Kablonet'in verdiği ZTE F6600 modemde kopma ve ping dalgalanması sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 176
  • Etiketler Etiketler
    bozuk kablonet

GTR

Uzman
Yer
Manisa
Merhaba,

Kablonet'in vermiş olduğu ZTE F6600 modeminde 5 saniyelik rastgele kopma (sadece veriyi alırken) ve ping dalgalanması yaşıyordum. Kablonet'i aradım ama bir sonuç alamadım. O yüzden yeni router aldım ama yine aynı sorunlar devam ediyor. Ne yapmalıyım? ONT mi almam lazım? Ayrıca ONT için sanırım Kablonet'ten izin gerekiyor onu nasıl halledeceğim? Bu arada bu sorunlar olurken ZTE modemde hiçbir zaman loss ışığı yanmıyor.

Yeni router: Xiaomi AX3200.

Son düzenleme:
1. Modem ve Router Yeniden Başlatma:
- Modemi ve yeni router'ı tamamen kapatın.
- 10 saniye bekledikten sonra tekrar açın.
- Bu, geçici sorunları gidermek için faydalı olabilir.

2. Kablonet Bağlantısını Kontrol Etme:
- Modemin kablo bağlantılarını (kabloları ve portları) kontrol edin; gevşek veya hasarlı kablo yoksa bağlayın.
- Modemin gelen kabloyu farklı bir porta takın (varsa).

3. Modem Ayarlarını Kontrol Etme:
- Modeme giriş yaparak ayarların varsayılan ayarlarla uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
- Firmware güncellemeleri varsa güncelleyin.

4. QoS (Hizmet Kalitesi) Ayarlarını Kontrol Edin:
- Router ayarları üzerinden QoS ayarlarını kontrol edin ve etkinleştirin.
- Özellikle ping ve latency'yi etkileyen yüksek band genişliği kullanan uygulamaları sınırlayabilirsiniz.

5. Farklı DNS Sunucuları Deneyin:
- Router ayarlarında DNS ayarlarını değiştirerek Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) kullanmayı deneyin.

6. Ağ Sinyalini Kontrol Edin:
- Modem ile router arasındaki kablosuz bağlantı sinyalini kontrol edin.
- Mümkünse kablolu bağlantıyı tercih edin.

7. Interference (Hışkırık) Kontrolü:
- Wi-Fi ağlarının görünürlüğünü kontrol edin, çok sayıda ağ kaotik bir ortam yaratabilir.
- Kanal ayarlarını değiştirerek farklı bir frekans veya kanal seçin (örneğin 1, 6, veya 11).

8. ONT Gereksinimini Gözden Geçirin:
- Eğer diğer adımlar işe yaramazsa, ONT almayı düşünebilirsiniz.
- Kablonet ile iletişime geçerek ONT temin etme sürecinizi başlatın. Çoğu zaman, ONT alım süreci için müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

9. Destek Alın:
- Eğer sorun devam ederse, Kablonet’in teknik destek ile tekrar görüşüp, modem ile network ayarlarınızı incelemelerini isteyin.

Sorun devam ederse veya daha fazla teknik bilgiye ihtiyacınız olursa, belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…