Makaleler
7
1707525985842.webp

1707525996127.webp

Bu iki Kanji'yi dövme yaptırmak istiyorum. Bir tanesi seyahat, yolculuk diğeri de taparcasına sevmek anlamına geliyor. Daha önce Kanji dövmesi yaptıran oldu mu veya bunlar nasıl? :)

17 yaşından beri 10-11 tane dövme yaptırdım. Hepsi de en sevdiğim sanatçı hakkındaydı. Şimdi de anime sevmesem ve kültürünü yeni yeni tanımaya başlasam da Japonya'yı sevdiğim için bu iki dövmeyi yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca daha önce Tokyo'ya gitmiş, 1 ay kadar yaşamıştım (yani turist gibi gezmemiştim) ve bayılmıştım. Tekrar gidince Visa run yapmayı düşünüyorum ve memurlar biraz beni sevsin istiyorum heheheh.

Ne düşünüyorsunuz?

Senin dövmen, senin kararın. Başkalarının değil kendi kararınla hareket etmen lazım çünkü bu işin geri dönüşü yok. Yapabileceğin en iyi şey dövmeyi yaptıracağın sanatçıya proporsiyon ve postür olarak nerede daha iyi olacağını sorabilirsin. En iyi cevabı bu işin erbabı verecektir.

Ben olsam birini sağ, diğer birini sol bileğimin iç kısmına yaptırırdım.

Boyuna yapılabilir. Eğer kilolu filansanız kötü gözükür aklınızda bulunsun.
Boynumda bir dövme var zaten kilolu da değilim. Çok teşekkürler.
Senin dövmen, senin kararın. Başkalarının değil kendi kararınla hareket etmen lazım çünkü bu işin geri dönüşü yok. Yapabileceğin en iyi şey dövmeyi yaptıracağın sanatçıya proporsiyon ve postür olarak nerede daha iyi olacağını sorabilirsin. En iyi cevabı bu işin erbabı verecektir.

Ben olsam birini sağ, diğer birini sol bileğimin iç kısmına yaptırırdım.
Teşekkür ederim. Farklı fikirler alıp değerlendirmeyi seviyorum. Son tercih yine benim olacak. Kanjilere hakim birinden de fikir duymak istedim.

@Alice Büşra Alçınar :)

Son düzenleme:
Boynumda bir dövme var zaten kilolu da değilim. Çok teşekkürler.

Teşekkür ederim. Farklı fikirler alıp değerlendirmeyi seviyorum. Son tercih yine benim olacak. Kanji'lere hakim birinden de fikir duymak istedim.

@Alice Büşra Alçınar :)

Annem de benim önerilerim doğrultusunda Çince ve Japonca karakterleri dövme yaptırmıştı. 😊
Tarzınız nedir tam olarak bilmiyorum ama tabii ki isteğiniz doğrultusunda bir sürü öneri verebilirim.

Japonca'da alfabe Hiragana, Katakana ve Kanji'den oluşur. Japonca'nın orijinal karakterlerini barındıran hiragana alfabesindeki karakterleri daha çok önerebilirim ama tabii ki özellikle Çince de olsun derseniz Japonca'ya Çince'den gelen Kanji karakterlerini de tercih edebilirisiniz elbette.

Sadece şu konuda dikkatli olmakta fayda var özeliikle Kanji karakterler, Japonca'ya Çince'den geldiği için bir karakter Çince'de birden başka anlamlara sahip olurken yine aynı karakterin Japonca okunuşu bambaşka anlamlara gelmekte.

Bu arada Tokyo'yu görmüş olmanıza çok sevindim. 🤗 diğer mesleklerim yanında bir süre Rissho University ve Japonya konsolosluğu ile çalıştım... kültür elçisi, tercümanlık yanında okullar arası yaptığım konuşmalarda Japonya, Kore ve Çin kültürlerini tanıtmaya çalıştım... hala aktif etkinliklere zamanım el verdikçe yardımcı olmaya devam etmekteyim. Onun dışında soru sormak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. ^^

Bu arada Tokyo'yu görmüş olmanıza çok sevindim. 🤗 ... Onun dışında soru sormak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. ^^

Çok teşekkür ederim Alice hanım. 1 ay boyunca Asakusa'da bir hostelde kalmış, tam olarak bir turist gibi değil de birazcık uygun fiyatlı bir gezi yapmış ve Tokyo'nun tam olarak güzelliğini görebilme şansım olmuştu. Şu an yol parası bana çok fazla gelse de çok gitmek istiyorum. Aslına bakarsanız 3 ay veya daha uzun gitmek istiyorum. 1 yıllık vize olsa onu tercih edeceğim ama bu bana çok zor geliyor. Freelancer vizesi yok. Yani ben programcı olduğum ve internetten Starbucks'da laptopta vs. çalıştığım için öylece gidip uzun süreli kalamıyorum. Bu beni üzüyor. 3 ay gidip, 2 hafta Kore'ye gidip sonra 3 ay daha Tokyo'da kalmayı düşünüyorum. Eğer izin verirlerse. Visa run yani.

Konsoloslukla durumu konuşmayı çok isterdim ama saçma olabilir.