Hocam japonya başkanı da açıklama yapıyor zaten cokecegini kendi söylüyor. O yüzden sürekli göçmen alıyorlar ülkeye. Ilerde Türkiye gibi işsizlik oranı beklenebilir.
Dediğim gibi bence başka fırsatlar varken Japonya yani ne bir bağımız var ne bir şeyimiz. Dilleri çok zor üstüne 2000 tane kanji 40 tane hiragana 40 tane katakana öğrenmek zorundasın. Üstüne bambaşka aksağanda bir dil öğrenmek zorundasın. Orada yaşasan bile 3 4 seneni alır. Onun yerine Almanya felan gidip oradan Abd gidebilirsin vatandaşlık alıp. Bir de göçmen alımı hala çok zor.

Çöküyor değil de gelecekteki ekonomi yönetimi belirsiz daha doğru olur.
Büyük olan büyük batar. 5-6 yıl önce bir Japonla konuşmuştum ben de ekonomisi hakkında. Batacağını ve iyiye gitmediğini söylüyordu. Fakat o zamanlar durum bizim 2010-2015'ler gibiydi. Yani iyi gibi gözüküyordu ama arkaplanda çöküş başlamıştı. En büyük sorunları nüfusları ve kapalı kültürleri. Yine de bizimki gibi bir sıvama beklenemez. Sadece ekonomik olarak kötüye giden bir ülkede gelecek planlamak mantıksız, o kadar.

Büyük olan büyük batar. 5-6 yıl önce bir Japonla konuşmuştum ben de ekonomisi hakkında. Batacağını ve iyiye gitmediğini söylüyordu. Fakat o zamanlar durum bizim 2010-2015'ler gibiydi. Yani iyi gibi gözüküyordu ama arkaplanda çöküş başlamıştı. En büyük sorunları nüfusları ve kapalı kültürleri. Yine de bizimki gibi bir sıvama beklenemez. Sadece ekonomik olarak kötüye giden bir ülkede gelecek planlamak mantıksız, o kadar.
Zıtlaşma için demiyorum yalnızca ekonomi yönetimiyle ilgili pek bilgim yok bunlar düşünülürken robotikleşme de hesaba katılıyor mu? AI ilerliyor. Ben de Japonya gibi bi ülkede her yönden gelecek planlanmasını anlamsız buluyorum Türk kültürüne en yakın yerler olan İspanya ve İtalya bence en uygunları.

Zıtlaşma için demiyorum yalnızca ekonomi yönetimiyle ilgili pek bilgim yok bunlar düşünülürken robotikleşme de hesaba katılıyor mu? AI ilerliyor. Ben de Japonya gibi bi ülkede her yönden gelecek planlanmasını anlamsız buluyorum Türk kültürüne en yakın yerler olan İspanya ve İtalya bence en uygunları.
Abd ve Almanya varken onlar biraz geride benim için. Türklerin en kolay gidebildiği yerler oralar.