• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Rehber Joystick bulunan LG monitörlerde Factory Menu'ye nasıl girilir?

Makaleler
50
Merhaba,

LG monitör kullanıp da elindeki monitörün panel bilgisini merak edenler için bu bilgiyi paylaşmak istedim. Monitörlerin panel bilgisini "Factory Menu"ye girip öğrenebilirsiniz.

Not 1: Bu yöntem joystick içeren modellerde geçerli.

Sırasıyla uygulayın:
  1. Monitörün ekranını güç düğmesine basarak kapatın.
  2. Ekran kapalıyken joysticki 3 kere sola kaydırın, ardından 1 kere sağa kaydırın.
  3. Monitörü düğmeden açın.
  4. OSD Menu'den "Menu" yazan seçeneği seçin.
  5. Factory Menu karşımıza çıkmış oluyor.
Karşınıza şu şekil bir ekran gelecek:

"PANEL" yazan yerin sağında, panel modelini görebilirsiniz. Örneğin bu görselde LG'nin 24GN60R-B modelinde LG üretimi bir panel olan LM238WF6-SSA2 isimli panelin kullanıldığını görüyoruz.

Monitörünüzde çıkan panel bilgisini Panelook'tan sorgulayabilirsiniz.

Not 2: Bazı yeni üretim LG monitörlerde doğrudan panel ismi yazmayabiliyor, eğer bu gibi bir durumla karşılaşırsanız bu konunun altına Factory Menu fotoğrafını çekip atarsınız, birlikte araştırırız.

Benim panel galiba 75 Hz miş ama 180 Hz'e overclocklamışlar. Panelin kendisi yok direkt, başka açıklama bulamadım. Monitörlere fısıldayan uzaylı adamdan gene mükemmel bir rehber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…