Yer
Vought Tower
  • Colorful Battle AX B650M-E Pro V14 anakart
  • R5 7500X3D işlemci
  • RX 9060 XT 16 GB GPU
  • 1x16 GB Patriot Venom Viper 6000 MHz CL30 RAM

BIOS'ta RAM ayarları kurcaladıktan sonra ekrana görüntü asla gelmiyor
CLR_CMOS denedim, BIOS pilini çıkardım bekledim. Yapay zekâ DDR5 Memory training yapmaya çalışıp açamıyor dedi. E ben ne yapacağım şimdi?

RAM'i, GPU'yu söktüm tekrar taktım. DP kablosunu iki ayri yere ve IGPU'ya taktım, yine ekran gelmiyor. Kafayı yiyeceğim, geceden beri uğraşıyorum.

Mavi LED ışık sabit duruyor. Hatta en başta ben BIOS update tuşuna basılı tuttuğumda bilgisayar, daha ben power on tuşuna basmadan kendisi açılıyor. Bu normal mi? BIOS flash rehberimde o tuşa uzun bastıktan sonra mavi ışık gelirse power tuşuna basmamı söylüyor ama ben basmama gerek kalmadan bilgisayar kendi açılıyor.

15 dakikadır BIOS flashback bekliyorum. Tık yok. USB'nin FAT32 yaptım ama GPT-MBR/DOS olmasının farkı olur mu? Şu an MBR deniyorum ama hala açılmıyor. Galiba RAM öldü.

Mavi LED ışık sabit duruyor. Hatta en başta ben BIOS Update tuşuna basılı tuttuğumda bilgisayar, daha ben Power on tuşuna basmadan kendisi açılıyor. Bu normal mi? BIOS flash rehberimde o tuşa uzun bastıktan sonra mavi ışık gelirse Power tuşuna basmamı söylüyor ama ben basmama gerek kalmadan bilgisayar kendi açılıyor.

15 dakikadır BIOS flashback bekliyorum. Tık yok. USB'nin FAT32 yaptım ama GPT-MBR/DOS olmasının farkı olur mu? Şu an MBR deniyorum ama hala açılmıyor. Galiba RAM öldü.

Aynı sorunu bende yaşadım MSI anakarta sahibim dediğim gibi flashback sorunumu çözmüştü.

Aynı sorunu bende yaşadım MSI anakarta sahibim dediğim gibi flashback sorunumu çözmüştü.
Hocam siz tam olarak clear cmos ve flashback için adım adim detaylı ne yaptığınızı soyleyebilir misiniz acaba belki ben ufak da olsa bir şey atlıyor olabilirim. Sizin yazarsaniz Eger yazacaginiz şeyi tek tek uygulayacağım

Hocam siz tam olarak clear CMOS ve flashback için adım adim detaylı ne yaptığınızı soyleyebilir misiniz acaba belki ben ufak da olsa bir şey atlıyor olabilirim. Sizin yazarsaniz eger yazacaginiz şeyi tek tek uygulayacağım.

Hocam indirdiğiniz BIOS dosya adını BIOSUBU.BIN yapın flash bellekte klasör vs olmasın direk anadizine atın deneyin bakalım.

Dosya Ekleri

HDMI kablosu varsa onunla da dener misin? Ayrıca anakartın arkasında USB'lerden birinde BIOS yazıyor mu, rastgele mi takıyorsun yoksa?

Bu PDF'e baktın mı?

1783330958639.webp

HDMI kablosu varsa onunla da dener misin? Ayrıca anakartın arkasında USB'lerden birinde BIOS yazıyor mu, rastgele mi takıyorsun yoksa?

Bu PDF'e baktın mı?

Eki Görüntüle 263538
Tabi hocam one key bios update dosyalari hem o gösterdiginiz yerden hem de bios son versiyonu indirince içinden de çıkıyor ayni dosyalar. USByi bios update alanina takiyorum doğrudur. Bütün işlemlerimi gösterdiğiniz siteden rehberlere uygun şekilde yaptim.

Neyse pes edip bilgisayar tamircisi çağırdım. Birazdan gelecekler, güncelleme olursa size bildiririm. Kendisi tornavida ile clear cmos olmamıştır ben size jumper cap konnektör ile geleceğim o düzeltir dedi göreceğiz bakalım

Jumper cap zaten burada yok mu sende? Bakalım nasıl çözecekler merakla bekliyorum bende.

Eki Görüntüle 263543

O Jumper'in kisa devre yapması için bir şey takılıyormuş köprü görevi gibi o yok bende hocam. Tornavida yöntemi bazen işe yaramıyor dedi adam.

Bir de sebep olarak şunu söyledi. AM5 DDR5 sistemlerde, BIOS'u versiyon sırasına göre Update yapmazsak EXPO ve overclock işleri buna sebep oluyormus. Şu an RAM'im Memory training olmuyor.

Benim bilgisayarım geldiğinde BIOS sürümü 1006 idi. Ben gelir gelmez güncelleme yapayim dedim o esnada 1008 idi. Sonra bir baktim 1010 sürümü gelmiş. Öyle güncelleyince EXPO mexpo kurcalama yapınca belki de yanlış bir BIOS ayari yüzünden bu haldeyim

Bir de sebep olarak şunu söyledi. AM5 DDR5 sistemlerde, BIOS'u versiyon sırasına göre Update yapmazsak EXPO ve overclock işleri buna sebep oluyormus. Şu an RAM'im Memory training olmuyor.

Benim bilgisayarım geldiğinde BIOS sürümü 1006 idi. Ben gelir gelmez güncelleme yapayim dedim o esnada 1008 idi. Sonra bir baktim 1010 sürümü gelmiş. Öyle güncelleyince EXPO mexpo kurcalama yapınca belki de yanlış bir BIOS ayari yüzünden bu haldeyim.

Sıra olayı her markada farklı olabiliyor. Mesela ASRock B450M-HDV r4.0'da bazı sürümlere geçmeden önce o uyarıyı yapıyorlar sayfalarında, onu biliyorum ama genelde çok nadir bir durum. O senin anakartın BIOS sayfasında öyle bir uyarı varmış maalesef. Belki o 1007 atladığın için olaibilir, sürüm düşürüp 1006'dan sonra tekrar olması gerektiği gibi 1007 kurarsan belki sorunların çözülebilir.

1783335833231.webp