Detaylar
Kim cevapladı?Mertcan39
Yetkin
ONT fiber sinyalini Ethernet sinyaline çevirir. Router'ın konumu duvarların kalınlığı çok önemli. Günümüzde çoğu cihaz bazı standartlar gereği aynı çekim alanına sahip. Tek cihaz yerine 2 router düşünebilirsiniz. Ben Keenetic mesh sistemi kullanıyorum en kör noktada en az 400 civarı alıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 10
Modem değişmeli. ONT sadece fiberoptiği işler ve Ethernet'e çevirir. Superonline kullanıyorsanız MAC adresi değişen bir modeme ihtiyacınız var.
25457
Uzman
ONT fiber sinyalini Ethernet sinyaline çevirir. Router'ın konumu duvarların kalınlığı çok önemli. Günümüzde çoğu cihaz bazı standartlar gereği aynı çekim alanına sahip. Tek cihaz yerine 2 router düşünebilirsiniz. Ben Keenetic mesh sistemi kullanıyorum en kör noktada en az 400 civarı alıyorum.
Modem değişmeli. ONT sadece fiberoptiği işler ve Ethernet'e çevirir. Superonline kullanıyorsanız MAC adresi değişen bir modeme ihtiyacınız var.
Teşekkürler, ONT cihazı kalacak o zaman sadece router bakacağım. Ek olarak dün konusunu acmıstım, bilgisi olan varsa önerebilir.
TurkNet bugün Vantiva modem ve ZTE ONT verdi, kabloluda memnunum fakat kablosuzda çok kopma yaşıyorum. TurkNet değişim yapmıyor zaten. Bu bütçeye kablosuzda da iyi performans almak için ne almalıyım? Modem ve router alırsam sorunum düzelir mi? Ayrıca evde DSL-AC51 var. Bunu router olarak Vantiva modem ile kullansam olur mu yoksa ikisini de değiştireyim mi?
Genel olarak internet işlerinden çok anlamam, tek isteğim alacağım modem veya router'ın uzun süre götürmesi ve internetin evin her yerinde kopma yaşanmadan çekmesi.
@NYTMARE
Genel olarak internet işlerinden çok anlamam, tek isteğim alacağım modem veya router'ın uzun süre götürmesi ve internetin evin her yerinde kopma yaşanmadan çekmesi.
@NYTMARE
- 25457
- modem önerisi router
- Forum: Ağ Donanımları