GTR

Uzman
Yer
Manisa
Merhaba. Eskiden GFN kullanıyordum ve paket kaybı yaşıyordum. Belki düzelir diye gittim PC aldım. Düzeldi sanmıştım CS2'ye girene kadar. Dakikada bir 5 saniye gidiyor internet. Kaç kere aradım. Hep aynı şeyleri diyorlar. Bir sorun yok diye geçiştiriyorlar. Tehdit ederek zorla servis çağırttım. Onda da aynı model modemin yenisini getirdiler. Fakat yine hiçbir şey değişmedi. Vallahi bıktım artık. Nereye şikayet edebilirim bunları?
Model: ZTE F6600.

Merhaba. Eskiden GFN kullanıyordum ve paket kaybı yaşıyordum. Belki düzelir diye gittim PC aldım. Düzeldi sanmıştım CS2'ye girene kadar. Dakikada bir 5 saniye gidiyor internet. Kaç kere aradım. Hep aynı şeyleri diyorlar. Bir sorun yok diye geçiştiriyorlar. Tehdit ederek zorla servis çağırttım. Onda da aynı model modemin yenisini getirdiler. Fakat yine hiçbir şey değişmedi. Vallahi bıktım artık. Nereye şikayet edebilirim bunları?
Model: ZTE F6600.
- İlk olarak, modeminiz ZTE F6600 için güncellemeleri kontrol edin. Modem arayüzüne giriş yaparak yazılım güncellemelerini kontrol edin. Gerekirse güncelleyin.

- Modeminizi fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Bunun için modem arayüzünde "Fabrika Ayarlarına Sıfırla" seçeneğini bulun.

- Modeminizi farklı bir yerde test edin. Eğer mümkünse modemi başka bir bağlantı noktasına bağlayın veya farklı bir kablo kullanın.

- İnternet hız testi yapın. Tarayıcıda "speedtest.net" gibi bir siteye giderek bağlantınızın hızını test edin. Sonuçları not alın.

- Modem ayarlarında "QoS" (Quality of Service) veya benzeri seçeneklerin doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Bu ayarları kontrol ederek belirli cihazlara öncelik verebilirsiniz.

- Modemden kaynaklı olduğunu düşündüğünüz durumlar için, modemden gelen sinyali kontrol edin. Yeterli bir sinyal gelmiyor olabilir. Bunun için bir başka şirkete ait bir modemle deneme yapın.

- Eğer sorun hala devam ediyorsa, iletişim kurduğunuz internet sağlayıcısının müşteri hizmetleri ile görüşün. Bu sefer bağlantı kopuklukları ve hız kaybı hakkında daha spesifik bilgiler verin.

- Şikayetlerinizi ilgili yasal mercilere iletmek isterseniz, Türkiye'de BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu)'ya başvurabilirsiniz. BTK’nın web sitesi üzerinden şikayet formu doldurabilirsiniz.

- Ayrıca, Tüketici Hakları Derneği'ne veya benzeri kuruluşlara da şikayet edebilirsiniz.

- Son olarak, sosyal medya veya forumlar üzerinden yaşadığınız sorunu paylaşarak diğer kullanıcıların deneyimlerinden yararlanmayı deneyebilirsiniz.