HmustafaM35

Çalışkan
Merhabalar. Kablonette 24 aylık sözleşmem var ve şuan 15 aydır kullanıyorum. cayma bedeli olarak 4.400 TL dediler ama 1 yıl üstü olan sözleşmelerde cayma bedeli yok deniliyor diye gördüm.

Yapabileceğim bir şey var mıdır yoksa beklemem mi gerekiyor sözleşmenin bitmesini?

kablo1.webp

kablo3.webp

kablo2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonet dediğin firma Türksat'a ait, Türksat ise devlete ait. Eğer iptal ettirirsen o cayma bedeli çıkacak, sonra sen dava açıp devlete karşı kazanmaya çalışacaksın, sence kazanabilir misin? 4000 lira ödemek istiyorsan iptal ettir.

O 24 ay muhabbeti hukuki anlamdaki cayma bedelinden bahsediliyor ve firmalar bunu 10 yıldır kullanmıyor. Firmanın sizden aldığı şey sözlü olarak cayma bedeli olarak geçse de aslında size sağlanan indirim bedelinin iadesi şeklinde talep edildiği için o 24 ay kuralı by-pass ediliyor şöyle ki firma diyor ki kardeşim ben seninle 24 ay benim hizmetimi alman karşılığında anlaştık bunun karşılığında sana her ay 800₺'lik paketimi 450₺'ye verdim o zaman sen kullandığın her ayın o farkını bana ödeyeceksin. Özetle isterseniz tüketici hakem heyetine gidin o parayı her türlü ödemeniz gerekiyor.

O 24 ay muhabbeti hukuki anlamdaki cayma bedelinden bahsediliyor ve firmalar bunu 10 yıldır kullanmıyor. Firmanın sizden aldığı şey sözlü olarak cayma bedeli olarak geçse de aslında size sağlanan indirim bedelinin iadesi şeklinde talep edildiği için o 24 ay kuralı by-pass ediliyor şöyle ki firma diyor ki kardeşim ben seninle 24 ay benim hizmetimi alman karşılığında anlaştık bunun karşılığında sana her ay 800₺'lik paketimi 450₺'ye verdim o zaman sen kullandığın her ayın o farkını bana ödeyeceksin. Özetle isterseniz tüketici hakem heyetine gidin o parayı her türlü ödemeniz gerekiyor.
anladım teşekkür ederim.

Tamamen iptal sebebine bağlı, keyfi ise ödemen gerek. Ben 3-4 yıl önce evime kablonet almıştım sonrasında okullar açıldığında okula döneceğimden dolayı iptal ettirmek istedim bana da cayma bedeli çıkartmışlardı, sonrasında cimere yurt odama interneti taşıyamayacağımı açıklayan bir yazı yazdım ve olumlu dönüş yapıldı cayma bedeli almadan iptal olmuştu. Ancak yurttan imzalı teyit istemişlerdi fotoğrafını çekip atmıştım.