Yapımcıya para girmiyor, korsanda da aynı.

Bu sistem Steam'in sunduğu bir sistem. Tabii ki de böyle oynanmasını savunmuyorum ama Steam aile paylaşımı kullanılarak oynanıyor bu oyunlar. Yani bu durumda Steam korsan oyuna teşvik ediyor ya da Steam korsan oyun servisi gibi bir tabir çıkabiliyor. Yani korsan oyundan farklı tutulması lazım bu alanın.

Bu sistem Steam'in sunduğu bir sistem. Tabii ki de böyle oynanmasını savunmuyorum ama Steam aile paylaşımı kullanılarak oynanıyor bu oyunlar. Yani bu durumda Steam korsan oyuna teşvik ediyor ya da Steam korsan oyun servisi gibi bir tabir çıkabiliyor. Yani korsan oyundan farklı tutulması lazım bu alanın.

Aile paylaşımı ile oynanmıyor zaten kimse aile paylaşımının korsan olduğunu iddia etmiyor. İçinde God of War olan bir hesap veriyorlar onu da offline mod ile o hesap üzerinden oynuyorsunuz. Steam kurallarına dahi bakarsanız zaten hesap paylaşımının yasak olduğunu görürsünüz.

Aile paylaşımı ile oynanmıyor zaten kimse aile paylaşımının korsan olduğunu iddia etmiyor. İçinde God of War olan bir hesap veriyorlar onu da offline mod ile o hesap üzerinden oynuyorsunuz. Steam kurallarına dahi bakarsanız zaten hesap paylaşımının yasak olduğunu görürsünüz.

Yaklaşık 1 senedir bu yöntem ile oyunları oynuyorum ve bunun ticaretini yapan arkadaşımda var. Bu arkadaşın attığı sizin bahsettiğiniz gibi olabilir ama diğer sitelerde mesela İtemsatış, satıcı size hesabını açar ve hangi oyunu istediğinizi sorar. Yani size direk hesap vermiyor, hesabın içerisindeki oyunu paylaşıyor. Aşağıda görselini paylaştığım gibi hesaptaki diğer oyunlara erişiminiz yok sadece almış olduğunuz oyunu satıcı size paylaşır, aile hesabı ile.

Dosya Ekleri

• 5893520829440967835.webp
    5893520829440967835.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 83
Yaklaşık 1 senedir bu yöntem ile oyunları oynuyorum ve bunun ticaretini yapan arkadaşımda var. Bu arkadaşın attığı sizin bahsettiğiniz gibi olabilir ama diğer sitelerde mesela İtemsatış, satıcı size hesabını açar ve hangi oyunu istediğinizi sorar. Yani size direk hesap vermiyor, hesabın içerisindeki oyunu paylaşıyor. Aşağıda görselini paylaştığım gibi hesaptaki diğer oyunlara erişiminiz yok sadece almış olduğunuz oyunu satıcı size paylaşır, aile hesabı ile.

Tamam da bu dediğiniz konu ile alakasız. Ayrıca bu yöntemin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü aile paylaşımına senede 1 kez girebiliyorsunuz ve sadece 5 kişi ile paylaşabiliyorsunuz. X oyununu oynamak için aile paylaşımını 1 sene kilitlemek bana hiç mantıklı gelmiyor.

Yapan arkadaşlara ve sana teşekkür ederim ama konuyu sen yanlış anladın.

Hayatımda bile ilk defa aile paylaşımını pazarlayan duydum. Hesap satmaktan biraz daha kötü ama doğru olanı bu.

Yüksek oranda yapılan durum bu: Hesap veriliyor ve hesabı offline moda alıp oynuyorsun ama adam aynı hesabı yüzlerce hatta binlerce kişiye daha satıyor. Senin durumunda oyun sadece beş kişiye verilebilir.

Bu satıcıdan daha önce alan var mı? Ve alırsam oyunu oynamak için süre sınırı var mı?
Başka hesaptan girip oynuyorsun bu da yüksek ihtimal çalıntı kartlarla alınmış bir oyun eğer bu oyun kart sahibi tarafından iade edilirse ana hesabın ban yiyebilir. Hesabın kapanır mı bilmiyorum ama yüksek ihtimal trade banı yersin.

Çok detaya girerseniz aile paylaşımı aileler için yapılan bir sistem. Arkadaşınla yapıyorsan yine ok da gidip hesaba ayrıca para verip yapımcıyı geçtim hiçbir şey yapmayan adama para kazandırmak saçma geliyor.