ornitorenk

Uzman
Vücut geliştirme için konuşuyorum. Yani kütle kazanmak, hacim kazanmak ve daha geniş gözükmek istiyorsak galiba günlük almamız gereken kaloriden daha fazlasını almamız gerekiyor. Sadece protein ağırlıklı beslenen birisi kasları belki daha şekilli şukullu gözükür ama daha büyük gözükmesini istiyorsa karbonhidrata daha çok önem vermesi gerekiyor gibi geldi bana. Bizi daha büyük yapan şeyin proteinden ziyade karbonhidrat olduğunu düşünüyorum. Yani tabii tüm makrolar birlikte dengeli bir şekilde önemli. Protein de şart karb da şart fakat protein alımı sanki piyasada daha çok reklamı yapılan bir şey. Büyük olmak istiyorsak karbonhidrat daha önemli gibi.

Makroların görevi birbirinden farklı, karşılaşyıramayız.

Onarım için protein gerekli, proteini fazla tüketirsek şekilli şukullu olmuyoruz direkt.

Karbı da dayayınca hacim direkt artmıyor, onarmadan nasıl büyüyeceksiniz?

Makroların görevi birbirinden farklı, karşılaşyıramayız.

Onarım için protein gerekli, proteini fazla tüketirsek şekilli şukullu olmuyoruz direkt.

Karbı da dayayınca hacim direkt artmıyor, onarmadan nasıl büyüyeceksiniz?

Sıfır protein yiyelim demiyorum zaten ama protein alım oranlarının abartıldığını düşünüyorum. İlla kilonun 2 katı kadar protein almak şart oğlu şart değil bence. Bu orana hiç dikkat etmeyip kütleli adamlar var. Yaptıkları tek şey spor ve yemek yemek. 160 g 170 g protein abartı gelmeye başladı vücudun hepsini sindirememe durumu da var. Tozların iyi PR si yapılıyor bunun bir sonucu olduğunu düşünüyorum.

Merhaba ornitorenk evet dediğin gibi karbonhidrat alımı hacim için önemlidir ancak burada dikkat edilmesi gereken şeylerden en önemlisi ise karbonhidrat alımını zirveye çıkartarak yağ ve proteini geri plana atmamak. Spordan 2 saat öncesinde seni çok yormayacak yiyeceğin yüksek karbonhidratlı öğün ve ortalama derece de protein spor esnasında seni daha enerjik hissettirecek, spor sonrasında ise kolay sindirilebilir proteinler yaptığın kas yıkımını iyileştirilmesi için kullanılacaktır. Genel olarak konu hakkında bir bilgi verilecek ise karbonhidrat senin ana enerji kaynağın olacağından dolayı evet yüksek oranda tüketmelisin eğer bulk dönemindeysen bu gramın üstüne biraz daha fazlasını koymak senin avantajına olacaktır ama yine de dediğim gibi vücuduna alacağın çoğu besin koordineli çalışır buna kilo başına 1 gram ortalama olarak alacağın yağlarda dahil.
Not: Gün içerisinde kan şekerini çok fırlatmadan yiyeceğin karbonhidratlar senin avantajına olacaktır.

Aklına takılan bir şey varsa yardımcı olmak isterim.
İyi günler dilerim.