Evet erişebiliyoum. Imou HX21 var bende. Xiaomi AX3000t ile aynı donanıma sahip ama fiyatı daha uygun. Ben hem OpenWrt için hem de fibere geçerim diye almıştım ama Kablonet ile 2 yıllık imzalamışız yani tahahhütün bitmesine daha 1.5 yıl var mış.

Ek olarak modemden TR-069 ayarını kapatmanızı tavsiye ederim. 😁

Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama kapattım bakalım. Sonuçlar fena değil ama niyeyse mesela siteler yüklenirken biraz gecikmeli yükleniyor ping var mış gibi. Zapret ve DNS proxy servislerini durdurup kullanacağım biraz.

Tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama kapattım bakalım. Sonuçlar fena değil ama niyeyse mesela siteler yüklenirken biraz gecikmeli yükleniyor ping var mış gibi. Zapret ve DNS proxy servislerini durdurup kullanacağım biraz.
TR-069 internet servis sağlayıcıların modemleri yönetmek için kullandığı protokol. Yani arka kapı. 😁

Bende sorun yok. Zapret ve DNS Proxy az kaynak tüketir. Onunla alakası olduğunu sanmıyorum. Adblocker biraz kaynak tüketir evet ama o router gayet kaldıracak seviyede. DNS latency test yapın ve en iyi hangisi çıkıyorsa onu ayarlayın.

Bufferbloat için SQM paketi yerine Qosmate kullanıyorum. SQM paketinden verim alamazsanız Qosmate deneyebilirsiniz. Arayüzden algoritmayı HSFC yerine CAKE olarak seçin.

Ayrıca eğer tam 200 Mbps alamıyorsanız, irqbalance paketini yükleyip etkinleştirin. Bu işlemcinin donanım/yazılım hızlandırıcısı olmadan SQM'in tek yerine çift çekirdekle çalışmasını sağlıyor.

@ErdemK Hocam şimdi de routera OpenWrt güncellemesi gelmiş güncelledim fakat Kablonet modemine yine bağlanamadım. Modemi resetledim bu sefer arayüze girebildim fakat Kablonet IP tanımlamamış (kira süresi vs. boş görünüyor) internete giremiyorum. Cidden şaka gibi.

Son düzenleme:
Tahmin etmiştim. O yüzden arıza kaydı açmadım. 😀

Geçen ay taahhüt yenilemesi yapmıştım vallahi çok pişmanım. :) router alıp OpenWrt kullanmak çok bir şey katmamış gibi geliyor bana. Yukarıda yazdığınız şeyleri denedim, onlar haricinde yine farklı farklı şeylerde denedim. Ne olursa olsun zapret ve DNS proxy açıkken sayfalar geç yükleniyor. 200Mbps internet hızının akıcılığı yok bende. Zapret ve DNS proxy sadece Wi-Fi ağında çalıştırmanın yöntemi var mıdır acaba?

Geçen ay taahhüt yenilemesi yapmıştım vallahi çok pişmanım. :) router alıp OpenWrt kullanmak çok bir şey katmamış gibi geliyor bana. Yukarıda yazdığınız şeyleri denedim, onlar haricinde yine farklı farklı şeylerde denedim. Ne olursa olsun zapret ve DNS proxy açıkken sayfalar geç yükleniyor. 200Mbps internet hızının akıcılığı yok bende. Zapret ve DNS proxy sadece Wi-Fi ağında çalıştırmanın yöntemi var mıdır acaba?

Sormayın hocam tahahhüt yeniledikten 4-5 ay sonra TT GPON altyapı geldi geçemiyorum. 1 km ötemdeki ilçede TurkNet GigaFiber bile var. Keşke en azından Kablonet altyapıyı yenilese. Fiyatları makul seviyede.

Geç açılma muhtemelen zapret kaynaklıdır. Şu an bende sadece DoH açık herhangi bir sıkıntı yok. DNS sadece Cloudflare yapın Google varsa silin. SQM için qosmate öneririm düz SQM paketine göre daha efektif çalışıyor. Ayrıca Firewall'dan software offloading açmanız gerek. Tabii öyle olunca zapret çalışmıyor. Onunda çözümü var aslında ama 50/8 hız aldığım için ne kadar efektif çalışır onu bilmiyorum.

Sormayın hocam tahahhüt yeniledikten 4-5 ay sonra TT GPON altyapı geldi geçemiyorum. 1 km ötemdeki ilçede TurkNet GigaFiber bile var. Keşke en azından Kablonet altyapıyı yenilese. Fiyatları makul seviyede.

Geç açılma muhtemelen zapret kaynaklıdır. Şu an bende sadece DoH açık herhangi bir sıkıntı yok. DNS sadece Cloudflare yapın Google varsa silin. SQM için qosmate öneririm düz SQM paketine göre daha efektif çalışıyor. Ayrıca Firewall'dan software offloading açmanız gerek. Tabii öyle olunca zapret çalışmıyor. Onunda çözümü var aslında ama 50/8 hız aldığım için ne kadar efektif çalışır onu bilmiyorum.

Bana da TurkNet GigaFiber gelmiş bina girişine kutusunu koymuşlar. Bende geçen ay yeniledim taahhüt. Cayma bedeli çok mu çıkar bilgin var mi? Sadece DoH ile yine de engelleri aşabiliyor mu Discord falan uygulama bazlı açılıyor mu?

Bana da TurkNet GigaFiber gelmiş bina girişine kutusunu koymuşlar. Bende geçen ay yeniledim taahhüt. Cayma bedeli çok mu çıkar bilgin var mi? Sadece DoH ile yine de engelleri aşabiliyor mu Discord falan uygulama bazlı açılıyor mu?
Turknet Gigafiber'de evet DPI laneti olmadığı için sadece DoH ile aşabilirsiniz. Turknet 2500TL'ye kadar tahahhüt karşılıyor zaten. Cayma bedeline Kablonet online işlemlerden bakabilirsiniz.

Kablonet'te DPI var maalesef sadece DoH yetmiyor.

Yaklaşık 10 gündür oynadığım online oyunlarda yüksek ping sorunu yaşıyorum. Aklıma bu Wavefrom'un testi geldi ve test ettim. Bundan 1 yıl önce CAT7 kablo almıştım ve o zamanda test etmiştim. Sonuçlar A puanını vermişti ve download latecy 55ms civarındaydı. Bugünkü değerleri görünce şaşırdım ve kablodan olabileceğini düşündüm çünkü kablo kapı arasında sıkışıyordu ezilmiş olabileceğini düşündüm. Yeni CAT8 kablo aldım ve tekrar test ettim. Sonuç hiç değişmedi. Kablonet'in H&D NE1611C modemini kullanıyorum. Böyle bir durumda ne yapabilirim?

Eki Görüntüle 216559
O değilde 182 ms ne yahu aboooo ama kablonet çok iyi bir internetde değil orası kesin.

TurkNet GigaFiber'de evet DPI laneti olmadığı için sadece DoH ile aşabilirsiniz. TurkNet 2500TL'ye kadar tahahhüt karşılıyor zaten. Cayma bedeline Kablonet online işlemlerden bakabilirsiniz.

Kablonet'te DPI var maalesef sadece DoH yetmiyor.

Cayma bedeline buradan iptal talebi oluşturarak mi bakacağım?

Screenshot_20260123_194550_Brave.webp