21931

Deneyimli
Makaleler
1
Merhaba, uzun zamandır "İtemsatış güvenilir mi?" tarzında konu ve sorular görmekteyim. Buna bir açıklık getirmek için bir rehber yapmaya karar verdim.

1–İTEMSATIŞ NEDİR?

İtemsatış Türkiye'de 2020 yılında dijital bir alışveriş platformu olarak piyasa çıkmıştır. Oyun hesaplarından oyun kodlarına, çeşitli üyeliklerden sosyal medya hizmetlerine, lisans keylerinden tasarım hizmetlerine kadar sayamayacağımız bir sürü kategorisi bulunmaktadır.

2–İTEMSATIŞ GÜVENİLİR Mİ?

Faaliyetleri tamamen yasal olup yer sağlayıcı şeklinde hizmet vermektedir. Yasal temsilcileri yg legal hukuk bürosu Sakarya'da yer almaktadır. 256 bit SSL dahilinde İtemsatış sitesi ve İtemsatış'ın kendi sattığı ürünler güvenilirdir.

3–ÜRÜN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Bir ürün alacakken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. (Ürün satıcısı itemsatış ise herhangi bir güvenlik sorunu yoktur)

A) ürünü satın alacağınız kişi.

1-Mağaza: Mağazanın profilinde başarımlar bölümünde "satıcı" ifadesi yer alıyorsa bu kişi bir mağazadır. 50 başarılı işlemden sonra yaptıkları başvuru kabul edilirse "güvenilir satıcı" rolünü almaktadır. Ürün alırken mağazalardan almaya özen gösterin. Dolandırılma ihtimaliniz neredeyse yok denilebilir. Mağazalar arasında ise çok yüksek başarılı işlem sayısına sahip olanlar bütün teslimatlarını otomatik yaptığı için bir sorun çıkması durumunda geç cevaplar alabilirsiniz, bilginize.

2-Üyeler: Mağaza olmayan kullanıcılar üyedir. Bu noktada dikkat edeceğiniz bir husus bulunuyor, kullanıcının profilinde başarımlar bölümünde kimlik onaylı satıcı yazıyorsa bu üyenin yüzünün resmi ve kimlik bilgileri onaylanmış olup sisteme kayıtlıdır. Bu kişiden alacağınız bir üründe dolandırılma ihtimaliniz düşüktür ve dava açmanız daha kolay olur. Eğer kimlik onaylı satıcı ünvanı yoksa bu kişi sadece satışı yapabilmek için t.c no ve telefon numarasını sisteme girer. Sıkıntı yaşayabilirsiniz, bu kişilerden kesinlikle bir ürün almayın. Sonrasında ki işlemlerinizde nispeten daha zor olacaktır.

3-Kanıt: Ürünü teslim alma sürecini kesinlikle video kaydına alın.

4–DOLANDIRILDIM, NE YAPMALIYIM?

Öncelikle dolandırılma gibi bir durum söz konusu değildir. Siz kendi hatanız sonucu bu duruma düşersiniz veya satın aldığınız ürün haftalar sonra sizin bilginiz dahilinde geri alınırsa bu dolandırılmaya girer.

Ürünü satın aldıktan sonra satıcı teslimatı gerçekleştirdiyse bildirimler sayfasından teslim aldığınızı onaylayabilirsiniz. Sonrasında para hemen satıcıya gitmiyor, havuz sistemine düşüyor ve belli bir süre sonra para aktarılıyor. Bloke süreleri:
Onaysız satıcı: 24 saat.
Kimlik onaylı satıcı: 12 saat.
Mağaza: 3 saat.

Örnek veriyorum bir Valorant hesabı satın aldınız, bloke süresinde satıcı hesabı geri çekti. Direkt desteğe hesaba giremediğinizi kanıtlayacak keliemeler ve görsellerle talep oluşturun. İtemsatış satıcının parasını kısıtlayacaktır ve satıcı sorunu çözemediği takdirde satıcının hesabında ki para size aldığınız ilan tutarı kadar iade edilecektir. Eğer ki satıcı parasını çektikten sonra hesabı geri çekerse bu durumda yine desteğe talep oluşturun. Satıcıya telefon/sms/mail yoluyla ulaşıyorlar ve durumu bildiriyorlar. Satıcı para iadesi yapmazsa İtemsatış size dava açmanızı gerektiren bir yazı gönderiyor ve süreç hukuki yollara girerek uzun bir yol alıyor.

Aklınıza takılan bir soru olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım, teşekkürler.

Her zaman aklımda olan bir soru var, itemsatış satıcıları bu stokları nerden sağlıyor? 16-17 yaşındaki çocuklar sınırsız hayday içerikleri satıyor peynir ekmek gibi. Kız arkadaşıma ordan hesap dizdim hediye ettim neyseki mutlu oldu kaynağını sorunca biz yaparız dedik 😁 Halbuki anlamıyorum nasıl topladıklarını.

Her zaman aklımda olan bir soru var, itemsatış satıcıları bu stokları nerden sağlıyor? 16-17 yaşındaki çocuklar sınırsız hayday içerikleri satıyor peynir ekmek gibi. Kız arkadaşıma ordan hesap dizdim hediye ettim neyseki mutlu oldu kaynağını sorunca biz yaparız dedik 😁 Halbuki anlamıyorum nasıl topladıklarını.
Bu tarz satıcılar Telegram veya Discord üzerinden yurtdışı satıcılarından toplu bir şekilde alım yapıyor.

Peki hesabı birkaç ay sonra bir şekilde geri alırsa veya çalıntı kredi kartı ile alışveriş yapıldığı anlaşılıp hesap kapandı ise ne yapmak gerek.

Ayrıca hesap alıp satmanın yasakladığı bir platformda, dava yoluna gidildiğinde ne gibi şeyler bizi bekliyor?
200 300TL'lik hesap için 5.000TL dava masrafını saymaz isek...

Site yer sağlayıcı diyerek hukuki yollardan sorumluluk almıyor. Hatırlatırım İtemsatış da bir kişi.

Çok isterlerse kimlik doğrulaması zorunlu olsun ve e-Devlet üzerinden onay da gelsin.

@DogancanYr,

Her durumda yolun sonu desteğe başvurmak.

Hesap paylaşmak oyunların politikalarına göre yasak ancak İtemsatış "yer sağlayıcı" olarak hizmet veriyor. Her ne olursa olsun para karşılığı aldığınız bir üründe dolandırılma durumuna müdahale edilir. Dava sürecini oyun firmasıyla değil satıcı ile devam ettiriliyor. Haklılık durumu varsa kazanıyorsunuz.

e-Devlet doğrulaması mantıklı olabilir ancak siteyi kullananların ℅60'lık kesimi 18 yaş altı. Site böyle bir zararı tercih etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
@DogancanYr,

Her durumda yolun sonu desteğe başvurmak.

Hesap paylaşmak oyunların politikalarına göre yasak ancak İtemsatış "yer sağlayıcı" olarak hizmet veriyor. Her ne olursa olsun para karşılığı aldığınız bir üründe dolandırılma durumuna müdahale edilir. Dava sürecini oyun firmasıyla değil satıcı ile devam ettiriliyor. Haklılık durumu varsa kazanıyorsunuz.

e-Devlet doğrulaması mantıklı olabilir ancak siteyi kullananların ℅60'lık kesimi 18 yaş altı. Site böyle bir zararı tercih etmez.
200TL'lik hesap için 5.000TL dava masrafı yapmayı izah et ben de sana hak vereyim.

Dolandıran dolandırana adamların umurlarında değil komisyon aldıkları sürece kimsenin ne yaptığını takmıyorlar. Ayrıca satıcıya tüm suçu attıkları için ohhh temiz para.

@DogancanYr, ben masraflarla alakalı bir şeyden bahsetmedim. Hakkını almaya çalışan adamın 200 TL'lik hesap için yaptığı masraflar pek gözüne gelmez.