Ben kapitalizmi destekliyorum. Sizce hangisi daha iyi ve neden?
Kapitalizm tabii ki lazım ama savunuyorum diyemem. kapitalizm Para denen sistemin dönmesi için en gerekli şey, eğer parasız bir dünyada yaşıyor olsaydık o zaman kesinlikle başka fikirlerin anlamı olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deha adam Atatürk de bunu biliyordu ve ikisini de kabul etmeyip devletçilik ve halkçılık düşüncesini getirdi. Devlet halkın temel ihtiyaçlarını bedava yapacaktır (Sosyalizm) ama aynı halk ekonomide de özgür olacaktır (Kapitalizm) eskiden her şey daha uygundu ne yazık ki dindar beyinler sosyalizm kısmını yok etti. İyi bakın 22 yılda özel okullar ve özel hastaneler zirve yaptı. Parası olan daha zengin, olmayan daha fakir artık. Ahhh Ata'm ahhh.... Kaybettik senin mükemmel planını..

Kapitalizm ilk bakışta kötü gözükse de yine de komünizmden iyidir. 90larda Rus kadınlar bu iğrenç sistem bizi or....pu yaptı diye söylenirlermiş, malum bizim Doğu Karadeniz'e gelen Nataşa olarak adlandırıldıkları dönemde.

Kağıt üstünde kapitalizm daha iyi. "60 yaşında hastalanınca ambulans parası, hastane parası düşünmek mi? Araba almak için devletten izin bekleyip 20 yıl sonraya gün verilmesi mi?" gibi bir soru aslında. İkisinde de insan yaşamı önemli değildir. Birinde devlet ön planda, diğerinde para ön planda tutulur. İnsanın ön planda tutulduğu sosyalizm tarzı ideolojiler daha benlik. Türkiye'nin ideolojik yönü en beğendiğim tarafı.