SSD

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce bu tarz bir konu açmıştım. Aradan tam 3 hafta geçti. Ben ilaçların yan etkilerini atlatana kadar çok ciddi sıkıntılar yaşadım; yalnızca bir kez kullanmış olmama rağmen. Fakat ilaçlardan sonra kahkaha ve ağlama krizlerim daha da arttı. Bazen bir saat sürüyor.

Geçen akşam mesela annem geldi. Sırf sakinleşemediğim için yanımda durdu ve ancak sakinleşebildim, maalesef. Nereden ağladığını anladın diye merak edenler olabilir: Kahkaha atarken gözyaşlarım akıyor ve ağlarken verilen bütün tepkileri, mimikleri aynı zamanda veriyorum.

Çok ama çok araştırdım; önce borderline olduğumu düşünüyordum çünkü çok ani duygu değişimlerim var. Her duyguyu en uçta yaşıyorum. Geçmişte de belli aralıklarla yaşadığım depresyon dönemlerimi göz önünde bulundurunca, bipolar’dan ben bile şüphelenmeye başladım artık. ChatGPT’ye sordum; bana nörolojik olabileceğini söyledi. Fakat tomografi sonuçlarım temiz çıkmıştı. EEG (elektroensefalografi) ve beyin MR’ı çekilmem gerektiğini söyledi.

Fakat bu ataklar yalnızca duygusal olarak yüklendiğimde, vücut kendini boşaltmak istediği zaman tetikleniyor. Ayrıca yine 2013’te bu durum ilk ortaya çıktığında anneme anlatmıştım. Korktuğunu söyleyip “her şey geçecek” demişti. Bir hafta kendimi sıkarak geçirmiştim.

Ama şimdi, Haziran başında yine ortaya çıktı bu ataklar. Artık çok yoruldum. Zaten halihazırda bir hastalığım var iken, bir de psikolojik olarak çökkünlükten dolayı böyle bir durum yaşamak zor oluyor. Acaba bipolar riskim var mı? Doktor bana duygu durum spektrumumda bir bozukluk meydana geldiğini söylemişti.

Konuşacak gerçekten kimsem yok. Çok bunaldım ve daraldım artık. Bir tek sizler varsınız; onun için anlatabileceğimi düşündüm. Eğer rahatsız edersem gerçekten çok özür dilerim herkesten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Bu yüksek ihtimal anlattıklarınız üzerinden bipolar değil gibi geldi bana. Tabii ki buradan tanı koymak imkansız. Öncelikle kullandığınız ilaçları ve geçirdiğiniz hastalığı paylaşmak isterseniz öğrenebilir miyim? Ona göre daha rahat yorum yapabilirim bu konu üzerine.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Bu yüksek ihtimal anlattıklarınız üzerinden bipolar değil gibi geldi bana. Tabii ki buradan tanı koymak imkansız. Öncelikle kullandığınız ilaçları ve geçirdiğiniz hastalığı paylaşmak isterseniz öğrenebilir miyim? Ona göre daha rahat yorum yapabilirim bu konu üzerine.

Elbette özür dilerim. Eczaneye tansiyon ölçtürmeye gittim ve 16 ya 9 çıktı. Yükselmiş bayağı. Onun için yoktum şu an. Bana doktor aslında lustral 50 mg ve aripa 5 mg vermişti. Fakat eczacı misol 50 mg vermiş bu da tansiyon düşüklüğü yapıyormuş.

Elbette özür dilerim. Eczaneye tansiyon ölçtürmeye gittim ve 16 ya 9 çıktı. Yükselmiş bayağı. Onun için yoktum şu an. Bana doktor aslında lustral 50 mg ve aripa 5 mg vermişti. Fakat eczacı misol 50 mg vermiş bu da tansiyon düşüklüğü yapıyormuş.

Öncelikle internetten semptom aramayı ve kendinize tanı koymayı bırakınız. Yoksa mevcut hastalığınıza hipokondriyazis'de eklemek zorunda kalırsınız. Uzman bir nöroloji doktoruna görünün klinik muayenede bir şeye rastlarsa söyler ve tedaviye başlar. Yoksa klinikte bir şey sizi bir tanı şüphesiyle psikiyatri bölümüne sevk eder sıra alır orada tedavinize devam ederseniz. Kesinlikle internetten bir şeyler arayıp tarayıp okumayın.

Sordum tansiyon mevzusunu doktora. Enfeksiyonla ilgiliymiş. İki aydır ateşim var inmiyor. Başka türlü bir hastalık. Fistül. Enfeksiyonda yapabiliyormuş. Zaten 4 senedir onun yüzünden dayanamadığım için artık, bu ağlama kahkaha krizlerim başladı. Psikolojik olarak çöktüm artık.

Sordum tansiyon mevzusunu doktora. Enfeksiyonla ilgiliymiş. İki aydır ateşim var inmiyor. Başka türlü bir hastalık. Fistül. Enfeksiyonda yapabiliyormuş. Zaten 4 senedir onun yüzünden dayanamadığım için artık, bu ağlama kahkaha krizlerim başladı. Psikolojik olarak çöktüm artık.
Acil şifalar dilerim.

Arkadaşlar dün gittim hastaneye anksiyete ve depresyon teşhisi kondu. Ateşim ve tansiyonum o yüzden çıkıyormuş. Gülüp ağlama nedenim de depresyonmuş.

Arkadaşlar dün gittim hastaneye anksiyete ve depresyon teşhisi kondu. Ateşim ve tansiyonum o yüzden çıkıyormuş. Gülüp ağlama nedenim de depresyonmuş.

Hocam sizi mutlu eden şeylerle zaman geçirmeye çalışın, sizi sakinleştiren eylemler yapın. Olabildiğince strese gireceğiniz şeylerden uzak durun. Ya da hobi edinin. Eğer ciddi durumda değilseniz, bu dediklerimle iyileşebilirsiniz. Tabii ki ilaç kullanmaktan uzak durmayın ancak beyin ne kadar mutluluk hormonu salgılatırsa ve ne kadar az stres hormonu salgılatırsa uzun vadede o kadar iyileşirsiniz. Mesela meditasyon yapabilirsiniz, tütsü kullanabilirsiniz, odanızı dekore edebilirsiniz, benim gibi gitar çalabilir veya ASMR dinleyebilirsiniz. Farklı basit ama eylenceli oyunlar oynayabilirsiniz. Kedi alabilirsiniz. Yani her üzüldüğünüzde kafanızı dağıtıp sizi sakinleştirecek bir olayınız olur. Hafif derece depresyonun hem ilerlemesini engeller hem de mevcut depresyonunuzu iyileştirebilirsiniz.˚.🎀༘⋆
Asla kendinize olan umudunuzu ve güveninizi kaybetmeyin, her zaman olaylara ve hayata pozitif yönden bakın. Emin olun ki faydasını göreceksiniz❤️.

Tedavinizi aksatmayın. Anksiyete ve depresyon kronikleşmeye çok müsait rahatsızlıklar. Ömrünüz boyu depresif epizod ile baş başa kalırsınız yoksa.