Detaylar
Kim cevapladı?Sorum başlıktaki gibi. DDR5 sistemim için arıza tespit yaptıracağım, güvenilir bir yer arıyorum.
Eğer erişebliyorsan sisteme
İşlemci için: Prime95.
Ekran kartı için: FurMark.
RAM için: Memtest86.
SSD/HDD için: HD Tune Pro, CrystalDiskInfo ve HardDiskSentinel. (Sağlık durumları için.) Yazma/Okuma için CrystalDiskMark.
PSU: OCCT, Power testi.
İşlemci ve ekran kartı testlerini birer saat yapabilirsin.
sadık123
Uzman
Hiçbir şekilde görüntü alamıyorum.Eğer erişebliyorsan sisteme
İşlemci için: Prime95.
Ekran kartı için: FurMark.
RAM için: Memtest86.
SSD/HDD için: HD Tune Pro, CrystalDiskInfo ve HardDiskSentinel. (Sağlık durumları için.) Yazma/Okuma için CrystalDiskMark.
PSU: OCCT, Power testi.
İşlemci ve ekran kartı testlerini birer saat yapabilirsin.
Ramları söküp dener misin?
Tekini söküp dene olmazsa diğerini söküp görüntü almayı dene.
sadık123
Uzman
İkisini de her slotta teker teker denedim ikili olarak denedim.Uçlarını silgiyle de sildim.BIOS güncellemesini yaptım.CMOS sıfırladım.Statik elektrik için olan şeyleri yaptım. CPUyu ve güç bağlantısını söktüm geri taktım ama olmadı aynı sekilde CPU ve DRAM ışıkları yanıyor.Ramları söküp dener misin?
Tekini söküp dene olmazsa diğerini söküp görüntü almayı dene.
BIOS pilini de söküp taktım yazmayı unutmuşum.
kablo bağlantılarını kontrol edin.İkisini de her slotta teker teker denedim ikili olarak denedim.Uçlarını silgiyle de sildim.BIOS güncellemesini yaptım.CMOS sıfırladım.Statik elektrik için olan şeyleri yaptım. CPUyu ve güç bağlantısını söktüm geri taktım ama olmadı aynı sekilde CPU ve DRAM ışıkları yanıyor.
1 saat güç kesik şekilde bekletin bilgisayarı. öyle deneyin bide
Son düzenleme:
sadık123
Uzman
Kablo bağlantılarını kontrol ettim bir sıkıntı yok. Bilgisayar zaten 1 haftadır fişte değildi. Montajı geçen hafta yapıp Windowsu kurmuştum.kablo bağlantılarını kontrol edin.
1 saat güç kesik şekilde bekletin bilgisayarı. öyle deneyin bide
hocam elinizde uyumlu işlemci var mı;?Kablo bağlantılarını kontrol ettim bir sıkıntı yok. Bilgisayar zaten 1 haftadır fişte değildi. Montajı geçen hafta yapıp Windowsu kurmuştum.
sadık123
Uzman
7500F işlemci ile kullanıyorum. Geçen hafta görüntü almıştım. Bu hafta alamıyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-