DOCSIS altyapı 100 Mbps'ye kadar destekliyor.
DOCSIS'in kötü tarafı operatörün modemini kullanmak gerekiyor olmasıdır. Köprü modunda bile başka router aracılığıyla kullansanız bile fiber altyapı kadar pürüzsüz hizmet alamayacaksınız. GPON Fiber geldiğine göre şanslısınız.

DOCSIS'in kötü tarafı operatörün modemini kullanmak gerekiyor olmasıdır. Köprü modunda bile başka router aracılığıyla kullansanız bile fiber altyapı kadar pürüzsüz hizmet alamayacaksınız. GPON Fiber geldiğine göre şanslısınız.
Evet modem olayı kötü. Piyasada DOCSIS modem yok artık.

Valla hocam şu tahahhüt bitse kurtulacağım daha 6-7 ay var. 😀

Hocam yeni router aldım ama sorun hala devam ediyor. 192.168.100.1'e hiçbir şekilde giriş yapamıyorum.

Hatırlıyorum eskiden çalışıyordu ama şimdi herhalde Update ile kapatmışlar gibi geldi.

Giriş yapamıyorsanız cihaz bridge modda değildir.

Adsız.webp

Hocam bridge Mode'a alıyorum sonra routere bağlıyorum ama hiçbir şekilde giriş yapamıyorum.

Bridge moduna aldığınzda modem anında bridge moda geçmiyor H&D modem de. Ağ durumu bölümünde yazan "kira bitiş süresi" de ki saatte geçiyor bridge moda. Mesela bende sabah 05:56 yazıyordu. Gece yatarken modemi bridge moda aldım ve o sayfa yanıt vermiyor yazısı çıkana kadar bekledim. Yanıt vermiyor uyarısı geldiğinde zaten yukarıdaki adres 192.168.100.1 olarak görünüyor yani modem bridge moda geçiyor. Modemi kapatıyorsun ve o kira bitiş süresini geçtiğinde açtığında modem artık bridge modda oluyor ve router kurulumuna geçiyorsun.

Bridge moduna aldığınzda modem anında bridge moda geçmiyor h&d modem de. Ağ durumu bölümünde yazan "kira bitiş süresi" de ki saatte geçiyor bridge moda. Mesela bende sabah 05:56 yazıyordu. Gece yatarken modemi bridge moda aldım ve o sayfa yanıt vermiyor yazısı çıkana kadar bekledim. Yanıt vermiyor uyarısı geldiğinde zaten yukarıdaki adres 192.168.100.1 olarak görünüyor yani modem bridge moda geçiyor. Modemi kapatıyorsun ve o kira bitiş süresini geçtiğinde açtığında modem artık bridge modda oluyor ve router kurulumuna geçiyorsun.

Vallahi sağ olun hocam sonunda çalıştırabildim. Bu arada eskiden direk bridge Mode'a geçiyordu artık ne yaptılarsa modeme. 😀

Vallahi sağ olun hocam sonunda çalıştırabildim. Bu arada eskiden direk bridge Mode'a geçiyordu artık ne yaptılarsa modeme. 😀

Hayırlı olsun, sizin router hangisiydi? Artık 192.168.100.1'den arayüze erişebiliyorsunuz değil mi? +10 yıllık Kablonet kullanıcısıyım ilk defa işte bu işlere giriştim bende.

Hayırlı olsun, sizin router hangisiydi? Artık 192.168.100.1'den arayüze erişebiliyorsunuz değil mi? +10 yıllık Kablonet kullanıcısıyım ilk defa işte bu işlere giriştim bende.
Evet erişebiliyoum. IMOU HX21 var bende. Xiaomi AX3000T ile aynı donanıma sahip ama fiyatı daha uygun. Ben hem OpenWrt için hem de fibere geçerim diye almıştım ama Kablonet ile 2 yıllık imzalamışız yani tahahhütün bitmesine daha 1.5 yıl var mış.

Ek olarak modemden TR-069 ayarını kapatmanızı tavsiye ederim. 😁