- Makaleler
- 1
Jahrein zaten sövmekten başka bir şey yapmıyor ki.
Adamın özel bilgilerini paylaşmış techolay. Ne priminden bahsediyorsun?Bu adamın tek amacı prim. Böyle sağda solda paylaşarak sadece hedefine hizmet ediyorsunuz. Ben Jahrein, arkadaşları, onu paylaşan sayfaları yıllardır engelliyorum. Herkese tavsiye ederim.
Internette public olarak paylasilmis bir pdf dosyasinin goruntusunu yanlislikla blurlamadan paylasti Recep hoca. Jaho, sukurler olsun ki, takip etmedigim biri fakat butun takipcilerinin Turknet kullandigini bildigini dusunmekteyim.Kusura bakmayın Recep Abi ciddi ağır bir hata yapmış. Sövüp sövmemek size kalmış ama çoğu kişinin içinden bile olsa söveceği konu. Jahrein benim de sevdiğim biri değil ama internet aleminde eğer önemli bilinen biriyseniz ve gidip kimliğinizin seri no'suna kadar binlerce izlenmiş videoda biri gösteriyorsa sizde sinirlenirsiniz. Küfür etmesi doğru değil tabiki ama Recep abi de en azından bu kadar önemli bir konuda video yayınlanmadan önce görselleri en azından kontrol etmeliydi.
Bu son olayların patlak konusu anlattığım.
Adamın kimlik seri no'su falan sızmış. O bilgiler ile isteyen adamın E-Devletine erişir. Üzerine firması ve çalışanları olup milyonlarca takipçisi olan birinin sinirlenmesi normal saçma birisi E-devlete girip saçma bir haraket yapsa adamın başına ne gelecek kim bilir.Adamın özel bilgilerini paylaşmış techolay. Ne priminden bahsediyorsun?
Adamın özel bilgilerini paylaşmış Techolay. Ne priminden bahsediyorsun?
Public olarak paylaşılmış dediğin bilgi Hacker'ın paylaştığı bilgi. Bu senin o bilgiyi al Jahreinin bilgileri diye paylaşma hakkı vermiyor. Yasal da yapmıyor. Ona göre Panelde de sızan bilgiler var sen gidip istediğin birinin bilgilerini alıp yaysan buda yasal ve doğru sayılmaz. KVKK ihlali noktası doğru. Ben MT olarak çalışıyorum. Lüks bir restoran zinciri diyelim. Müşterinin restoranda olup olmadığı bilgisini kendi şöförlerine hatta Anne - Babasına bile veremediğimiz zaman oluyor kendileri Rezervasyon bilgilerini net bilmediği için. Herkes ihlal ediyor diye kafasına göre KVKK delsin millet ozaman.Internette public olarak paylasilmis bir pdf dosyasinin goruntusunu yanlislikla blurlamadan paylasti Recep hoca. Jaho, sukurler olsun ki, takip etmedigim biri fakat butun takipcilerinin Turknet kullandigini bildigini dusunmekteyim.
Ikinci bi unsur ise madem bu kadar haklisin neden adama dava acmak yerine x'de yayinda adama sovuyorsun?
Ee paylaştıysa hukuki olarak hakkını ararsın hadi bir kere söversin iki kere söversin üzerinden vakit geçmiş olayı arada sırada böyle canlandırmazsın değil mi? Ayrıca benim demek istediğim Recep Baltaş özelinde değil genel olarak Jahrein'in yapmak istediğine yönelik bir eleştiri. Şu an o adamın yayınını izlesen yayın boyu onlarca farklı yayıncıya veya şahısa hakaretler ettiğini, laf attığını izleyebilirsin. Bunu yaparak kendini kanallara paylaştırıyor, drama var diye izleyici çekiyor, kendini unutturmuyor.