Skylex

Uzman
KabloTV kullanıyorum. İnternet gidince uydu da gidiyor. Zamanında Türksat'tan sebepsiz yere bir geçiş yapmıştım. Şimdi uydu değişimi yapmak istiyorum tekrardan Turksat'a geçiş yapmak istiyorum.
Merkezi sistem var. Biraz araştırdım kendim nasıl yapabileceğimi ama anlamadım. Taahhüt de devam ettiği için pek ilgilenmiyorlar. Bunu kime yaptırabilirim civardaki uyducuda ilgilenmedi 1 aydır oyalıyor beni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru anladıysam, odanıza gelen kablodan eskiden Turksat uydu yayını alıyorken, Kablo TV taktırdınız ve aynı kablodan Kablo TV izliyorsunuz, doğru mu anlattım? Fotoğrafla desteklerseniz daha iyi olur. Eğer öyleyse aynı kablodan hem uydu, hem de Kablo TV taşıyabilirsiniz.

Aynen dediğiniz gibi aynı kablodan 2 uyduyu da kullandık ama KabloTV takıldıktan sonra Türksat'ı TV'ye takınca kanallara erişim sağlayamıyorum. Bu yüzden merkezi sistemde bir değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Belki Turksa'ta ait olan bir kablo takılı değildir bilemiyorum.

Doğru anladıysam, odanıza gelen kablodan eskiden Turksat uydu yayını alıyorken, Kablo TV taktırdınız ve aynı kablodan Kablo TV izliyorsunuz, doğru mu anlattım? Fotoğrafla desteklerseniz daha iyi olur. Eğer öyleyse aynı kablodan hem uydu, hem de Kablo TV taşıyabilirsiniz.
Aynen dediğiniz gibi aynı kablodan 2 uyduyu da kullandık ama KabloTv takıldıktan sonra türksatı Tv ye takınca kanallara erişim sağlayamıyorum. Bu yüzden merkezi sistemde bir değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Belki türksata ait olan bir kablo takılı değildir bilemiyorum.

Aynen dediğiniz gibi aynı kablodan 2 uyduyu da kullandık ama KabloTv takıldıktan sonra türksatı Tv ye takınca kanallara erişim sağlayamıyorum. Bu yüzden merkezi sistemde bir değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Belki türksata ait olan bir kablo takılı değildir bilemiyorum.
Kablo tv kurulumunda büyük ihtimalle ekipler merkezi sistemi kullandıkları için uydu yayını alamıyorsunuz. Bunun bağlantılarını yapmak için dediğim aparattan gerekli. Yalnız bu bağlantıları yapmak için dairenize giden uydu kablosunu ve kablo tv nin kablosunu bilmeniz gerekiyor. Bunun için uyducudan destek almanız en doğrusudur. Kablo bağlantı şeması da şu şekildedir. Kabloyu biliyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• UYDU -KABLOTV COMBINER BAĞLAMA ŞEKLİ copy.webp
    UYDU -KABLOTV COMBINER BAĞLAMA ŞEKLİ copy.webp
    95,2 KB · Görüntüleme: 157
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İnternetten bölgeme uygun uydu servisi arayacağım. Merkezi sistemi yükseğe yerleştirmişler erişemiyorum o yüzden.