Güzel olmuş. Kadınları çektikleri eziyetten kurtarıyorlar. O kapkara çarşafa zorla sokulan kadınların bundan şikayetçi olduğuna adım gibi eminim, ama söyleyemiyorlar. Sıcağın altında gezmesi dert, o peçeyle yemek yemesi dert... Kadınları çarşafa sokmak onu toplumdan dışlamak demektir.

Sıcağın altında gezmesi dert, o peçeyle yemek yemesi dert...
Asyalı bir arkadaşım ile Türkiye’deki bir AVM’ye gittiğimizde bana nasıl yemek yediklerini sormuştu. Ben de “Eve gidiyor olabilirler mi?” demiştim. O kadar fikrim yoktu. Bana “Açıyordur bence.” gibi bir şey demişti. Yemek yerken de yüzünü açmıştı. İstediklerinde açabiliyorsalar ne gerek var ki? Muhtemelen baskı sebebiyle böyle giyiniyorlar.
Kadınları çarşafa sokmak onu toplumdan dışlamak demektir.
Yasak geldiği için umarım kadınları evden çıkarmayacak erkekler olmaz. Yetkililer de bundan endişe duyuyormuş. Bunu yapanı asıl hapse atmak lazım.

Asyalı bir arkadaşım ile Türkiye’deki bir AVM’ye gittiğimizde bana nasıl yemek yediklerini sormuştu. Ben de “Eve gidiyor olabilirler mi?” demiştim. O kadar fikrim yoktu. Bana “Açıyordur bence.” gibi bir şey demişti. Yemek yerken de yüzünü açmıştı. İstediklerinde açabiliyorsalar ne gerek var ki? Muhtemelen baskı sebebiyle böyle giyiniyorlar.

Yasak geldiği için umarım kadınları evden çıkarmayacak erkekler olmaz. Yetkililer de bundan endişe duyuyormuş. Bunu yapanı asıl hapse atmak lazım.
Dostum ben peçesini hafifçe kaldırıp altından yemeye çalışanını görmüştüm. Evden çıkarmama tehlikesi var, evet. Umarım onlar da zamanla yola gelir.

İsviçre, %51, 2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 chf tutarına kadar cezası olacak.

Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçre 🇨🇭 kadar modern olması dileğiyle.

Kesinlikle doğru bir yas. A tesetüre girmek isteyen normal bir şekilde başını kapatsın, ortalıkta ninja gibi takılmasına gerek yok. Ayrıca suçluları yakalamada kesinlikle yararı olacak. Kapatıyorlar her yerini, gel de bu şimdi.

Afganistan varken İsviçre'de yaşamak neden?

Çünkü Müslüman bunlar :D sözde şeriat destekleyip dünyanın en özgür ve refah ülkesinde yaşamaya giderler ama :D

Son düzenleyen: Moderatör:
İsviçre, %51,2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 CHF tutarına kadar cezası olacak.

Çok güzel bir kural. İşlenecek suçları azaltacaktır ve suçluların tespit edilmesi daha kolay olacaktır. Bir insanın ninja gibi gezmesi için hiçbir sebep yok. Ya suç işleyecektir ya da birisi baskı uyguluyordur. Tüm ülkelerin İsviçre 🇨🇭 kadar modern olması dileğiyle.

Hijap giyilebiliyor mu yoksa sadece fullden kendini kapatanlar için mi geçerli acaba?

İsviçre, %51, 2 oyla onaylanan yüz kapatma yasağını seneye uygulamaya sokacak. Çarşaf tarzı kıyafetler giyilemeyecek. Yine de yüzünüzü kapatmanın serbest olduğu bazı durumlar olacak. Yerel gelenekler, hava şartları, sağlık ve güvenlik, sanat, reklam ve eğlence amaçlı serbest olacak. Din ile alakalı yerlerde de giyilebilecek. Uygulanmadığı takdirde 1000 chf tutarına kadar cezası olacak.

Tüm İslam'i mezheplerde el ve yüz açıklığı kadınlarda serbesttir ve hatta hanefi mezhebinde ayak kısmıda açık olabilir doğru karar zira yüz ve el kişinin kimliğidir çarşaf yasağı bu yüzden.