Komünizm neden var?

Komünizmi okumadan çıkıp saçma demeyin. Ben biraz okudum dinledim ve saçmalık.
Ya! QUWHWHWYWHWSHSHSS

Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ey dost! Doktor 10 yıl oluyor o yere gelebilmek için.
Çöpçü ise direkt işe başlayabilir.

10 verip 1 alırsam başlarım öyle sisteme.

Komunizmin varliginin amaci insanlari esitlemektir. Egitim, ekonomik, beslenme, barinma gibi haklarin esit olcude saglanabilmesidir.
Komünist hükümetlerde devrimler yavaş yapıldığı zaman dikta rejimlerine benzer bir çöküş oluyor. Bu da senin ölmen demek oluyor.

Ahlak ve erdem, gerisi pek dert degil.
Bu bakış açısına göre komik bıyıklı adamda çok iyi bir insandı. Kendi halkını eğitti, giydirdi, devrimler yaptı ve savaştırdı.

Bence hiçbiri iyi değil. Çünkü insanlar hiçbir şeyi çok ciddiye almadıkları için yönetimler zamanla çöker. Bence bizi salsınlar abi. Ayrıca eşitsizlik çok olur hep.
Anarşi'de mantıklı değil. Otorite olmadan çoğu kişi hayvandan farksız.

Komünist sistemde maaşların eşit olması, insanların motivasyonunun sadece maddi kazançla sınırlı kalmadığı bir dünya yaratmayı hedefliyor. Amaç, bireylerin toplumun ihtiyaçlarına en uygun şekilde katkı sağlamasını teşvik etmek ve bu katkıların maddi karşılığının değil, topluma olan faydasının önemli olduğunu vurgulamaktır. Yani, bir kişi doktor olmak istiyorsa, bunu sırf daha fazla para kazanmak için değil, insanları iyileştirmek ve topluma hizmet etmek için yapar. Aynı şekilde, çöpçüler de toplum sağlığını koruma konusunda hayati bir rol oynar ve onların da emeği küçümsenemez.
Bu tam bir saçmalık oluyor. İhtiyaç olan iş gücüne göre insan sayısı elde edilmelidir yoksa bir ulus çeşitli ihtiyaçlarını gidermek konusunda aciz kalır.

Kapitalizmde var ama hatta Türkiye de bile var. SSCB de savaş sonrası zorlama yoktu.

Kapital sistem en mantıklısı. Hak edene iş ve araba verirken hak etmeyene hiçbir şey yok.

Hocam Türkiye böyle bildiğim kadarıyla.
Yanlış bilmiyorsam Şirinler'de çok güzel gösterdiler komünizimi. Yalnız galiba hepsi erkekti :D.
Bizde araba fiyatları 2018'de yapılan düzenlemeye göre olduğu için tüm arabalarda %80 vergi var.

Son düzenleme:
Anarşi'de mantıklı değil. Otorite olmadan çoğu kişi hayvandan farksız.
Otorite olunca da pek fark eden bir şey yok yani. Köle oluyoruz bu sefer. Hayvan hiç olmazsa ise özgür gibi sanki. Şöyle düşün mesela ev geçindirmek için hayat işinin bir parçası oluyor yani. Çok can sıkıntısı olan şeyler. Derin düşününce falan bazen hayvan olmak mantıklı geliyor :D, kafayı yiyorsun.

Otorite olunca da pek fark eden bir şey yok yani.
Verin yetkiyi görün etikiyi. :cool:

Hayvan hiç olmazsa ise özgür gibi sanki. Şöyle düşün mesela ev geçindirmek için hayat işinin bir parçası oluyor yani. Çok can sıkıntısı olan şeyler. Derin düşününce falan bazen hayvan olmak mantıklı geliyor :D, kafayı yiyorsun.

Ben işime ve geleceğime bağlı bir kişi olduğum için muhtemelen sizi anlamam zor. Bu arada muhtemelen evlenememde.

Bu komünistlerin mantığına göre doktor ve çöpçüler aynı maaşı almalıymış. O zaman insanlar niye 10 senesini falan üniversitede harcasın ki? Liseyi veya hatta ortaokul okuyup çöpçü olur direkt. Ve doktorlar ile aynı maaşı alır. Bu saçma. Hatta çok kötü bir şey. Ülkedeki doktor sayısı bayağı azalır.

Komünizmin çöpçü ile doktor aynı maaşı alsın öğretisi olduğu fikrini nereden öğrendin bilmiyorum. Komünizm eşit işe eşit ücret verilmeli der.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt