Senin için gereken çoğu cevabı vermişler. Bu yorumlar seni Japonya hayallerinden vazgeçirmeye çalışmak için değil, böyle algılama. Bunlar sadece daha kapsamlı araştırmalar yapman gerektiğini gösteren işaretler. Japonya gezmek ve yaşamak için güzel bir yer ama orada bir Japon gibi çalışmak için kötü bir seçim. Sosyal medyada cennetten bir köşe gibi gösteriliyor. Görsel ve turistik olarak öyle elbette. Ancak akademik boyutta da araştırman gerek iş ve psikolojik durumlarını.

Ayrıca Türkiye'de şu an zorluk çekmen, her daim zorluk çekeceğin anlamına gelmiyor. Eğer kararlıysan, eğitiminin bir kısmını bir şekilde orada almanı tavsiye ederim. Ülkemizde yapılan IEFT fuarlarını takip et. Başta İstanbul'da düzenleniyordu ama sanırım artık yılda 2 kez Ankara'da da düzenliyorlar. Yanılmıyorsam buraya Japonya, J-MENA gibi bir program için yetkili gönderiyordu. Oradaki dil okulları ve üniversiteler için vs. bilgi alabilirsin. Ben de lisans okurken gidip danışıyordum. Bana pek mantıklı gelmemişti o zamanlar. Artık turistik olarak gidip görmek dışında düşünmüyorum. :)

Onun yerine Japonca B2-C1 artık ne istiyorlarsa o belgeyi alıp Japonya'da üniversite okuman daha mantıklı değil mi? @Blackraven'e katılıyorum, tercümanlık okuyarak yapabileceğin max şey Japon bir şirketle iş yapan bir Türk şirketinde çalışmak olur. Ya spesifik olarak kariyer planı çiz ya da daha geleceğe dönük bir hedef koy. Veya paran varsa özel bir üniversitede İngilizce okuyup yarı zamanlı dil kursuna gidebilirsin.

@Blackraven kesinlikle çok doğru bir noktaya değinmiş. Japon Dili ve Edebiyatı okuman sana Japonya'da çok da fazla bir vasıf kazandırmaz, herkes Japon dili biliyor :) Japonca-Türkçe tercüman olarak çalışabilirsin ama sektör ne kadar geniş? İş bulup tutunabilir misin? İngilizce öğretmenliği daha bile zor, ana dili İngilizce olanlar her daim ilk tercih olacak ve ikinci sınıf muamelesi göreceksin.

Başka bir konuda yazdığım mesajı da eklemek istiyorum:
"Son olarak da her ulkeye disardan bakmak, turist olarak bakmak ve icinde yasamak tamamen farkli bir deneyim yasatir insana. YouTube'da senin gibi gaza gelip giden ve oldukca zorlanan kisiler de gormustum.

Kulturleri animelerden, gece hayatindan, sanattan vs. ibaret olmadigi icin yasamaya basladiginda buz daginin altinda kalan kisim yuzune tokat gibi carpiyor. Insan iliskileri, is hayati, toplumsal yapi derken bir bakmissin beyninden duman cikiyor. Japonya'nin intihar oranlari bosuna o kadar yuksek degil, gencleri bosuna depresif degil. Bunu da unutma."

Japoncayı kurslarla vs. kendin öğrenip kolunda altın bilezikle, zanaatla, uzmanlıkla gitmen senin için en kolay yol olacaktır. Hatta orada staj bulabilmen çok iyi bir fırsat olur kalıcı olarak yerleşmeden önce deneyim etmen için. Beklediğin gibi çıkmazsa hadi eyvallah deyip topuklama şansın olur:hehehe:

Japonya için geçerli olmuyor genelde bu, iş hayatlarını araştırırsan:)
Her şeyi araştırdım neden bana cahil, sırf heves etmiş muamelesi yapıyorsunuz? Kariyer planlamamı bile yaptım. Ben Anadolu'da doğmuş büyümüş bir çocuğum. Köylerde yaşadım. En dibi de gördüm. Japonyaya gittiğimde yine en dibi göreceğimi biliyorum. Fakat yeni başlangıçlar, güzel başlangıçlar için bazi şeylerden fedakâr etmek lazım. En çok ailemi fedakâr ediyorum ben bu durumda. Siz bunun ne kadar ciddi bir şey olduğunu biliyor musunuz? Daha önümde epey zaman var. Sınava her ne kadar 4-5 ay kalmış olsa da İngilizce öğretmenliği kazanırsam Ingilizce öğretmenliği yapacağım. Japon Dili ve edebiyatı kazanırsam Japonca öğreneceğim, onun üzerinden ilerleyeceğim. Benim 1 sene daha kaybedecek vaktim yok artık. Hiç kimsenin durumunu bilemezsiniz.

Çok fazla araştırdım salak değilim ben. Hastalık var bende, övünmuyorum ha, hastalık olduğu için söylüyorum. Takıntı haline geliyor artık. Sürekli araştıriyorum, analiz yapıyorum. Siz bunları en yanlış kişiye söylüyorsunuz.

Japon Dili ve edebiyatı okursam eğer değişim öğrencisi olarak 1 yıl orada okuma sanşım var. Ben bu şansı bırak eğitim hayatında para biriktirip gitmeyi, 6 ay çalışsam anca elde ederim. Ki o da 1 yıl değil anca 2-3 haftalık tatil olur. Siz olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz herhalde. En kötü bir zanaat diyorsunuz. Tamam işte Japonya'ya gitmem, Türkiye'de ki kurslari değerlendiririm. Formasyon alıp veya almadan bile olabiliyor bazı yerlerde.

Japonların en çok medeniyetini ve vizyonunu seviyorum. Kendilerini sürekli geliştiriyorlar. Bizim gibi bir şeyler başarmak isteyen insanları desteklemek yerine sürekli yere gömmüyorlar.

Senin için gereken çoğu cevabı vermişler. Bu yorumlar seni Japonya hayallerinden vazgeçirmeye çalışmak için değil, böyle algılama. Bunlar sadece daha kapsamlı araştırmalar yapman gerektiğini gösteren işaretler. Japonya gezmek ve yaşamak için güzel bir yer ama orada bir Japon gibi çalışmak için kötü bir seçim. Sosyal medyada cennetten bir köşe gibi gösteriliyor. Görsel ve turistik olarak öyle elbette. Ancak akademik boyutta da araştırman gerek iş ve psikolojik durumlarını.

Ayrıca Türkiye'de şu an zorluk çekmen, her daim zorluk çekeceğin anlamına gelmiyor. Eğer kararlıysan, eğitiminin bir kısmını bir şekilde orada almanı tavsiye ederim. Ülkemizde yapılan IEFT fuarlarını takip et. Başta İstanbul'da düzenleniyordu ama sanırım artık yılda 2 kez Ankara'da da düzenliyorlar. Yanılmıyorsam buraya Japonya, J-MENA gibi bir program için yetkili gönderiyordu. Oradaki dil okulları ve üniversiteler için vs. bilgi alabilirsin. Ben de lisans okurken gidip danışıyordum. Bana pek mantıklı gelmemişti o zamanlar. Artık turistik olarak gidip görmek dışında düşünmüyorum. :)
Haklısınız evet anladım. Fakat ben de en çok Japonların kurallı, disiplinli iş hayatını ve sosyal hayatını seviyorum. Insanlar çok medeniyet sahibi. Yüksek lisans olursa neden orada okumayayım ki? Paraya bakıyor sadece.

Onun yerine Japonca B2-C1 artık ne istiyorlarsa o belgeyi alıp Japonya'da üniversite okuman daha mantıklı değil mi? @Blackraven'e katılıyorum, tercümanlık okuyarak yapabileceğin max şey Japon bir şirketle iş yapan bir Türk şirketinde çalışmak olur. Ya spesifik olarak kariyer planı çiz ya da daha geleceğe dönük bir hedef koy. Veya paran varsa özel bir üniversitede İngilizce okuyup yarı zamanlı dil kursuna gidebilirsin.
Zaten çok fazla Japonca ile ilgili bölüm yok ülkemizde. Mezun olanların sayısı da bi o kadar az. Sayılı kişilerden olacağım, diplomam olacak. Dil kursu diploma veriyor mu? Lisans veriyor, uluslararası şirketlerde o lisansın değeri nedir hiçbir fikrim yok.

Japonyaya farklı ülkelerden gidip ve hatta direkt olarak Türkiye'den gidip çalışanlar var. Ortama ayak uyduranlar var. Onlar yapabiliyorsa ben neden yapamayayım? Benim onlardan farkım ne? Ben salak mıyım, aptal mıyım? Kimseyi yargılamiyorum ama anlamadığım sey şu ben sadece bi hayalin peşinden aptalca koşan biri miyim?

Hayalim Japonya da yaşamak. Bunun sanatla, animeyle alakası yok. Ciddi bir şekilde planım bu. Ha Japonca okuyup olsun ha Ingilizce öğretmenliği. Bir şekilde olacak. Olacak diyelim ki olsun. Kendime güveniyorum.

Son düzenleme:
Zaten çok fazla Japonca ile ilgili bölüm yok ülkemizde. Mezun olanların sayısı da bi o kadar az. Sayılı kişilerden olacağım, diplomam olacak. Dil kursu diploma veriyor mu? Lisans veriyor, uluslararası şirketlerde o lisansın değeri nedir hiçbir fikrim yok.
Hayır demek istediğim Japoncayı Türkiye'de öğrenip Japonya'ya üniversite okumaya gitmen. Bahsettiğin üniversitenin Japonca hazırlık yılını araştır iyice. Dili bildikten sonra Türkiye'ye bağlı kalmana gerek yok. Gidersin Japonya'da bir üniversiteye başvurursun, hangi bölümü okumak istiyorsan. Ve ne işte çalışırsam çalışayım Japonya'da yaşamak istiyorum mentalitesi doğru bir mentalite değil. Gerçekçi bir gelecek planı yapman lazım.

Hayır demek istediğim Japoncayı Türkiye'de öğrenip Japonya'ya üniversite okumaya gitmen. Bahsettiğin üniversitenin Japonca hazırlık yılını araştır iyice. Dili bildikten sonra Türkiye'ye bağlı kalmana gerek yok. Gidersin Japonya'da bir üniversiteye başvurursun, hangi bölümü okumak istiyorsan. Ve ne işte çalışırsam çalışayım Japonya'da yaşamak istiyorum mentalitesi doğru bir mentalite değil. Gerçekçi bir gelecek planı yapman lazım.
Haklısınız fakat o üniversite parasını nereden bulacağım? En az 2 yıl çalışmam lazım. Yaşım geçiyor, 20 yaşına geldim. Ortalama üniversitesi fiyatı 200 bin TL den başlıyor. Belki dil kursu daha ucuz olabilir, dil kursuyla birlikte oturum ve çalışma izni alabilirim fakat dil kursu bittikten sonra devamlılığı ne olur fikrim yok.

Her türlü fikire açığım. Ben üstünde fazla düşünmedim. B planı olarak düşündüğüm için bu amacı. O yüzden her türlü fikire açığım. Sadece Japonya'da yaşama, iş hayatı ve toplum (sosyal) hayati ile ilgili araştırma yaptım. Oradaki universiteler hakkında cok az fikrim bulunuyor.

Peki ya şöyle yapsam. Burada ingilizce öğretmenliği okuyup, Japonya'da yüksek lisans yapsam bir üniversite de öğretmenlik üzerine? Bu da aynı şeye çıkmaz mi sizin dediğiniz olayda @Pluxy01

Son düzenleme:
Haklısınız fakat o üniversite parasını nereden bulacağım? En az 2 yıl çalışmam lazım. Yaşım geçiyor, 20 yaşına geldim. Ortalama üniversitesi fiyatı 200 bin TL den başlıyor. Belki dil kursu daha ucuz olabilir, dil kursuyla birlikte oturum ve çalışma izni alabilirim fakat dil kursu bittikten sonra devamlılığı ne olur fikrim yok.

Her türlü fikire açığım. Ben üstünde fazla düşünmedim. B planı olarak düşündüğüm için bu amacı. O yüzden her türlü fikire açığım. Sadece Japonya'da yaşama, iş hayatı ve toplum (sosyal) hayati ile ilgili araştırma yaptım. Oradaki universiteler hakkında cok az fikrim bulunuyor.

Peki ya şöyle yapsam. Burada ingilizce öğretmenliği okuyup, Japonya'da yüksek lisans yapsam bir üniversite de öğretmenlik üzerine? Bu da aynı şeye çıkmaz mi sizin dediğiniz olayda @Pluxy01
Anladım, üniversite ücretsiz diye düşünmüştüm. O zaman en iyi seçeneğin master yapmak olur. Lisansta çalışıp para biriktirirsin, ilk gidişinde rahat edersin orda.

Japonya çöküyor. Ben de yaşamak isterim ama 49w ve Japonbu kanallarından videoları izle. Orada Japonya'yı bekleyen kötü sonları anlatıyorlar. Sürekli zam geliyor bir şeylere bu bana bir yeri hatırlattı.