Bende de yayalar için şöyle taktik var abi, yaya geçidinden geçeceksem baktım yol vermeye niyeti yok o sıra plakaya uzun uzun baktıktan sonra sürücüye manidar bir bakış atıyorum ve duruyorlar. Denendi onaylandı. Bir tane de telsizle gezen arkadaş var, elinde tutması yeterli oluyor.
Okula giderken her gün gördüğüm geniş bir kaldırım olmasına rağmen kaldırımın neredeyse tamamını kaplayacak şekilde park edilen BMW'yi de ihbar edeyim bir ara.
Belediyenin koyduğu mantarlar var orada aslında. Daha doğrusu konulduktan iki gün sonra "mal indiriyoruz abi" diyenlerin söktüğü mantarlar. Utanmadan söküp kendi demişlerini koyup işlerine gelince yerleştiriyorlar.
Milyonluk araçlara bırak lastik setini, tek lastikten bile ucuz ceza yazarsan yapar böyle.
Kağıthane Belediyesi daha önce şikayet ettiğim yerlere gelip tekrar koydu ama 1 ay geçmeden tekrar söküldü.
Buradan hala inşaata başlanmamış arsanın sahibine selamlar. Ölmeden görseydik iyiydi.
Çok iyi yapmışsınız ohhh, aynısını Motorcular'da yapmaya başladı nereden alıyorlar bu cesareti anlam veremiyorum kaldırım'da bile yürüyemeyecek hale geldik geçen bir motorcu kaldırım da sürüyordu motorunu bizi ezecekti az daha kavga ettim sert çıkıştım yoldakiler ayırdı.
Böyle durumlarda emniyete görselle bile giderseniz işlem uygulanıyor. Benzer bir örneğini Ankara'da yaşadım ve çocuk arabamla yaşadığım zorluktan sonra girdiğim sözlü tartışmanın sonucunda soluğu birkaç metre ileride ki karakol binasına giderek aldım. Ceza işlemi yapacaklarını ifade ettikleri gibi ekip aracıda vakit kaybetmeden hemen belirttiğim yere hareket etti.
Recep hocam, bunu paylaşmak suç değil mi?
Kişinin herkese açıklamadığı, sınırlı sayıda insanın bildiği, istediğinde başkalarına açıklayacağı özel hayat olay ve bilgilerini izlemek, gözlemek, kaydetmek, başkalarına ifşa etmek vb. fiiller de özel hayatın gizliliğini ihlal suçu oluşturur. Böyle yazıyor internette.