@3268 @Nefs İlmi @1538 @6434 @Nefs İlmi tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar tavsiyeleriniz ışığında yapmaya çalışacağım değirmen için para bulursam alırım inşallah.
Detaylar
Kim cevapladı?Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
S kettle, hassas tartı, V60 < değirmenyapımı zahmetli, hassas tartı ile döktüğü suyu takip edip zaman tutmalı ve kaz boyunlu kettle olmazsa suyu foşur foşur dökecek olmaz o yüzden French Press tavsiye
Değirmen almasın, bir dönem çekilmiş kullansın.
Zenginlikle alakası yok. Gayet ucuza ve pratiğe başlayabilirsiniz. French Press alın yapın filtre kahvenizi, üzerine soya sütü dökün, vanilla şurubu koyun. Miss gibi kahve. İleride biraz bütçeniz olursa kendinize kahve makinesi alır, paketleri yerleştirir çeşit çeşit kahve içersiniz.O zaman şimdilik böyle bir aksiyona giresim pek yok, zengin olursam belki girerim bu hobilere.
Değirmen en önemlisi@3268 @Nefs İlmi @1538 @6434 @Nefs İlmi tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar tavsiyeleriniz ışığında yapmaya çalışacağım değirmen için para bulursam alırım inşallah.
Son düzenleme:
Sağolun hocam bugün bakayım eve gidince o kanala.YouTube üzerinde Sam Çeviköz diye birisi var onun videolarını tavsiye ederim.
İlk başta öyle yapacagim sonrasında değirmen alır en sondada kahve makinesi adım adım.Zenginlikle alakası yok. Gayet ucuza ve pratiğe başlayabilirsiniz. French Press alın yapın filtre kahvenizi, üzerine soya sütü dökün, vanilla şurubu koyun. Miss gibi kahve. İleride biraz bütçeniz olursa kendinize kahve makinesi alır, paketleri yerleştirir çeşit çeşit kahve içersiniz.
- Makaleler
- 7
Moka pot rahat. V60'da çok fazla parametre var . French Press en rahatı derken yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum.Moka pot ve V60 evde kahve icin en rahat yontemlerden birisi. Hassas tarti, gooseneck kettle, ogutucu lazim vs diyenlere aldiris etmeyin hic.
azuloscuro
Uzman
- Makaleler
- 2
Evet peki hiç mi kahve makinesi olmadan yapamam? Kahve makinesi olmadan yapabileceğim basit kahveler nelerdir?
Yani (sıcak suya dirençli ve kaliteli) bir huniyi v60 olarak kullanarak bile çok iyi sonuçlar alınabilir. O tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Eğer amaç kahve konusunda damığınızı eğitmekse kahve makinesi almayı şahsen önermem. v60, Aeropress gibi el aletleri ile tüketici tipi makinelere göre çok daha zengin tatlar alabilirsiniz. Bunların çakmalarını epey ucuza bulabilirsiniz. Bana kalırsa esas mesele öğütme. Yatırım yapılacaksa oraya yapılmalı bence.
Ha, ben kafeinimi alıp geçerim demek de eşit derecede saygın bir tercih.
Yine de Aeropress’i evde espresso benzeri tatlar denemek için ne kadar önersem az.
Ocakta zencefilli kahve de yapabilirsiniz. Limon kabuğu, tarçın, Espresso ve süt tozunu cezveye alın. Yaratıcılığınızı konuşturup damak zevkinize bu gibi şeyler uydurun. Benim gibi günde 5-10 fincan içen bir gurme olmadığınız sürece çeşit çeşit alete, makineye ihtiyacınız yok henüz.
Bu arada markette rafta kalan son Jacobs The Magic Aromayı aldim, biraz süt tozu koydum onun keyfini sürüyorum şu an. Icmek için bu gibi ugrastirmayan pratiklerden başlayabilirsiniz.
Bu arada markette rafta kalan son Jacobs The Magic Aromayı aldim, biraz süt tozu koydum onun keyfini sürüyorum şu an. Icmek için bu gibi ugrastirmayan pratiklerden başlayabilirsiniz.