Peki sizce çok hata yapması dikkatsiz olduğunu mu gösterir bir insanın? İkinci olarak bence bu teorinizde yanılıyorsunuz çünkü her iki cinsiyette trafikte bol bol hata yapıyor bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.
Sıla hanım bu arada hani demediler olmasın, erkeklerde 30 IQ ile trafiğe çıkan çok var hani görsen bu oy nasıl veriyor dersin. Bayanlarda genelde gördüğüm kusur karar verme ve eyleme geçirme süresi, hepsi için geçerli değil.
Arabadan ziyade motor sürmeyi çok seven birisiyim, özellikle gece 2-3 arası sürüşleri tercih ederim. Acemiler trafikten çekilir ve yollarda gerçek sürücüler kalır.
Sadece kadınlardan korkuyormuşusuz gibi algı olmasın, elimde birçok sürüş videom var paylaşmaya çekindiğim.
Sıla hanım bu arada hani demediler olmasın, erkeklerde 30 IQ ile trafiğe çıkan çok var hani görsen bu oy nasıl veriyor dersin. Bayanlarda genelde gördüğüm kusur karar verme ve eyleme geçirme süresi, hepsi için geçerli değil.
Arabadan ziyade motor sürmeyi çok seven birisiyim, özellikle gece 2-3 arası sürüşleri tercih ederim. Acemiler trafikten çekilir ve yollarda gerçek sürücüler kalır.
Sadece kadınlardan korkuyormuşusuz gibi algı olmasın, elimde birçok sürüş videom var paylaşmaya çekindiğim.
Anladım sizi. Sadece daha az genelleyici, daha yapıcı ve daha az ön yargılı olmanızı beklerdim. Yani ilk cümleye girişiniz felaketti, yaya, kadın hakları savunucusu vs. Kısacası kadınlar da erkekler de trafikte bol bol hata yapıyor, bu konuda anlaşalım.
İkinci olarak, gece sürüşlerinde olsun normal zamanda olsun dikkat edin, güvenli sürüşler yapın lütfen.
Anladım sizi. Sadece daha az genelleyici, daha yapıcı ve daha az ön yargılı olmanızı beklerdim. Yani ilk cümleye girişiniz felaketti, yaya, kadın hakları savunucusu vs. kısacası kadınlar da erkekler de trafikte bol bol hata yapıyor, bu konuda anlaşalım.
İkinci olarak, gece sürüşlerinde olsun normal zamanda olsun dikkat edin, güvenli sürüşler yapın lütfen.
Sıla Hanım, herkesin önünde özür dilerim; bodoslama heyecanla girdik, zararla çıktık.
Gece sürüşünde genelde sadece uzun yol araçları olduğu ve yollarına hakim oldukları için güvenebiliyorum. İşten fırsat bulunca kafa esiyor; ya ben neden İstanbul'dan çıkıp sabah Balıkesir'de kahvaltı yapmayayım diyorum?
En son gündüz sürüşünde kapı açtılar, motor perte çıktı. Avukat ile pert olan XMAX TMAX'e döndü.
Ben bunun kadın-erkek mevzusundan çok nasıl yetiştiğimizle alakalı olduğunu düşünüyorum. Erkekler hep çocukluktan beri bisiklet sürer, oyuncak arabaları olur, el göz koordinasyonu gerektiren oyunlar oynarlar, arabanın direksiyonuna oturtulurlar ve bir kısmı da 12-13 yaşından itibaren araç sürmeye başlar. Bu yüzden genel olarak erkeklerin böyle şeylere daha erkenden alıştıkları için daha iyi araç kullandığı düşüncesindeyim (burada araçtan kastım sadece araba değil, herhangi bir araç olabilir).
Yoksa dünyada onlarca kadın yarış pilotu, drift pilotu var "Kadınlar araba kullanamıyor" olsa onlar da kullanamazdı.
Bence araba sürerken veya herhangi bir aracı sürerken ciddi olmak gerekiyor ve denetimsizlik, görmezden gelme, bu tür insanların böyle davranmasına yol açıyor zaten.
Başkasını düşünmeyen birine sen bir de ceza vermezsen niye düzelsin ki?
Bana göre yetkisini kötüye kullanarak cinsiyet ayrımı yapan, insan ayrımı yapan bu tür olaylara zemin hazırlıyordur.
Peki sizce çok hata yapması dikkatsiz olduğunu mu gösterir bir insanın? İkinci olarak bence bu teorinizde yanılıyorsunuz çünkü her iki cinsiyet de trafikte bol bol hata yapıyor; bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.
Tekrardan söylüyorum: Her iki cinsiyetin de hata yaptığının farkındayım. Ayrımcılık yapmak gibi bir amacım kesinlikle yok. Ancak kadınların özellikle stresli ve ani durumlarda daha fazla panik yaptığı ve bunun da trafikte dikkatsizliğe yol açtığı bir gerçek. Dolayısıyla kadınların araba kullanma konusunda erkeklere göre daha başarısız olduğu durumlar da maalesef var.