Makaleler
1
Herkese selam iyi Sosyaller. Bugün sizlerle JBL'in orta seviye kulaklığı olan JBL Quantum 350 kulaklığın incelemesini sizlere sunacağım. Kulaklığı 1 haftadır kullanıyorum ve bizim ülkemizdeki "Quantum 350 alınmaz" algısını yok etmek istiyorum. Haydi başlayalım.

Kutu içeriği:
Kutu içeriğinden kulaklığın kendisi, 2.4 GHz dongle, modüler mikrofon, kulaklık süngeri ( normalde kulaklıkta takılı gelmiyor ben taktım kendim), Type-A'dan Type-C'ye bir kablo ve bir kullanım kılavuzu. Kutu içeriği sade ve gerekli şeylerle dolu. Şahsen ben beğendim.

Kutu İçeriği (1).webp

Malzeme kalitesi:
Ortalama bir sert plastik kullanılmış. Çok premium hissettirmiyor ama çok da dandik hissettirmiyor. Fiyatına göre yeterli diyebiliriz. Biraz fazla iz bırakıyor malzemesi. Titiz olanlar için kötü olabilir ama benim için bir sorun değil. Deri pedleri deri pedlerden nefret eden beni bile kendine kabul ettirdi. Cidden hiç rahatsız etmiyor ya da terletmiyor. Hafızalı ped olmasıda iyi bir artı. Kulaklığın üstündeki kafa süngeri de başta ağrı yapıyor ama sonradan alışınca uzun saatler götürüyor. Beğendiğim bir sünger oldu.

Kulaklığın dışı.webp

Kulaklığın içi.webp

Butonlar ve girişler:
Ses kısıp yükseltmek için çark, Mikrofon açıp kapatma için buton, Type-C girişi, Mikrofon girişi ve kulaklığı açıp kapatmak için sürgülü bir buton.

giriş 2.webp

giriş 1.webp

Ses seviyesi ve kalitesi:

Ses seviyesi ve kalitesine gelirsek, sesi biraz az Full'e çekerseniz en iyisini yaparsınız. Kalitesi ise cidden şaşırttı. Basslar güzel, stereo sorunsuz ve iyi çalışıyor, son seste herhangi bir cızırtı veya tiz yaşamadım. Kısacası ses seviyesi ne kadar birazcık yetersiz olsa da kalitesi fiyatına göre iyi ve tatmin edici. Oyunda nasıl diye sorarsanız sorunsuz ayak seslerini duyuyorum ve gecikme minimum.

Mikrofon kalitesi:

Mikrofon kalitesi cidden fiyatına göre mükemmel. Ana kulaklığım Nova Pro kadar var o kadar diyeyim. Sıfır cızırtı sıfır takılma sıfır kesilme. Cidden fiyatına göre çok çok iyi. Sadece ses düzeyi biraz yetersiz. Onda ise programdan ayarlarsanız çözülür. Ben %100'de kullanıyorum.

Kullanım süresi:

En önemli konulardan biri olan kullanım süresine geldik sıra. Oyun oynayın, arkadaşlarınızla konuşun, müzik dinleyin, video izleyin rahat 20-25 saati çıkartıyor. 1 haftadır kullanıyorum 1 kere taktım şarja. Kullanım süresi olarak iyi bir artı aldı bizden Quantum 350.

Program:
Programı az ve öz, çok bir özellik yok.

Ekran görüntüsü 2025-10-03 214035.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-03 214042.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-03 214051.webp

JBL Quantum 350. Fiyatına göre şaşırttı cidden. Ön yargılı bir kulaklık ama ben beğendim. 2.000-2.100 TL bütçesi olan birine hemen öneririm. Umarım yardımcı olmuştur böyle bir inceleme yazmak istedim çünkü bulamadım hiçbir yerde. İyi günler sağlıklı kalın.

Ürün genel olarak; ses kalitesi, mikrofon kalitesi, batarya süresi ve kulak yastıklar gayet yeterli seviyede. Tek eksi noktası malzemesi, çok iyi değil. Kullanırken daha dikkatli olunması gerekmektedir. Arkadaşın dediği gibi, malzemede iz kalıyor, sert plastikten biraz uzak hamur gibi hissettiriyor. İnceleme için elinize sağlık.

Son düzenleme: