gizli aygıtları gösterdikten sonra dediğiniz şeyi buldum ve sürümü 1.0.0.14 gözüküyor muhtemelen o güncelleme bunu güncelleyecek. Yardım için teşekkürler. :giggle:

Evet sizin dediğiniz gibi gözüküyor.

Eki Görüntüle 224299
Son bir sorum olacak bu güncelleme sizde ne kadar sürdü? Güç kesilse bile laptop olduğu için sıkıntı olabilir mi yine de?

Son düzenleme: