Komünist değilim. Ancak okul ve saglik sisteminin o dönem ücretsiz olması ve herkesin faydalanması çok mantıklıydı. En alt vatandaşta olsan en üst kademede ki vatandaşta olsan fark etmez. Sağlık ve eğitim bedava, devlet karşılıyor.

Öyle olunca da kaynak yetmiyor işte. Kapitalizm'in içinde tek başına komünizm çok zor oluyor.

Komunizm de sınıflar var. İşçi sınıfı, Köylü sınıfı, Memur sınıfı, Güvenlik sınıfı (Ordu ve Polis) ve Yönetivci sınıfı. Herkes kendi sınıfına doğar ve haytı o sınıfın bireyi olarak geçer. Her sınıfın kendi standardı var ve herkes o sınıf içinde eşit.

İşçi ve Köylü sınıfları hizmetçi sınıfları olur. Ordu ve Polis düzen koruyucular, ve Memur sınıfı idare kadrosu olur. Yönetici sınıfı da karar veren ve planlayan sınıf olur. Yönetim babdan oğula geçer. Veya aile içinde kalır.

Bence zekat sistemi gelsin. Zenginler yüzde 40'ını fakirlere dağıtsın, ülkenin refah seviyesi artar gibime geliyor.

Bu komünistlerin mantığına göre doktor ve çöpçüler aynı maaşı almalıymış. O zaman insanlar niye 10 senesini falan üniversitede harcasın ki? Liseyi veya hatta Orta Okul okuyup çöpçü olur direkt. Ve doktorlar ile aynı maaşı alır. Bu saçma. Hatta çok kötü bir şey. Ülkedeki doktor sayısı bayağı azalır.
-Komünizm herkesin aynı maaşı almasını savunmaz. Komünizm her insanın üretime katkı sağlaması ve insanca yaşamasını amaçlar(insanca yaşama:sağlıklı ve yeterli beslenme, eşit bilimsel eğitim güvencesi,sağlık güvencesi,barınma güvencesi,ulaşım hakkı,iletişim hakkı.). Liberal sistemlerde doktor sayısı azdır. Çünkü doktor üretecek eğitimi vermek maaliyetlidir. Bu yüzden gelişmiş batı ülkeleri ucuz doktor üreteden Türkiye gibi irtica başvurusu yapanları hemen kabul ederi.
-Komünizmin özü sınıf çatışmasıdır. Tarihin sınıf çatışmasından ibaret olduğunu savunur. Üretici ve sömürücü sınıf.Bunu üretim araçları ile açıklar. Günümüz efendisi patronlar ve köleler ise biz üretici sınıfı işçileriz. Sistem,devletler özünde patron sınıfına hizmet eder.Fabrikada eylem yaparsın garip şekilde bunu bastırmaya halkı korumakla yükümlü olan devletin kolluk kuvveti gelir. Ülkenin ekonomisi kötüdür daha çok vergi alınması gerekir. Patron sınıfından değil işçi sınıfına yük bindirilir. Firmalara vergi affı uygulanırken,işçilerden alınan vergi arttırılır.Firmaların karı artarken, işçiler açlık sınırında maaş almaya devam ediyorlar. Barınma,sağlık,iş,eğitim güvenci olmadan devam ediyor. Bu olgular günümüz devletin patron sınıfına hizmet ettiğini gösterir. Komünizm patron sınıfının devletini yıkmak yerine emeğin gücünü savunan,halka hizmet eden devlet yapısını kurmak ister.Bu yüzden tarihte köylü ve işçi sınıfının iş birliğini simgeleyen "orak,çekiç"'i simge olarak benimsemiştir.
-Komünizm, geçmişte köle sahiplerini ve günümüz patronlarını asalak sınıf olarak görüyor. İnsanlık köle sahiplerini devirerek ilerlemiş, günümüz köle sahibi de asalak sınıfı olarak gördüğü patronları görüyor. Bu yüzden patron sınıfı ortadan kaldırılmalı.Zaten biz ürettiklerimizi patronlar olmadan üretiyoruz. Patronun ürettimde gerçekten üstün aklı varsa, üretim planlaması rolünde görev alarak çalışabilir.
Peki herkes işçi mi olmalı ?
İşçi veya emekçi, TDK'ye göre tanımı başkasının yararına bedenini, kafa gücünü veya el becerisini kullanarak ücretle çalışan kimsedir.
Komünizm tam tersine işçiliği de kaldırmak ister. Bir insan kendi emeğin ile geçinmeli. Emeğini başkasına satarak,ona hizmet ederek değil.
"Herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacına göre" -Karl Marx
Bir çocuğu para ile dersine motive edebileceğinizi çok sanmıyorum. Çocuğu nasıl eğitir ve güdülerseniz geleceğini ve çalışkanlığını şekillendirmiş olursunuz. Aldığımız eğitim patron olmak için değil,işçi olmak için. İtaahatkar ve firmaların ihtiyacı olacak elaman olarak yetiştiriliyoruz.Belirli devlet okullarından üst sınıf iş ve işçi yetiştirilmesini tesadüf bulmuyorum.

Liseyi veya hatta Orta Okul okuyup çöpçü olur direkt. Ve doktorlar ile aynı maaşı alır.
Sözünüzü eliştirmek istiyorum. Kimsenin emeğini küçümsemeyiniz. İnsan toplumsal ve politik bir varlıktır ve içinde bulunduğumuz sistem liberalizmin iddiası aksine toplumsal bir sistemdir. Çöpçüler 1 hafta çöp toplamasa hastalıklar baş gösterir. Tırcı, ürünü kırsaldan şehre taşımazsa kıtlık başlar. Hepimiz zincirin halkalıyız ve verdiğimiz emek değerli. Patron sınıfının çok kâr elde edip bizi açlık sınırının altında yaşatmasına karşı elimizdeki en iyi silahta bu üretim gücü. Örgütlenip,greve gidersek patron zarar etmeye başlar ve tavizler vermeye başlar. Bunun için politik bilinç ve örgütlülük gerekir.
"Komünizm,fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor. Zengin çocuğu ailesinin gücü ile çok daha iyi eğitim alıyor. Bu da daha iyi yerlere gelmesini ve başarılı olmasını kolaylaştırıyor. Komünizm mirası yasaklayarak herkese eşit eğitim,sağlık,barınma,beslenme hizmeti vererek fırsat eşitliğini amaçlar. Böylece geleceğinizi doğdunuz aile değil,siz belirlersiniz. Ayrıca bu çılgın üretim ve tüketim ilişkisine de karşıdır. Neden ihtiyacımız olmayan şeyleri üretiyoruz ? İnsanın kendini geliştirmesi için kendine vakit ayırması gerekir. Bunun içinde boş vakte ihtiyacı vardır. 12 saat çalışan biri ne kendini geliştirebilir ne çocuklarını büyütebilir. Korona bize iyi bir örnek gösterdi. İnsanlar evde kalarak film izlemeye,kitap okumaya başladılar. Benim bile en çok kitap okuduğum zaman korona zamanıydı. İnsanlara kendini geliştir daha iyi iş bul deniyor. İşten eve dönüyorsun saat 9 mu 10 mu ne? Haberleri izleyemiyorum, gündemde ne olmuş bilmiyorum. Ben yemek mi yicem, duş mu alcam, yoksa kendimi mi geliştircem ? Kaçta yatıp zıbarıcam ? " (Tırnak içine aldığım kısımı sonradan ekledim bu yüzden alt ve üst satırdan bağlantısı kopuk olabilir.)

Komünistlerin tarihe yaklaşımıda farklıdır. Bize okullarda tarihi parça parça anlatırlar. Savaşta kimler vardı?Kaç Tarihinde yapıldı? Yöneticiler kimdi ?Halbuki tarih bunlardan ibaret değil. İnsanlık sadece birkaç elitten ibaret değil. Halkta söz konusu ve halkın bilinçlenip,başlattığı isyanlar, üretim ilişkileri tarihte asıl rol oynayan unsurlardır.
Merak ettiğiniz başka soru varsa, sorabilirsin.
Youtube da
BSM Youtube kanalından Komünizmi öğrenebilirsin.
TKP güncel haftalık olarak video yüklüyor. Komünist bakış açısı ve yorumlarını öğrenmek için videolarına bakabilirsin.
SOL TV, TKP'nin basın organı diyebilirim. Yine aynı şekilde Komünist bakış açısını öğrenmek için bakabilirsin.
Yepisyeni Türkiye, kanalı eskisi gibi içerik üretmiyor ama ürettiklerini beğeniyorum.
BSM KOMÜNİZM NEDİR:

BSM 2.Dünya Savaşı Japonya İç Siyastesi(Üretim ilişkilerinin nasıl ülkeyi savaşa götürdüğünü daha iyi anlaman için.).

BSM 2.Dünya Savaşı Nazi Almanyası İç Siyaseti(Üretim ilişkilerinin nasıl ülkeyi savaşa götürdüğünü daha iyi anlaman için.).

Her iki video patronların kar amacı için halka milliyetçilik pompalayarak devletleri nasıl savaşa sürüklediği anlatılıyor.

10'dan fazla devlet denedi. Sonuçları kendi gözümüzle gördük.
Sonuçlar başarılı.
-Çarlık Rusyasın'da halk kıtlık çekiyordu. Çarlık Rusyası'nı halk neden devirdi sanıyorsun ? Sovyetler kuruldu ve kurulan o Sovyetler Birliği uzaya çıktı. Olimpiyat başarıları ortada
-Çin bir sömürgeydi.Devrimde sonra süper güç oldu ve şu an ABD korkulu rüyası. Şu an bana soracak olursan komünist değil.Olimpiyat başarıları ve teknolojik ilerleyişleri ortada.
-Küba, bir ada ülkesi ve komşularına kıyasla ortalama yaşam ömrü çok daha uzun. Ayrıca yaşanan doğal felaketlerde yine komşularına kıyasla daha az can kaybı yaşıyor. Ve yıllarca süren ağır ambargoya rağmen bu böyle.
-Yügoslavya olimpiyat başarıları ortada.
-Afrika da Burkina Faso'da Thomas Sankara devrim yapıyor. Toprak ağalarının topraklarına el koyuyor. Kıtlığı bitiriyor, bebek ölümlerinde inanılmaz düşüş yaşanıyor,sitmayı bitiriyor.
-Bir tek Kore Demokratik Halk Cumhiriyeti(Kuzey Kore) durum iyi gözükmüyor. Bunun iki sebebi var.
1)Kore iç savaşında Kuzey Kore'yi ABD 2.dünya savaşından daha fazla bomba atıyor(sanırsam 2.Dünya savaşıydı). Topraklar zehirleniyor ve açılan kıraterler ekime izin vermiyor. Tarımsal el verişliği yok ediliyor.
2)Asya politik kültürü tek adamlığa yatkın ve yaşanılan tek adam rejiminin sebebi bence bu. Halbuki komünizmin bunu yıkması beklenirdi. Bu kısmı canımı sıkıyor ama oranın dinamiklerini bilmiyorum.

Komünizm başarısız olmadı.
Asıl başarısız olan kapitalizmdir. Milyonlarca boş ev varken insanlar evsiz. 15 milyar insana yetecek kadar gıda üretiyoruz ama 7 milyar insanı doyuramıyoruz. Ülkemiz dahil bir çok yerde kıtlık var. Dünya küresel ısınmadan dolayı yok olacak üretimi kısıtlamalıyız deniyor ama insanlığın yok olmasını göze alarak üretim devam ediyor. Geri dönülmez eşiği aştık. Üretimi durdurmuyorlar çünkü düzen rakabet denilen bir birini yutma,yok etme düzeni. Zayıflayanı bir diğer devlet yok eder veya sömürmeye başlar. İğrenç bir düzen içerisindeyiz ve insanlığın sonunu göz göre göre getiriyor. Kimse de bir şey yapmıyor.

Tutmayan boş bir sistem zaten. Gördük komünist Rusya'yı.
1.Dünya savaşından önce kıtlık içinde halk ve girdiği her savaşı kaybeden çarlıkvardı. 2.Dünya savaşında SSCB'nin Şehirleri dümdüz oldu. Nazi faşistlerini inlerinde ezdi ve sonra uzaya çıktı. Gördüğüne emin misin ?
Peki 2.Dünya savaşına katılmamış kapitalist Türkiye ne yaptı ? Şu an ne durumda ?

Tamamen bir ütopya. Sınırsız kaynak olmadığı sürece sürdürülebilirliği düşük çünkü her şey en üstteki adamın eline bakıyor.
Dünya hammade kıtlığı yaşamıyor. 15 Milyar insana yetecek kadar gıda üretiyoruz ama 7 Milyar insanı doyuramıyor,ülkemizde bile kıtlık yaşıyoruz.

60 Dakika düzenleme sürem dolmuş.
Herkese "ÇEKİÇCAST" PODCAST'ini dinlemeyi şiddetle tavsiye ediyorum. Şu an 15 bölüm çekildi. Günce olarak seriye devam ediliyor. TİP Gençlik Kolları başkanı Bartu Bölükbaşı'da 3 konuşmacıdan biri.

Son düzenleme:
Dünya hammade kıtlığı yaşamıyor. 15 Milyar insana yetecek kadar gıda üretiyoruz ama 7 Milyar insanı doyuramıyor,ülkemizde bile kıtlık yaşıyoruz.

60 Dakika düzenleme sürem dolmuş.
Herkese "ÇEKİÇCAST" PODCAST'ini dinlemeyi şiddetle tavsiye ediyorum. Şu an 15 bölüm çekildi. Günce olarak seriye devam ediliyor. TİP Gençlik Kolları başkanı Bartu Bölükbaşı'da 3 konuşmacıdan biri.

Dostum hiç bir sistemin mükkemel olmadığı gibi bunun sorunu en üsteki adamın kim olacağı. boşuna demedim üstteki adamın eline bakıyoruz diye. Ayrıca tek kaynak yiyecek değil bahsettiğim şey her şeyin ulaşılabilirliği mesela bir araba almak için veya telefon almak için yıllarca beklendiğini gördük komünizm denemelerinde. yapılması imkansız mı günümüz şartlarında değil ama şu an içinde yaşadığımız sistemi değiştirmenin bir ihtimali yok sistem üzerinde en ufak bir kontrolümüz bile olmadığı için her şey boşuna ancak geçlik hayalleri olarak kalır akılda bu tip düşünceler. WW3 çıkarsa başka tabii.