Doge

Yetkin
Makaleler
1
Burası eskiden düz kaldırımdı. Araç sahibi ve aşireti aynı apartmana taşınınca bina yanındaki boşluğa araba park etmek için kaldırım önüne beton döktürdüler. Lakin gelin görün ki, arkadaki park alanı yerine kaldırımın ortasına bırakmayı tercih ediyor. Yaşlılar, bebek arabalı aileler ve hatta ben yük taşırken geçmekte zorlanıyorum.

IMG_20250819_104440_603.webp

Belediye yaya geçişi için oraya üst geçit yapsa ne güzel olur mesela. Sırf otopark için beton döktü diye bu edepsizlerin kanunen kaldırıma park etmeye hakkı yoktur diye düşünüyorum. Araç sahibi ve çevresinin nasıl bir tip olduklarını söylememe gerek yok sanırım. Bu saygısızlık devam etmemeli.

112 online ihbar çalışmıyor. Formu gönderince yükleme ekranında kalıp en başa atıyor. Polis çağırınca gelmiyorlar. Belediyeye gitmekle uğraşmak da istemiyorum. Polis çağırmaya devam edeceğim. Bu durumun sonlanması için sizlerden de fikir gelirse seve seve uygulamaya çalışırım.

Belediyeyi arayın, CİMER'e yazın, polis çağırın. Sizin yaptığınızı bilmesin ama, başınıza bela olmasın.
Bu değersiz herifin rahatlığı yüzünden her gün kaldırım işgal oluyor. Kimse yapmıyor, ben CİMER'e yazayım bari.

Türkiye'nin acı bir gerçeği maalesef... Kaldırımda yürümek mümkün olmuyor. O değil de özel gereksinimli kişilere gerçekten acıyorum. Elimiz, ayağımız sağlam olduğu hâlde bize çekilen muamele bu ise onların işi daha da zor...
Hiçbiri de bi' laf etmiyor. Eskiden olsa bu tür yanlışlara müdahale ederlerdi sokağın dayıları. Herifin bagajında balta, keleş falan olduğuna herkes emin demek ki. Arabanın modeli öyle hissettirmiyor ama şahsiyetini ve çevresini görmeyin hiç.

Son düzenleme:
Bu değersiz herifin rahatlığı yüzünden her gün kaldırım işgal oluyor. Kimse yapmıyor, ben CİMER'e yazayım bari.

Hiçbiri de bi' laf etmiyor. Eskiden olsa bu tür yanlışlara müdahale ederlerdi sokağın dayıları. Herifin bagajında balta, keleş falan olduğuna herkes emin demek ki. Arabanın modeli öyle hissettirmiyor ama şahsiyetini ve çevresini görmeyin hiç.
İzinsiz beton döktü falan diye de belirtin, sadece uyarıp bırakmasınlar. Yaptığı yerlerin de düzeltilmesini sağlasınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@16787 İzinsiz olduğunu sanmıyorum. Gelip incelerlerse o da ortaya çıkar herhalde.

İzinli yaptılarsa izin belgesini gösterirler sonuç değişmez fakat izin belgeleri yoksa muhtemelen geri eski haline getirmesini istiyorlar ya da belediye kendisi düzeltip giderleri ona ödetiyor.

@16787 İzinsiz olduğunu sanmıyorum. Gelip incelerlerse o da ortaya çıkar herhalde.

Herhangi bir gelişme var mı hocam?

Son düzenleme:
Herhangi bir gelişme var mı hocam?
CİMER'den geri dönüş bekliyorum.

CİMER'den gelen yanıt: "Zabıta Müdürlüğümüzde işleme alındığı ve , bahse konu yerde ekiplerimiz tarafından yapılan kontrolde araç ilgililerine gerekli ikaz ve uyarıların yapıldığı , uygunsuz parklandığı tespit edilen araç ilgilileri hakkında İdari Yaptırım Karar Tutanağı tanzim edildiği hususu bilgilerinize sunulur."

İlginç yazım hataları yapmaları dikkatimi çekti. Neyse de umarım gerektiği şekilde müdahale etmişlerdir. Tekrar kaldırıma park ettiğini görürsem yine şikayet talebi gönderirim.

Son düzenleme:
Dün baktım, yine aynı şekilde park etmiş... Zabıtanın yaptırım uyguladığına falan inanmıyorum. Tekrar şikayet edeceğim.

CİMER'e ikinci kez gönderdiğim şikayete yine aynı yanıt geldi ve adam hâlâ kaldırıma park ediyor. CİMER'e de güven kalmadı.

Ne yapılmalı sizce?