deniz745

Uzman
3 gün önce kan testi yaptırdım, evet sonuçlar berbat bunu ben de biliyorum. Sizce nasıl beslenmeliyim? Son 3 gündür karbonhidratı kestim. Şekeri paketli gıdayı kestim. Sadece yumurta, et, tavuk, ton balığı tarzı şeyler tüketiyorum. Bir de lif için domates ve salatalık işte. Diyetisyene zaten gideceğim ama gidene kadar bir beslenme düzeni oturtturmam lazım. 17 yaşında erkeğim, kan değerlerim:

"
Homa ır.
10.33

Ldl hesaplamalı.
125.1

Lipemi
4

Hemoliz.
8

İkter.
1.0

Iga türbidimetrik
222.21

Beta hcg Serum/Plazma
<1.20

Estradiol E2 Serum/Plazma
37.00

Follikül stimülan hormon fsh.
3.63

Lüteinizan hormon lh.
2.02

Prolaktin.
13.06

Dehidroepiandrosteron sülfat DHEA-SO4
156.10

Alfa-fetoprotein afp Serum/Plazma
1.14

Total testosteron.
231.89

Glike hemoglobin HB a1C hplc.
5.1

İdrar analizi strip ile.
Ph 5.5
Nitrit negatif.
Protein eser.
Glukoz negatif.
Bilirubin negatif.
Sg 1.034
Keton negatif.
Urobilinojen normal.
Lökosit negatif.

İdrar mikroskopisi.
Maya mantar 0 hücre.
Eritrosit 4 hücre.
Epitel 1
Bakteri 3
Kalsiyum oksalat 6 /hpf
Lökosit 1 hücre.

Glukoz Serum/Plazma
94.

Hdl kolesterol.
42.30

Kolesterol Serum/plazma
197.00

Trigliserid Serum/Plazma
148.00

Ürik asit Serum/Plazma
6.7

Alanin aminotransferaz (alt) Serum/Plazma
41.

Aspartat aminotransferaz (ast) Serum/Plazma
23.

Vldl kolesterol.
29.6

Kortizol Serum/plazma
14.00

İnsülin
44.50

TSH.
2.56

Serbest T3.
4.28

Serbest t4.
0.97
"

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlıklı yağlar almanız lazım hormonlarınız için.

Badem ceviz avakado zeytin yağı.

Süzme yoğurt eklenebilir.

Bol bol su için.

Bol bol su içiyorum zaten. Teşekkürler hocam.
Süzme yoğurdu hangi öğünüme eklemeliyim?

Sabah: 11 12 gibi.
4 yumurta.
1 domates 2 salatalık.

Öğlen: 15 16 gibi.
1 paket büyük ton balığı (yağı süzülmüş)

Akşam: 19 20 gibi.
400 450 gram tavuk veya et.
2 domates 2 salatalık.

3 gün önce kan testi yaptırdım, evet sonuçlar berbat bunu ben de biliyorum. Sizce nasıl beslenmeliyim? Son 3 gündür karbonhidratı kestim. Şekeri paketli gıdayı kestim. Sadece yumurta, et, tavuk, ton balığı tarzı şeyler tüketiyorum. Bir de lif için domates ve salatalık işte. Diyetisyene zaten gideceğim ama gidene kadar bir beslenme düzeni oturtturmam lazım. 17 yaşında erkeğim, kan değerlerim:

"
Homa ır.
10.33

Ldl hesaplamalı.
125.1

Lipemi
4

Hemoliz.
8

İkter.
1.0

Iga türbidimetrik
222.21

Beta hcg Serum/Plazma
<1.20

Estradiol E2 Serum/Plazma
37.00

Follikül stimülan hormon fsh.
3.63

Lüteinizan hormon lh.
2.02

Prolaktin.
13.06

Dehidroepiandrosteron sülfat DHEA-SO4
156.10

Alfa-fetoprotein afp Serum/Plazma
1.14

Total testosteron.
231.89

Glike hemoglobin HB a1C hplc.
5.1

İdrar analizi strip ile.
Ph 5.5
Nitrit negatif.
Protein eser.
Glukoz negatif.
Bilirubin negatif.
Sg 1.034
Keton negatif.
Urobilinojen normal.
Lökosit negatif.

İdrar mikroskopisi.
Maya mantar 0 hücre.
Eritrosit 4 hücre.
Epitel 1
Bakteri 3
Kalsiyum oksalat 6 /hpf
Lökosit 1 hücre.

Glukoz Serum/Plazma
94.

Hdl kolesterol.
42.30

Kolesterol Serum/plazma
197.00

Trigliserid Serum/Plazma
148.00

Ürik asit Serum/Plazma
6.7

Alanin aminotransferaz (alt) Serum/Plazma
41.

Aspartat aminotransferaz (ast) Serum/Plazma
23.

Vldl kolesterol.
29.6

Kortizol Serum/plazma
14.00

İnsülin
44.50

TSH.
2.56

Serbest T3.
4.28

Serbest t4.
0.97
"
Büyüme çağındasınız. Karbonhidratı doğrudan kesmeyin. Ekmeği azaltabilirsiniz. Ev yemeklerini yiyin. Sabahları peynirinizi ve birkaç dilim ekmeğinizi tüketin. Sadece kontrollü ve abartmadan yemek yemeye çalışın.

Benim diyetisyenim çikolata olarak haftada 1 tane dedi. Yani çikolatayı tamamen kes demedi. Kendimdem bir paylaşım yapmak istedim.
Diğer paketli gıdalar gibi çikolatanın içeriği sıkıntılı, ara sıra kaçamak yapmanın sıkıntısı olmaz yoksa.
Palm yağı, glikoz, sindirmekte zorlanacağımız dandik yağlar, asit bileşenleri vs sıkıntı yaratıyor paketli gıdalarda.

Bol su iç, kaliteli protein-karbonhidrat-yağ kaynaklarını tüket kafi, kalori hesabı-makrolar için uzmana görüşü al.

Diğer paketli gıdalar gibi çikolatanın içeriği sıkıntılı, ara sıra kaçamak yapmanın sıkıntısı olmaz yoksa.
Palm yağı, glikoz, sindirmekte zorlanacağımız dandik yağlar, asit bileşenleri vs sıkıntı yaratıyor paketli gıdalarda.

Bol su iç, kaliteli protein-karbonhidrat-yağ kaynaklarını tüket kafi, kalori hesabı-makrolar için uzmana görüşü al.
Kaçamak derken iyice gitmesin. Diyetisyen dedi diye söylemek istedim ben.

Bol bol su içiyorum zaten. Teşekkürler hocam.
Süzme yoğurdu hangi öğünüme eklemeliyim?

Sabah: 11 12 gibi.
4 yumurta.
1 domates 2 salatalık.

Öğlen: 15 16 gibi.
1 paket büyük ton balığı (yağı süzülmüş)

Akşam: 19 20 gibi.
400 450 gram tavuk veya et.
2 domates 2 salatalık.

Ara öğün olarak ekleyebilirsiniz birlikte yemeyi sevmiyorsanız.

Benim diyetisyenim çikolata olarak haftada 1 tane dedi. Yani çikolatayı tamamen kes demedi. Kendimdem bir paylaşım yapmak istedim.

Kaçamak derken iyice gitmesin. Diyetisyen dedi diye söylemek istedim ben.

En sonki olaydan sonra diyetisyenlere güvenim 0'a indi açıkçası. Eskiden az karbonhidrat bol proteinli güzel bir diyet yapıyordum, ve kilo verdiğimi, daha dinç kalktığımı hissediyordum. Sporda daha yüksek kilolarda çalışabiliyordum.
Sonra bir adet sorumsuz kendine 'diyetisyen' diyen kadın geldi, "ama sen karbonhidrat çok çok az alıyosun vücudunun karbonhidrata da ihtiyacı var ew ew ew" diye fasa fiso sıkarak benim diyetime akşamları 200 gram makarna (veya pilav işte). Sabahları 2 dilim ekmek ekledi. Ben de okumuş etmiş kadın diye fazla sorgulamadan uyguladım. Şimdi 'ee burada sorun nerede? Doğru demiş işte?' diyebilirsiniz, ki haklısınız da. Evet, normal bir bireyin enerjisi %50 %60 civarında karbonhidrattan gelir. Ama tekrarlıyorum, NORMAL bir birey. Benim gibi insülini ve homa-ır'ı bu kadar yüksek bir gence 'ekmek ye makarna ye' demek, yangın çıkan eve itfaiyecinin 'bol bol benzin dök' demesi gibidir. Yani benim kan sonuçlarıma bakıp ona göre az karb yüksek prot bir diyet önermesi lazımken, o gitti bana yüksek karb orta prot bir diyet önerdi. Ve tam olarak 5 AYIMI bu saçmalıkla yedi bitirdi. Bu süreçte şeker hastası olabilirdim, ülkede sağlık sektörü berbat.

Zaten kan değerlerine bakarsanız motorun yanmak üzere olduğunu görürsünüz. Son gücüyle çabalıyor yanmamak için ama alev çoktan başlamış, hala yangın tüpü sıkılabilir ama yangın tüpünü gidip satın almam gerekiyor. Sorumsuz bir kadın yüzünden. Bilmem anlatabildim mi?