Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oktxay

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir VDS sunucum mevcut ve bu sunucumun firewall'ına kendi sabit IP adresimi eklemek istiyorum ancak kalıcı IP adresimi nereden bulabilirim bir fikrim yok. Detaylıca anlatır mısınız?

Çözüm
Operatörden statik IP hizmeti almadıysanız kalıcı IP adresiniz diye bir şey olmaz. Modemi kapatıp açınca IP adresi değişir.
Operatörden statik IP hizmeti almadıysanız kalıcı IP adresiniz diye bir şey olmaz. Modemi kapatıp açınca IP adresi değişir.
Modem açıp kapatınca IP her zaman değişmeyebiliyor, kullanılan ISP ile alakalı bir durum. Son 10 yıldan fazladır Turksat Kablonet kullanıyorum ve sabit IP hizmeti almıyorum. Modemi açıp kapatınca ya da elektrik kesilince vs IP değişmiyor genellikle, çok nadiren değişiyor. Müşeteri hizmetlerini aramam gerekmişti birden fazla kere IP değiştirebilmek için.

Modem açıp kapatınca IP her zaman değişmeyebiliyor, kullanılan ISP ile alakalı bir durum. Son 10 yıldan fazladır Turksat Kablonet kullanıyorum ve sabit IP hizmeti almıyorum. Modemi açıp kapatınca ya da elektrik kesilince vs IP değişmiyor genellikle, çok nadiren değişiyor. Müşeteri hizmetlerini aramam gerekmişti birden fazla kere IP değiştirebilmek için.
Doğru çünkü IPv4 adresleri tükendi. Öte yandan sabit IP istiyorsa statik IP alması gerçekliği değişmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrı bir VDS veya imkanınız varsa VPN kullanabilirsiniz. Fakat harici bir VPN kullanırsanız IP her zaman aynı olmayabilir.