Dün işten çıktım ve neredeyse herkese yaptıkları gibi bana da 46 koduyla çıkış vermişler. Bunun bir çözümü var mı, uğraşmalı mıyım? Yoksa çok da önemli bir şey değil mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hukuki yolu var. Evet başka gireceğin yerler, görebiliyor incelenirse. Biz yine avukat olan @Şişman Adam danışalım. O hukuki açıdan, seni daha iyi aydınlatır diye düşünüyorum. İlk 10 gün önemli olabilir bu konuda.
46 kod ciddi bir durum. Yaşın daha genç diye düşünüyorum, iş hayatında karşına çıkmasın bu.
Hocam ben de çıktığım işten nasıl öğrenebilirim kodu 46 mı vermişler diye bana? e-Devlet üzerinden göremiyorum, 4A'ya girdiğim de iş çıkış bildirgesinden.
Hocam e-Devlet bazen sıkıntılı çalışıyor. Oturduğunu yerde olan SGK'ya gidip öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum. Adli sicil kaydı gibi işlenmiyor bu kod, ben öyle hatırlıyorum. Ama iş başvurusunda, iş verenler bunu görebiliyor diye hatırlıyorum. Tabii bir şeyler değişmediyse, bu şekilde idi en son.
İyi de bunun için avukata ve dava masraflarına verecek param yok ki. Sigortam 13 Ağustosta başladı yani resmi olarak ihbar süresi olmadan çıkış yapabilirim. Tabi işverenin umrunda değil işten çıkanların yüzde 90ının çıkışını 46 ile veriyor.Bu sebeple SGK çıkış kodlarına yönelik bir uyuşmazlık durumunda iş mahkemelerinde dava açmak dışında başka bir yolunuz bulunmuyor.
@Şişman Adam hocamız daha iyi bilir ancak işten ayrılan birkaç kişi bir araya gelerek durumu mahkemeye taşısa hem avukat masrafı azalır hem de kanıt anlamında faydalı olabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde birkaç kişinin işten çıkarıldığı bir durum arkadaşımın başına gelmişti, tek bir avukat tutup haklarını aramışlardı.İyi de bunun için avukata ve dava masraflarına verecek param yok ki. Sigortam 13 Ağustosta başladı yani resmi olarak ihbar süresi olmadan çıkış yapabilirim. Tabi işverenin umrunda değil işten çıkanların yüzde 90ının çıkışını 46 ile veriyor.