En başta bakılması gerekenlerden biri de silahın sahibi babasının o kadar silahı varken neden silah kasası yok? Şifreli kilitli olarak en baştan burası yanlış silah dediğin namus gibidir.

Çocuk ne var yok toplamış evde katliama gitmiş. O kadar silah mermilerle birlikte açıkta mı bekliyordu? Nerede saklanıyordu bu çocuk, nereden biliyordu?

Aynen öyle hocam katılıyorum.

Terör örgütleri tarafından körüklenen ateşler bunlar, yarın bir gün sıra kendi çocuklarına gelene kadar hiçbir şey yapmayacaklar.

Ben değiştirmeyeceğim sistemi, beraber değiştireceğiz. Kol kola, el ele verip beraber yapacağız gerekirse. Bir tane ülkemiz, onu da bırakıp kaçarsak hiçbir şeyimiz kalmaz; sonuna kadar beraberiz.

Sistemi değiştirmeye kalkarsan seni suçlayacakları şeylerin listeleri;
Bölücülük
Devlet düşmanlığı
Tarikat/örgüt üyeliği
CİAsal islamcılık.
Kemalizm vb.
net bir şekilde de içeri alınırız.
Destek vermediğim siyasilerden birisi içeri alındığı zaman öğrenci arkadaşlarımız sokağa döküldüler ve Kocaeli'de polis kendi amirinin sözünü çiğneyerek orantısız güç kullandı üstüne üstlük de amiri kendisine sorduğu zaman da kendimiz yaptık demekten de çekinmedi.
İstediğimiz kadar böyle yazılar paylaşalım hiçbir önemi yok çünkü çoğunluk kendi menfaatini düşünüyor ülkesini değil. Sadece biz kendi sayımızı az çok tahmin edebildiğimiz için fazla olduğumuzu düşünüyoruz ama çıkar ilişkisi kuranların sayısı hallice fazla ve çıkarları uğruna da seni beni yerler. Ülkeden kaçmayı savunmuyorum ama resmi yollarla da yurt dışına çıkmak bence günümüzde yapılabilecek en mantıklı kararlardan olur. Dün değişim olursa ülke bölünür deniyordu bugün terörist elebaşı barış önderi olarak anılıyor.
Yanlış da anlaşılmasın ben devlet düşmanı veya siyaset karşıtı bir insan değilim, siyasetin omurgası olmaz aynı futbol gibidir bir oyuncu nasıl kulüp değiştiriyorsa siyasetçi de parti ve yönelim değiştirir çok zor bir şey değil zaten sorun da siyasiler değil çıkarının uğruna kendi kanından olanı satma kapasitesi olan insanlar. Eğer kişisel anlamda gelişmek istiyorsak eninde sonunda yurt dışına çıkmak zorunda kalacağız çünkü şu anki sistemde referans usulü ile hayatını yaşayanların işini bırakması için (bunlar siyasiler değil bilim alanında faaliyet yürütenlerin çalıştığı binalar) en azından bir 40 yıl geçmesi gerek o zamana kadar da biz yaşar mıyız soru işareti. Durum böyle olunca da maksimum özel bir firmada asgari ücretin bir tık üstünü alırız ya da devletin alt kadrolarında 65k ya memurluk yaparız onda da kişisel gelişim ve ek gelir anlamında kısıtlamalar var verilen paraya tenezzül etmemiz gerekiyor kısaca çok sabit ve monoton bir yaşantı demek.

Can Kaybı maalesef 9'a çıkmış. Allah rahmet eylesin hepsine 🙏🏻