GKojiro

Çalışkan
Montajlı olarak aldığım PC arızalı çıktı. İtopya Acıbadem şubesine götürdüm direkt ekran gelmeyince, kontrol ettiler ama sorunu bulamadık servise gidecek dediler, neyse. Sorun anakarttaymıs. Servise yönlendirdiler vs. bugün ASUS servisini aradım, pinlerde yamulma var mış. Kullanıcı hatası olarak garanti kapsamı dışındaymış ama müşteri memnuniyeti icin düzeltip göndermişler.

Sorun şu, montajı siz yaptınız ve ürün daha elime gecmeden işlem gördü. Ne düzgün bir cevap veriyor müşteri hizmetleriniz, ne de sorumlunuz var. Aklı olan buradan ürün almasın kesinlikle, hiç ilgili değiller ve yardımcı olmuyorlar. Ürün montajlandiktan sonra belli ki kontrol bile etmiyorsunuz.

Montajlı olarak aldığım PC arızalı çıktı. İtopya acıbadem şubesine götürdüm direkt ekran gelmeyince, kontrol ettiler ama sorunu bulamadık servise gidecek dediler, neyse. Sorun anakarttaymıs. Servise yönlendirdiler vs. bugün ASUS servisini aradım, pinlerde yamulma var mış. Kullanıcı hatası olarak garanti kapsamı dışındaymış ama müşteri memnuniyeti icin düzeltip göndermişler.

Sorun şu, montajı siz yaptınız ve ürün daha elime gecmeden işlem gördü. Ne düzgün bir cevap veriyor müşteri hizmetleriniz, ne de sorumlunuz var. Aklı olan buradan ürün almasın kesinlikle, hiç ilgili değiller ve yardımcı olmuyorlar. Ürün montajlandiktan sonra belli ki kontrol bile etmiyorsunuz.

Merhaba başka bir firmada önceden çalıştığım için sorununuza şu şekilde cevap verebilirim. 1 PIN'i olmayan AMD işlemcinin görüntü verdiğini ama 2.slotuna RAM takılınca RAM'in çalışmadığını gördüm. Yani PIN'i yamuk olması ilk açılışta görüntü verebilir şansa ama 2. açılışta vermeyebilir kesinlikle firmalar çalışanlarına o sistemleri stres testine sokturuyor. Sizin durumunuzda cok farklı bu sizinle alakalı bir durum değil cunkü montajı siz yapmıyorsunuz ana kartınızın garanti dışına bırakıldıysa hakkınızı arayın çünkü ana kartını siz montajlamadınız. Yarın öbür gün anakarta bir şey olsa garantisi yok cunkü firma garantiyi kendi hatasında kullandı. Kesinlikle anakart firmasını arayıp garantinin olup olmadığını öğrenin. Yaşadığınız durum içinde geçmiş olsun.

Merhaba başka bir firmada önceden çalıştığım için sorununuza şu şekilde cevap verebilirim. 1 PIN'i olmayan AMD işlemcinin görüntü verdiğini ama 2.slotuna RAM takılınca RAM'in çalışmadığını gördüm. Yani PIN'i yamuk olması ilk açılışta görüntü verebilir şansa ama 2. açılışta vermeyebilir kesinlikle firmalar çalışanlarına o sistemleri stres testine sokturuyor. Sizin durumunuzda cok farklı bu sizinle alakalı bir durum değil cunkü montajı siz yapmıyorsunuz ana kartınızın garanti dışına bırakıldıysa hakkınızı arayın çünkü ana kartını siz montajlamadınız. Yarın öbür gün anakarta bir şey olsa garantisi yok cunkü firma garantiyi kendi hatasında kullandı. Kesinlikle anakart firmasını arayıp garantinin olup olmadığını öğrenin. Yaşadığınız durum içinde geçmiş olsun.

Teşekkürler dostum cidden 15 gündür uğraşıyorum sanırım İtopya müşteri hizmetleri hiçbir bilgi vermiyor ben ASUS ile görüşüp öğrendim, ayrıca evet stres testlerine sokmaları gerek fakat belli ki hiç test etmemişler olduğu gibi gönderim sağlanmış.

Bir arkadaşımda sipariş konusunda bu firma ile sorun yaşamıştı hazır sistem almıştı 2 haftada gönderdiklerini bana söylemişti, bünyelerinde çalışan sayısı az ya da yönetemiyorlar iç düzeni.

Dostum görünürde yalnızca ilgili gibiler onun dışında müşteri ile ürün sonrası destekleri sıfır teknik dil bilen elemanları yok bence.

Teşekkürler dostum cidden 15 gündür uğraşıyorum sanırım İtopya müşteri hizmetleri hiçbir bilgi vermiyor ben ASUS ile görüşüp öğrendim, ayrıca evet stres testlerine sokmaları gerek fakat belli ki hiç test etmemişler olduğu gibi gönderim sağlanmış.

Dostum görünürde yalnızca ilgili gibiler onun dışında müşteri ile ürün sonrası destekleri sıfır teknik dil bilen elemanları yok bence.

İtopya için de üzüldüm cünkü onlar da zor duruma düşüyor. Calısanlarının suçu firmayı etkiliyor. Benim calıstıgım firmada o hasar verilen ürün çalışana satın aldırtılıyordu, ben 2 tane anakart almak zorunda kalmıştım. Müşteriye de yenisi yollanıyordu. Umarım kısa zamanda sorunun cozulur, geçmiş olsun.

Konudan bağımsız şunu belirtmek isterim yaklaşık 12 sene önce bilgisayar montajlarken ASUS anakartın cpu pinlerini yamultup servise göndermiştim, ücretsiz değişim sağlamışlardı. Geçen aylarda yine ASUS marka anakartıma cpu takarken elimden düşürüp pinleri yamulttum. Servise gönderdim ve ücretli değişim olacağı söylendi ve işlem bitince ödeme alınacağını bildirdiler, el mahkum kabul ettim ancak ürün 1-2 gün içerisinde hiç bir ücret alınmadan tamir edilip bana geri gönderildi. Bu konuda ASUS'a hakkını bir kez daha bu konu bahanesi ile teslim etmek isterim.

Konudan bağımsız şunu belirtmek isterim yaklaşık 12 sene önce bilgisayar montajlarken ASUS anakartın CPU pinlerini yamultup servise göndermiştim, ücretsiz değişim sağlamışlardı. Geçen aylarda yine ASUS marka anakartıma CPU takarken elimden düşürüp pinleri yamulttum. Servise gönderdim ve ücretli değişim olacağı söylendi ve işlem bitince ödeme alınacağını bildirdiler, el mahkum kabul ettim ancak ürün 1-2 gün içerisinde hiçbir ücret alınmadan tamir edilip bana geri gönderildi. Bu konuda ASUS'a hakkını bir kez daha bu konu bahanesi ile teslim etmek isterim.

Hocam ASUS adamdır ben ASUS'dan hep memnun kalmisimdir ama İtopya ben sormasam problemi bile söylemiyorlar bana ASUS'u arayıp ben öğrendim.

Bence en iyisi Vatan Bilgisayardan almak iki kere farklı zamanlarda sistem aldım ve sorun yaşamadım hiç.
Hocam parça almada sorun yok hiçbirinde ama bu tarz hazır sistem almada yine sorun yaşayabilirsiniz. Hem toplayan kişiden kaynaklı hem kargodan kaynaklı biraz şans işi. Günümüzde birçok kaynak var bilgisayar toplamak çok zor bir iş değil. Alt tarafı birkaç kablo takıp birkaç vida sıkıyorsunuz yani. Şansa bırakmaya değmez bence.