BurakBirinci
Üstün
- Makaleler
- 15
Ben de nerede kaldı bu zam haberleri diyordum. Neyse, süper güç olmaya devam.(!)
Anlattığınızı bu genç arkadaş çok iyi özetlemiş. İnsanlar bırakın su çay'ı dışarı çıkamıyor hocam. Çıksan bile para hemen suyunu çekiyor cüzdanına bakıyorsun cepci mi gasp etti beni? Diye düşüncelere dalıyorsun ama aslında baştaki hükümet gasp ediyor! 17 yaşındaki İstanbullu genç sosyal medyada gündem oldu: Eminönü'ne ilk kez gelebiliyorumFiyatlar zaten saçma sapan bir halde iyice saçmalaşacak. Bir yemek 250-300 TL olmaz arkadaş. Saçma yani. Bir içecek misal bir çay 35-40 TL olmaz. Biz arkadaşlarımızla dışarıda yemek yeme olayını bıraktık.
Çok haklısınız gerçekten'de öyle. Nereye kadar gidecek bu durum hiç bilmiyorum. Asgari ücrete zam gelecek diyorlar ama kimse demiyor ki ekonomi ne zaman düzelecek? Asgari ücrete emekliye zam yapsan dahi ekonomi gene bildiğiniz gibi. Zam yapsan maaşlara döngü'ye girersin bu döngü nereye kadar sürecek merak konusu.
Ben şimdi 40 yaşındayım. Bize de zor geliyor fakat ben gençler için üzülüyorum gerçekten. Şimdi gençlerin vızır vızır gezebilmesi, dışarda arkadaşlarıyla yemek yiyebilmesi ve bir şeyler içebilmesi lazım hiç düşünmeden. Lakin bu ortamın böyle olmasının tek sebebi Erdoğan. Gençlerin ömrünü çaldı resmen.Anlattığınızı bu genç arkadaş çok iyi özetlemiş. İnsanlar bırakın su çay'ı dışarı çıkamıyor hocam. Çıksan bile para hemen suyunu çekiyor cüzdanına bakıyorsun cepci mi gasp etti beni? Diye düşüncelere dalıyorsun ama aslında baştaki hükümet gasp ediyor! 17 yaşındaki İstanbullu genç sosyal medyada gündem oldu: Eminönü'ne ilk kez gelebiliyorum
Yaklaşık €1 ediyor. Fiyatında bir sorun yok ama alım gücünün de buna uygun olması gerekiyor.
Dünyanın her yerinde bir yemek yaklaşık €10 karşılığında satılıyor. O kadar ithal ürün varken Türkiye’de de benzer bir fiyatta satılması çok şaşırtıcı değil. Sorun alım gücü. 250-300 TL’nin hiçbir değeri yok. Her şeyin fiyatı kura, enflasyona ve vergilere göre artarken maaşların artışını çok zor görüyoruz.
Allah devletimziden razı olsun çok dolu oluyordu yer bulamıyorduk çıksınlarda parası olanlar rahat rahat takılsın.![]()
Yüzde 1 KDV Oranının Önüne Geçecek Düzenleme Resmî Gazete'de
Yiyecek ve içecek hizmeti sunan kafe, lokanta gibi işletmelere uygulanan KDV oranlarında düzenlemeye gidildi.www.webtekno.com
![]()
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Lokanta ve Kafelerde KDV Oranlarını Artırıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerdeki KDV oranlarını artırarak yiyecek ve içecek sunulan yerlerde %8 olan KDV'yi %10'a, %18'i ise %20'ye çıkarmayı planlıyor.www.kamudanhaber.net
![]()
Hazine ve Maliye Bakanlığı: KDV'ye zam yok, vergi istismarının önüne geçiliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, GİB'de yayımlanan taslak sonrası açıklama yaparak, yüzde 8 olan KDV oranın yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranının da yüzde 20’ye Temmuz 2023 tarihi itibarıyla çıkarıldığını ancak bazı işletmelerin bu oranları istismar ettiğini belirtti. Açıklamada, yeni tebliğ ile söz...haber.doviz.com