Amacınız özgür kalmak değil mi? Öyle ise bir rota çizin bence.

Dediğim gibi konuşuyoruz. Harita üzerinden gideceğimiz yerlerin rotasını görsellerden nasıl bir yer olduğuna önceden bakıyoruz. Yani kafamıza göre değil; havalimanında indiğimiz anda araca bindiğimiz anda direkt rotaya gideceğiz. Belki öncesinde ana merkezi gezer dolaşırız sonrasına direkt rota. :D

Bana 3000 dolar yetti. Çat pat da olsa Japonca bilen arkadaşınız varsa büyük artı. İngilizceleri rezalet çoğunun. Ayrıca Sake çok abartılan bir şey. Keyifli değildi.

Japonca az çok biliyor arkadaşım. Zorlansak bile telefon üzerinden çeviri uygulamalarından hallederiz bir şekilde.

Dediğim gibi konuşuyoruz. Harita üzerinden gideceğimiz yerlerin rotasını görsellerden nasıl bir yer olduğuna önceden bakıyoruz. Yani kafamıza göre değil; havalimanında indiğimiz anda araca bindiğimiz anda direkt rotaya gideceğiz. Belki öncesinde ana merkezi gezer dolaşırız sonrasına direkt rota. :D
Eğer rota yapmak istemezseniz, bence öyle random gezin. Hem eğlenceli olur :D

Daha şu an nereleri gezeceğimiz hakkında pek bir plan yapmadık açıkçası; daha konuşup istişare ettikten sonra artık lokasyonları çizeriz. İnternet üzerinden bakıyoruz. Yani gitmemiz gereken rotalar vs. Benim pek japoncam yok ama arkadaşımın az çok anlayacağı şekilde bilgisi var. En son Türkiye'den Japonya'ya gitmek için vize şartı koyacaklardı ne oldu bilmiyorum 90 gün süresi vardı sanırım.
Üstat selamlar, reklam gibi olmasın ama Ytube'da Cem Kun diye bi kanal var onu takip edebilirsin kendisi Japonya'da yaşıyor 5-6 yıldır birkaç gün önce bir video yayınladı 2027'de Japonya'ya gelmek isteyenler nerelere gitmeli tarzında izlemeni tavsiye ederim. Ben de bu yıl Ekim ayı için yapmıştım ama maddi olarak biraz zorlayacağını anlayınca vazgeçtim maalesef :) Teknolojik alet alacak mısın bilmiyorum yemek olarak İstanbul ile aynı fiyatlar da tabii daha kalitelisi bence (giden arkadaşlarımdan aldığım bilgilerle) ben gitmediğim için yanıltabilirim sen yine videolardan bakıp görebilirsin. Uçak bileti hariç bence iyi bir bütçeniz var, he yok ben Fuji dağının eteklerinde otellerde kalacağım, termal otellere gideceğim Japonya'nın kırsalına da gideceğim derseniz bütçeyi aşabilir 10 gün için.

Japonca öğrenmenize gerek olduğunu düşünmüyorum ama vaktiniz varsa yine günlük kullandığımız kelimeler kullanılabilir size kalmış ama translate ile çok kolay hallediliyor ve Japonya'da Google Maps çok iyi çalışıyor diye duydum. Eğer net bir şekilde size plan verecek biri olmaz ise yapay zekadan destek alabilirsiniz. Yaşınızı, kaç kişi olduğunuzu nerelerde kalırsanız sizin için daha iyi olacağını güzelce özetliyor bence ama ilk önce Japonya'ya gidene sormak daha iyidir.

Cem Kun kanalını takip edin bence gidilecek güzel yerleri söylüyor, gideceğiniz yerlere otobüs mü hızlı tren ile mi gideceğinizi vs anlatıyor. Biraz uzun yazdım kusura bakma ama Japonya'ya giderken iyi bir plan yapmak gerek :)

Yazarken ben bile çok heyecanlandım ne yalan söyleyeyim :) güzel bir tatil geçirmeni diliyorum üstat.