İtch IO'ya oyun nasıl ürettirilir?

Deniz744

Deneyimli
İtch. IO üzerinden kendi indie oyunlarımı yapıp yayımlamak istiyorum fakat oyun yapma ve kod hakkında hiçbir bilgim yok. Oyun yapabilir miyim yoksa imkansız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İtch. IO üzerinden kendi indie oyunlarımı yapıp yayımlamak istiyorum fakat oyun yapma ve kod hakkında hiçbir bilgim yok. Oyun yapabilir miyim yoksa imkansız mı?
İmkanı var.

Visual scripting kullanabilirsin.

İmkansız olsa oyun olmazdı. İlk önce kullanacağınız oyun motorunu ve dilini belirlemeniz gerekiyor. Çoğu kişi başlangıç için Godot öneriyor fakat en yaygın olanlar Unity ve Unreal Engine. Ders içinde Udemy güzeldir.

Unity ile visual scripting kullanmak en son oldukca iskenceydi ve 6 surumuyle pek degistigini dusunmuyorum. C# yazmasi da oyun gelistirme dunyasindaki norm olan C++'a kiyasla cok asiri zor da degil. Projeyi visual scriptler ile doldurup tasirmaktansa direkt C# ogrenmek Unity'de daha iyi.

Hepsinden once, motivasyonu ve hedefi bulmaniz gerek. Sifir kod bilgisi olan birine motor tavsiyesi degil, hedef tavsiyesi verilmeli ve hedef(ler)i de kesinlikle sorulmalidir. Bunlara cevap vermediginiz surece amacsiz bir sekilde hem programlama dili, hem de oyun motoru ogrenme ikileminde takilip kalacaksiniz. Oyunu yayinlamak istediginiz platformu az cok kafaya koymus gibisiniz ve bu bile guzel bir baslangic.

Seruveninizde sunu da asla unutmayin; ''Beceriksiz marangoz aletlerini suclar.''

Geri
Yukarı Alt