Güzel olmuş. Kadınları çektikleri eziyetten kurtarıyorlar. O kapkara çarşafa zorla sokulan kadınların bundan şikayetçi olduğuna adım gibi eminim, ama söyleyemiyorlar. Sıcağın altında gezmesi dert, o peçeyle yemek yemesi dert... Kadınları çarşafa sokmak onu toplumdan dışlamak demektir.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Asyalı bir arkadaşım ile Türkiye’deki bir AVM’ye gittiğimizde bana nasıl yemek yediklerini sormuştu. Ben de “Eve gidiyor olabilirler mi?” demiştim. O kadar fikrim yoktu. Bana “Açıyordur bence.” gibi bir şey demişti. Yemek yerken de yüzünü açmıştı. İstediklerinde açabiliyorsalar ne gerek var ki? Muhtemelen baskı sebebiyle böyle giyiniyorlar.Sıcağın altında gezmesi dert, o peçeyle yemek yemesi dert...
Yasak geldiği için umarım kadınları evden çıkarmayacak erkekler olmaz. Yetkililer de bundan endişe duyuyormuş. Bunu yapanı asıl hapse atmak lazım.Kadınları çarşafa sokmak onu toplumdan dışlamak demektir.
Dostum ben peçesini hafifçe kaldırıp altından yemeye çalışanını görmüştüm. Evden çıkarmama tehlikesi var, evet. Umarım onlar da zamanla yola gelir.Asyalı bir arkadaşım ile Türkiye’deki bir AVM’ye gittiğimizde bana nasıl yemek yediklerini sormuştu. Ben de “Eve gidiyor olabilirler mi?” demiştim. O kadar fikrim yoktu. Bana “Açıyordur bence.” gibi bir şey demişti. Yemek yerken de yüzünü açmıştı. İstediklerinde açabiliyorsalar ne gerek var ki? Muhtemelen baskı sebebiyle böyle giyiniyorlar.
Yasak geldiği için umarım kadınları evden çıkarmayacak erkekler olmaz. Yetkililer de bundan endişe duyuyormuş. Bunu yapanı asıl hapse atmak lazım.
İsviçre, %51, 2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 chf tutarına kadar cezası olacak.
Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçrekadar modern olması dileğiyle.
![]()
£900 fines for wearing a burqa will be introduced in Switzerland
The measure widely known as the 'burqa ban' will take effect in every Swiss canton on January 1, after it was already established in St Gallen and Ticino following regional votes.www.dailymail.co.uk
![]()
Swiss ban on face covering will apply from 2025
From January 1, 2025, it will be forbidden to cover the face in public places throughout Switzerland.www.swissinfo.ch
Kesinlikle doğru bir yas. A tesetüre girmek isteyen normal bir şekilde başını kapatsın, ortalıkta ninja gibi takılmasına gerek yok. Ayrıca suçluları yakalamada kesinlikle yararı olacak. Kapatıyorlar her yerini, gel de bu şimdi.
Çünkü Müslüman bunlar
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 5
Ben dejavu mu yaşıyorum yoksa zaten böyle bir karar çıkmamış mıydı? Neyse, doğru yoldasın İsviçre 
Hijap giyilebiliyor mu yoksa sadece fullden kendini kapatanlar için mi geçerli acaba?İsviçre, %51,2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 CHF tutarına kadar cezası olacak.
Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçrekadar modern olması dileğiyle.
![]()
The measure widely known as the 'burqa ban' will take effect in every Swiss canton on January 1, after it was already established in St Gallen and Ticino following regional votes.www.dailymail.co.uk
![]()
From January 1, 2025, it will be forbidden to cover the face in public places throughout Switzerland.www.swissinfo.ch
- Makaleler
- 1
Sadece yüzünüzü kapatmanız yasak.Hijab giyilebiliyor mu yoksa sadece fullden kendini kapatanlar için mi geçerli acaba?
Uye473
Uzman
İsviçre, %51, 2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 chf tutarına kadar cezası olacak.
![]()
![]()
Tüm İslam'i mezheplerde el ve yüz açıklığı kadınlarda serbesttir ve hatta hanefi mezhebinde ayak kısmıda açık olabilir doğru karar zira yüz ve el kişinin kimliğidir çarşaf yasağı bu yüzden.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-