Yaklaşık 10 gündür oynadığım online oyunlarda yüksek ping sorunu yaşıyorum. Aklıma bu Wavefrom'un testi geldi ve test ettim. Bundan 1 yıl önce CAT7 kablo almıştım ve o zamanda test etmiştim. Sonuçlar A puanını vermişti ve download latecy 55ms civarındaydı. Bugünkü değerleri görünce şaşırdım ve kablodan olabileceğini düşündüm çünkü kablo kapı arasında sıkışıyordu ezilmiş olabileceğini düşündüm. Yeni CAT8 kablo aldım ve tekrar test ettim. Sonuç hiç değişmedi. Kablonet'in H&D NE1611C modemini kullanıyorum. Böyle bir durumda ne yapabilirim?
Bu modeme Kablonet'in koaksiyel kablosundan mı internet alıyorsun? Yoksa fiber optik altyapılarını mı kullanıyorsun?
Her şartta kablo ezilmiş. Operatörünün o kabloyu yenilemesi gerekecek.
Benim tavsiyem ek olarak kendine bir modem alman olacak çünkü elindeki cihazın intelliqos ve smart queue management desteği olmadığından bufferbloat'ta istenilen sonuçları asla elde edemezsin.
Bu modeme Kablonet'in koaksiyel kablosundan mı internet alıyorsun? Yoksa fiber optik altyapılarını mı kullanıyorsun?
Her şartta kablo ezilmiş. Operatörünün o kabloyu yenilemesi gerekecek.
Benim tavsiyem ek olarak kendine bir modem alman olacak çünkü elindeki cihazın intelliqos ve Smart queue management desteği olmadığından bufferbloat'ta istenilen sonuçları asla elde edemezsin.
Evet koaksiyel kablosundan alıyorum. Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve arıza kaydı açtılar gelip bakacaklar. Sonuç değişmezse modem almayı düşünüyorum.
CAT7 bile bugün ev kullanıcısı için çok fazla iken CAT8'e geçmenize hiç ama hiç gerek yoktu.
Bence de ya kabloda sorun var ya da bölgenizdeki node'larda yoğunluk veya arıza vardır. Her iki durumda da ISS ile iletişime geçmelisiniz. Sizlik bir durum yok gibi.
CAT7 bile bugün ev kullanıcısı için çok fazla iken CAT8'e geçmenize hiç ama hiç gerek yoktu.
Bence de ya kabloda sorun var ya da bölgenizdeki Node'larda yoğunluk veya arıza vardır. Her iki durumda da ISS ile iletişime geçmelisiniz. Sizlik bir durum yok gibi.
Evet koaksiyel kablosundan alıyorum. Az önce müşteri hizmetlerini aradım ve arıza kaydı açtılar gelip bakacaklar. Sonuç değişmezse modem almayı düşünüyorum.
Ben işteyken bugün teknik servis gelip baktı. Sinyallerde bir sorun olmadığını ve hat ile ilgilide bir problem olmadığını söyledi. Rica ettim ve bu bufferbloat testini onlara yaptırdım. Testte her şey normaldi ve A skor verdi. Bende herhalde çözüldü diyerek konuyu kapattım. Şimdi eve geldim eve tekrar test ettim acaba ne değişti diye ve sonuç aynı hala +150ms veriyor olayı farklı yoldan çözeceğim artık. Modem dedim de aslında router alacağım. Kablonet modemini bridge modda kullanacağım yani. Router tavsiyesi için ayrı bir konu açacağım.
Hocam Kablonet'in altyapısı kumar işi. Benim bulunduğum DOCSIS altyapı 100 Mbps'ye kadar destekliyor ama bufferbloat değerlerim uploadda mükemmel, downloadda biraz tırt ve unloaded kötü. Keşke modemde QoS özelliği olsa. Kutusunda yazıyor ama nafile. Türk Telekom binaya yeni GPON fiber altyapı getirdi. Geçme konusunda kararsızım çünkü bu seferde TT altyapısında sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
Hocam Kablonet'in altyapısı kumar işi. Benim bulunduğum DOCSIS altyapı 100 Mbps'ye kadar destekliyor ama bufferbloat değerlerim uploadda mükemmel, downloadda biraz tırt ve unloaded kötü. Keşke modemde QoS özelliği olsa. Kutusunda yazıyor ama nafile. Türk Telekom binaya yeni GPON fiber altyapı getirdi. Geçme konusunda kararsızım çünkü bu sefer de TT altyapısında sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
Router olarak Xiaomi AX3000t aldım. Sıkıntı olan şey ana modemi bridge moda almaktaydı. Ama onu da çözdüm. Kurulumu yaptığım ilk gün her şey iyiydi. 2. günde çok absürt bufferbloat sonuçları veriyordu. Bugün Kablonet modemi sıfırlayıp tekrar normal moda aldım. Aksam tekrar router kurulumu yapıp gece modemi bridge moda alacağım tekrar. Eğer yine sorun yaratırsa muhtemelen kullanmayacağım routerı.
Router olarak Xiaomi AX3000t aldım. Sıkıntı olan şey ana modemi bridge moda almaktaydı. Ama onu da çözdüm. Kurulumu yaptığım ilk gün her şey iyiydi. 2. günde çok absürt bufferbloat sonuçları veriyordu. Bugün Kablonet modemi sıfırlayıp tekrar normal moda aldım. Aksam tekrar router kurulumu yapıp gece modemi bridge moda alacağım tekrar. Eğer yine sorun yaratırsa muhtemelen kullanmayacağım routerı.
Güzel seçim yapmışsınız. OpenWRT kurdunuz mu? Ayrıca aynı H&D modemi kullanıyorum ama Bridge Moda alınca arayüze hiçbir şekilde erişemiyordum ve router görmüyordu. Onu nasıl çözdünüz?