Normal granül kahvelere oranla uykuyu açıyor mu? French press yeni sipariş ettim, birkaç güne filtre kahveye geçeceğim.

Ben çok etkisini göremedim ama kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Sert bir kahve istiyorsanız americano tercih edebilirsiniz.

Burada sam hocanın güzel bir kahve videosu var tavsiye ederim.

Sam çeviköz'ün kahve yapımı videoları için;

Bunlar işinize yarayacaktır hocam.

Normal granül kahvelere oranla uykuyu açıyor mu? French press yeni sipariş ettim, birkaç güne filtre kahveye geçeceğim.
Bunu daha çok kahvenin kafein oranı belirliyor. Kahvenin türüne, markasına ve hazırlama şekline göre değişir. Espresso ve Americano yüksek kafeinli kahveler; tat olarak sert ve acı, zınk diye ayaklandırmak dışında olayları yok. Bu arada çoğu kahve de Espresso bazlı, Latte dahil.
Filtre kahve tavsiyemdir daha ''soft'' oluyor, makine de varsa rahat rahat güzel bir kahve içersiniz.

Makine olarak ben Kiwi kullanıyordum, çok da kaliteli olduğu söylenemez ama iş görür:

Espresso ve Americano yüksek kafeinli kahveler; tat olarak sert ve acı, zınk diye ayaklandırmak dışında olayları yok.
Tam aradığım şey aslında. Dershaneye gitmeden önce bir kupa çakıp az da olsa açılmak. Sektöre daha yeni giriyorum, deneyeceğim hepsini. :)

Tam aradığım şey aslında. Dershaneye gitmeden önce bir kupa çakıp az da olsa açılmak. Sektöre daha yeni giriyorum, deneyeceğim hepsini. :)
Kulübe hoş geldin. ✊😃

Yok hocam ya, son yıllarda hep o termosu kullanıyorum. Önemli de değil zaten isterseniz tülbentle süzün kahvenizi :D
:D Dantelle süzeyim hocam. Mantıklı ama olur mu olur, al sana bütçe dostu xD.

Makinen var mı? Yoksa çay kaşığı ile kupaya koyup üzerine sıcak su eklemen yeterli olur. Hangi kahveyi aldınız hocam?

Ben de ara ara öyle yapıyorum, jacobs yoğun lezzet, hoş bir kahve ama sürekli bu şekilde tekli alınca pahalıya mal oluyor. O yüzden büyük aldım bir tane.
Nestle'nin ürettiğini bilmiyordum, biz de Starbucks içiyoruz sanıyoruz, vay arkadaş dolandırılıyoruz resmen.
Konuda bu şekilde bilgi paylaşımları görmek hoşuma gitti.

Deneyeceğim hocam.
French Press'im yok maalesef. Önerdiğiniz bütçe dostu bir tane varsa bakabilirim.

Katılıyorum, sade içilmelidir tadını ve faydasını bozuyor. Filtre kahve aynı zamanda yağ yakımı ve diyete uygun olması açısından sporcuların da tercihi.

20 USD. 620 TL'ye tekabül ediyor. Bana çok da ucuz gelmedi hocam. 😃

Edit: Şimdi fark ettim Kanada'da yaşıyorsunuz galiba hocam. Verdiğiniz linkte yeni fark ettim. Malum TR şartları ve ekonomisi, bize pahalı hocam bunlar. :D

Makine yok hocam. French press var ama.
Privat kaffee Latin Grand'e yi aldım.