Kadınlar neden kötü araba kullanıyor?

oğuz sasi

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
Uzun zamandır motor kullanıyorum, daha düzgün araba/motor kullanan bir kadına denk gelmedim. Biri terse girer, biri kırmızıda geçer, biri yaya geçidine park eder.

Daha çok unsur var da saymıyorum bile. Mesela bugün çevirmeye girdim. Motor süren bir kadın ve arkasında başka bir kadın vardı. Kask dışında ekipmanı yok, tayt gibi bir şey giymiş. Çevirmenin ilerisinde durdu, hızlı gelmişti biraz. Arkasına baktı ve polis de eliyle git git dedi. Ben sırf bu yüzden bu şekilde kullandıklarını düşünüyorum. Genel olarak ceza yemiyorlar ve akıllanmıyorlar.

He bide toplam 4 kez arkamdan vuruldum hepsi de kadın sürücüydü. Ay görmedim yiaa diyip geçiştirdi hepsi.

Kadınlar stres yönetimi konusunda biyolojik olarak başarılı değiller çünkü görevleri o değil.

Erkek görevidir stresle/panikle başa çıkmak, savaşırsın veya kaçarsın, ani düşünmen ve hamle yapman lazım. Atalardan beri genetik mirastır bunlar.

Geldi her ay çıkan mistik konu. Yani ben de denk gelmedim ama bu normal. Hani evrimsel olarak zaten kadınlar erkekler kadar iyi refleksleri olan, bir şeyleri park edecek canlılar olarak evrimleşmedi.

Bu reflekslik bir konu değil bence. Işıklarda beklerken arkamda ki bir araç ( durup dururken ) fikir değiştirip ayağını frenden çekip bana çarpıyor arkamdan. Örnekti bu. Ben bu olayın sadece odaklanmak olduğunu düşünüyorum. Abi araba sürerken yemek yenir mi? Telefonla ilgilenir mi? Tamam iyi güzel bunu çoğu insan yapıyor ne kadar yanlış olsa da ama en çok bayan sürücülerde görüyorum bunu. Yolumu değiştiriyorum artık fazlasıyla deneyim kazandım.

Yanlış da anlaşılmasın her insan taşıt kullanabilir ama kurallara uyarak kullanabilir. Onun harici yapılacaksa kullanmasınlar daha iyi.

Böyle bir konuya daha önceden de yazmıştım. Bence cinsiyet ayrımı yaparak haksızlık ediyorsunuz, trafikteki kadınların oranı ile kaza yapan kadınların oranı ile trafikteki erkeklerin oranı ile kaza yapan erkeklerin oranını bir araştırın sonra yazın isterseniz. Bir iki deneyiminizi genele yaymak ne kadar doğru?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…