Anca filistine yardım ederler, din kardeşleri ya. Hiç Doğu Türkistan için yardım kampanyası başlattıklarını görmedim. Ha bu arada çoğunun bu olaylardan haberi bile yoktu medyada savaşı görünce arap savunuculuğu yapmaya başladı hepsi 🤣

filistin bizim meselemiz değildir. Duygu sömürüsü yapmaya çalışanları da sevmiyorum. Orada ölen insanları görünce üzülmüyorum kardeşim, araplar çünkü.

Anca filistine yardım ederler, din kardeşleri ya. Hiç doğu türkistan için yardım kampanyası başlattıklarını görmedim. Ha bu arada çoğunun bu olaylardan haberi bile yoktu medyada savaşı görünce Arap savunuculuğu yapmaya başladı hepsi 🤣

Filistin bizim meselemiz değildir. Duygu sömürüsü yapmaya çalışanları da sevmiyorum. Orada ölen insanları görünce üzülmüyorum kardeşim, araplar çünkü.

Çok doğru yazmışınız. Araplar bizim için önemsizler. Takmışlar Filistin diye başka bir şey bilmiyorlar. Gidip sadece Filistin'e üzülen ben Türk'üm demesin. Asıl bizden olan canımız ve kanımız bir Türkler için üzülmeliyiz. Doğu Türkistan için uğraşmalıyız. Onları düşünmeliyiz. Ama yok umursamıyor bazıları. Bu tarz kişilere saygım olmaz. Gagavuzya desem çoğu o ne der.

Filistin cephesinde savaşmış bir Türk askerinin şiiri;
Gazze'nin meğer kumundan çokmuş kalleşi.
Nasıl vurur insanı sırtından din kardeşi!
Filistin, trablusgarp, yemen illeri.
Hangisini kanım ile sulamadım?
Gezdim cephe cephe bütün çölleri,
Türk'e Türk'ten başka dost bulamadım!

20240224_125331.webp

Geçen çalıştığım yerdeki kişiler Coca-Cola'ya boykot yapıyorlardı 1 ay sonra gitmişler 2 tane 2.5lt Coca-Cola almışlar gülmekten infilak edecektim.
Hocam yaptıkları boykot zaten çok yapmacık olduğu belliydi cumhurbaşkanlari gitti İsrail'e gemi ile yardım etti ertesi günü. Boykot yapanlar sesini çıkarmadı Cumhurbaşkanı'na. Twitter amerikanindi Twitter'i boykot edemediler tam tersi oradan boykot çağrısı yaptılar.

Hocam yaptıkları boykot zaten çok yapmacık olduğu belliydi cumhurbaşkanlari gitti İsrail'e gemi ile yardım etti ertesi günü. Boykot yapanlar sesini çıkarmadı Cumhurbaşkanı'na. Twitter amerikanindi Twitter'i boykot edemediler tam tersi oradan boykot çağrısı yaptılar.
Aynen.

Türk milliyetçisinin genel problemi objektif olamaması. Mesela Stalin'in Nazi işbirlikçisi Ahıska ve Tatar Türklerini Özbekistan civarına sürgün etmesi onlar için bir kırmızı çizgiyken Ermeni Tehciri en hafif yorumla -ki bence de öyle- "gerekli olan" bir şeydi. Çok iyi sonuçları olmamış ama Osmanlı için gerekli olan bir şeydi tehcir. Milliyetçi arkadaş tehciri ölümüne savunurken kendi içinde anti-komünizm gerekliliklerini göz önüne aldığında Stalin'e karşı negatif ön kabulle yaklaşabiliyor. Bu objektif bir tutum değil.

Filistin meselesi de böyle. "Bunlar Arap mı, o zaman umurumda değil" diyip kendi propagandasını iteliyor bize eleman. "Ama abi Filistin halkları baya heterojen, oldukça progresif kesimler de var" diyorsun, yok diyor bunlar Arap olduğu için hak ediyorlar. Arap olması ön kabulü gerçekten dalga geçilesi bir argüman. Kendinize yazık ediyorsunuz, uyutuluyorsunuz. Başınıza bir şey geldiğinde destek çıkacak tek kişi bulamayacaksınız çocuklar. Milliyetçiler örgütlenmiyor, klavyeden kan kusuyor sadece. Aynı görüşleri paylaştıklarınız size sahip çıkmayacak.