Merhaba,
MSI monitör kullanıp da elindeki monitörün panel bilgisini merak edenler için bu bilgiyi paylaşmak istedim. Monitörlerin panel bilgisini "Factory Menu"ye girip öğrenebilirsiniz.
Not 1: Bu yöntem joystick içeren modellerde geçerli.
Sırasıyla uygulayın:
Gördüğünüz gibi Factory Menu'ye girmiş olduk. Görseldeki "TPM238WF1 LF1F" isimlendirmesi, panelimizin modelidir. Bu paneli Panelook'ta olduğu gibi yazınca çıkmıyor. "TPM" yazısını gördüğünüz modellerde Panelook'ta panel sorgulaması yaparken "LC" veya "MV" ile başlayıp devamını yazarsanız, karşınıza çıkacaktır. Örneğin bu model için konuşursak Panelook'ta LC238-LF1F şeklinde yazdığımızda panel modelimiz karşımıza çıkıyor. Panda üretimi bir panel, monitör modeli de MSI G241.
Monitörünüzde çıkan panel bilgisini Panelook'tan sorgulayabilirsiniz.
www.panelook.com
Not 2: Bazı yeni üretim MSI monitörlerde doğrudan panel ismi yazmayabiliyor, eğer bu gibi bir durumla karşılaşırsanız bu konunun altına Factory Menu fotoğrafını çekip atarsınız, birlikte araştırırız.
MSI monitör kullanıp da elindeki monitörün panel bilgisini merak edenler için bu bilgiyi paylaşmak istedim. Monitörlerin panel bilgisini "Factory Menu"ye girip öğrenebilirsiniz.
Not 1: Bu yöntem joystick içeren modellerde geçerli.
Sırasıyla uygulayın:
- Joysticke basılı tutup aşağı kaydırın. (İşe yaramazsa aşağı kaydırmak yerine aşağı kaydırmadan basılı tutun.)
- Monitörün güç kablosunu sökün.
- Monitörün güç kablosunu geri takın.
- MSI logosunu görünce veya monitörün aktif olduğunu görünce joystickten elinizi seçin.
- Ekran geldiğinde joysticke tıklayın.
- OSD Menu açıldığında F yazması gerekiyor, F yazıyorsa doğru yapmışsınızdır. F yazmıyorsa tekrar deneyin.
- OSD Menu açıkken joysticki F harfine kaydırıp tıklayın.
Gördüğünüz gibi Factory Menu'ye girmiş olduk. Görseldeki "TPM238WF1 LF1F" isimlendirmesi, panelimizin modelidir. Bu paneli Panelook'ta olduğu gibi yazınca çıkmıyor. "TPM" yazısını gördüğünüz modellerde Panelook'ta panel sorgulaması yaparken "LC" veya "MV" ile başlayıp devamını yazarsanız, karşınıza çıkacaktır. Örneğin bu model için konuşursak Panelook'ta LC238-LF1F şeklinde yazdığımızda panel modelimiz karşımıza çıkıyor. Panda üretimi bir panel, monitör modeli de MSI G241.
Monitörünüzde çıkan panel bilgisini Panelook'tan sorgulayabilirsiniz.
Global Panel Exchange Center - Panelook.com
30K+ LCD panel models, 32K+ LCD panel datasheets, 10M+ pcs panel stocks, 180+ panel sizes, 100+ parametres, 70+ LCD panel brands, 30+ LCD panel applications.
Not 2: Bazı yeni üretim MSI monitörlerde doğrudan panel ismi yazmayabiliyor, eğer bu gibi bir durumla karşılaşırsanız bu konunun altına Factory Menu fotoğrafını çekip atarsınız, birlikte araştırırız.