Mesela en ucuzundan ne önerirsiniz hocam? Telefonda kullanmalık.

Ben ilk düz EDX modelini aldım, Sonra kablosunu mikrofon bağlantısından masaya takarak bozdum(tamir ettim duruyor). Sonra Pro aldım paraya kıyıp. EDX Pro en ucuz ve en dengeli ses veren modeli diye almıştım. Sadece bass için olan modelleri filanda vardı. Amazon'dan yorumları okuyarak filan aldım TR de yoktu bu ürünler fazla. Telefonda bilgisayara taktığımdan daha güçlü çalışıyor.

1721261404329.webp

Şununla o zaman düz edx aynı fiyattı 100TL. Bundan ona geçiş yaptım aradaki fark dağlar kadar bariz belli duruyordu. Pro ile aradaki farkı sorarsan. Hatırlamıyorum pek yok sanırım. Pro modelinin görüntüsü iyi ve giriş yeri her kulaklığa olacak tarzda yapmışlar. Düz edx kendine has bir girişi vardı diye hatırlıyorum.

1721261854759.webp

KZ kulaklık ile KZ Türkiye sitelerinin ikisi de güvenilir. Biri sonradan resmi diye açtılar. Ben ilkinden almıştım TR piyasasında yoktu. Hala pek yok gibi.
EDX
Amazon (Yurt dışından) 50-100TL filan daha pahalı ama deneyip beğenmediysen iade edebilirsin işine gelir.
EDX Pro. Benim aldığım sitenin kendisi. biraz daha ucuz.

Diğer modellerini de bilmem. Senin attıklarını hiç bilmiyorum. Ben kullandığımı öneriyorum. Ona göre yorumlarını oku araştır bak :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz teknolojik aletlerde ucuza kaçılmaması taraftarıyım. Kulak keşke diğer uzuvlarımız kadar önemsense. 🤷‍♂️

Bu tarz teknolojik aletlerde ucuza kaçılmaması taraftarıyım. Kulak keşke diğer uzuvlarımız kadar önemsense. 🤷‍♂️
O kalite fiyatları ne hocam, ben hiç anlam veremedim kulaklıklar da hala. Sadece verdiği sese bakıyorum. 😄

70-80$ civarı PC kulaklığı diye birkaç Creative (Sigma, Rage V2) markası kullandım. Çok ağır geliyor, resmen göçük oluşturuyor, terletiyor ve 50mm sürücüsü var. Titreşim yaratacak şekilde güm güm vuruyor, hiç de sağlıklı gelmiyor artık. Gençken güzel geliyordu. 😄

Sonra daha hafif telefon kulaklığı modeli olsun diye araya araya bu ürünleri buldum. Eski kulaklığın ses kartını bağlarsam diğer kulaklığı aratmayacak sesi oluyor ufacık ürünün. Malzeme kalitesi desek 2 senede yıpranmadı. Eskiden aldığım Sony marka kulaklığı, geri dönüşümden yapmışlar 2. seneyi doldurunca kulağımda eridi, toza döndü yumuşak parçaları. Doğaya değil bana karıştı resmen. 😄

Ucuz ama kalitesiz değil gibi bu ürünler. Ben bunu tekstil ürünlerine benzetiyorum mesela Bangladeş'te 10 dolara satılan ürünler. Batıya gelince 100$ olması gibi. Fabrika ve ürün aynı. Fiyat performans bakımından. Dolar bakımından hesaplarsak en az 4 kat daha ucuz oluyordur.

Ben de bundan görüp aldım. Yılların hocası 15 dolarlık ürünü tanıtacak değil ya. :D

Bu tür IEM'ler nötr bir profile sahip olduğu için eq yapmadan kullanılmaz bence. Chu II tavsiyemdir aralarında.
Dogru degil bu. Notr ile alakasi yok cogu modelin.

Mesela küçük bir adaptör gibi bir şey ile kablosuz olarak kullanabilme imkanı var mıdır hocam?
Modele gore degisir bu. KZ kulakliklarin bazi modellerinde olabiliyor mesela kendi bt adaptorleriyle.

İlk mesajdakilerden Simgot'u denemedim ama Moondrop Chu II ve Tangzu Waner deneyip kullandigim modeller. İlla ikisinden birini sececeksen ve ilk iem deneyimin olacaksa Chu II daha iyi olur.

Ama farkli model tavsiyesi istersen eski Hola modeli yerine cikan Truthear Gate ya da butce yeterse Truthear Zero Red olabilir.

Son düzenleme:

Hocam şimdi ben bir kere meraklandım ya, aldıktan sonra birkaç gün her yanını kurcalayıp iki gün sonra kenara atarım, yüzüne bakmam. O yüzden pahalıya gerek yok. 😁

Modele gore degisir bu. KZ kulakliklarin bazi modellerinde olabiliyor mesela kendi BT adaptorleriyle.

Adaptör ile batarya mı geliyor yoksa direkt kulaklıkların kendi içinde mi batarya oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör ile batarya mı geliyor yoksa direkt kulaklıkların kendi içinde mi batarya oluyor?

Kulakikta batarya falan yok. KZ bluetooth module ya da adapter diye aratabilirsin.

Kablosuz ihtiyacin varsa baska urunlere bak bu tarz adaptor vs yerine bence.

IEM denemek istiyorsan da TR icinden sart degilse yukarida onerdigim model giris seviye icin oldukca iyi bir secim olur bence.