Eagles 41

Üstün
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar.

Bu platformun iş arama kısmında problem var. Örnek vermek gerekirse sanayi bölgesinde bir lokasyon seçtiğinizde ve bugünün ilanları filtresine tıkladığınızda en az 600-700 ilan olması gerekirken bu sayı 70-80’lere kadar düştü. Böyle bir şey mümkün değil. Daha önce de olmuştu ve düzelmişti. Bununla ilgili müşteri hizmetlerini aradım, mail attım, talep oluşturdum ama adamların umurunda bile değil. Ben de CİMER’e şikayette bulunayım dedim. CİMER bana komik bir dönüş yaptı. Önce Çalışma Bakanlığı'na, daha sonra Ticaret Bakanlığı'na talep oluşturdum; başka bir bakanlık da aklıma gelmedi. Bu adamlar vergi veriyor, para kazanıyor ama sorunları bildiremiyoruz, şikayet bile edemiyoruz. Böyle bir şey mümkün mü? Bu sorunları düzeltmeleri için onları nereye şikayet edeceğim? Şikayetvar sitesini de pek umursamıyorlar anladığım kadarıyla.

@Şişman Adam

Ekran görüntüsü 2026-07-07 111634.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-07 111656.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten anlamadım. Bir bölgede 500-600 iş ilanı olması gerektiğini düşünüyorsunuz ve bunun o kadar olmamasından dolayı sistemde bir hata olduğunu mu düşünüyorsunuz? Neden 500-600 olmalı ki?

Çok basit aslında. Düzenli iş arayanlar bunu rahatlıkla tespit edebilir. Günde ortalama 500'ün üzerinde ilan olur oturduğum lokasyonda, o da en az. Her gün nizami şekilde bakarım çünkü. Sanayi bölgesinde yaşıyorum. Ama yaklaşık 1 hafta ya da 10 gündür ilan sayısının birden bire bu kadar düşmesi rastlantı veya tesadüf olamaz. Daha önce de oldu, bu şikayette bulundum; kısa sürede düzelttiler. Şimdi ise ne hikmetse umursamıyorlar artık, o kadar rahatlar. Sistemde hata olduğunu düşünmüyorum, bizzat hatalı olduğunu görüyorum. Ya yaptıkları güncellemelerle filtreleme seçeneklerini bozdular, ya da teknik bir hata var.

Merhaba,

Kariyer.net sitesi bir kamu kurumu olmadığından ve insanlara verdiği bu hizmet bir özel hizmet niteliği taşıdığından aslında CİMER'den aldığınız yanıtta bir yanlışlık yok. Her ne kadar sizin niyetinizi anlasam da maalesef ülkemizde CİMER yanlış anlaşılıyor ve her konuda CİMER'e başvuru yapılıyor. CİMER kişiler/tüzel kişiler arasındaki sorunlarla ilgilenen bir kurum değil esasen.

Sizin bu sorununuz da CİMER'in görev alanına girmiyor. Bu sebeple bu sorunu doğrudan Kariyer.net ile çözemelisiniz bir şekilde. Telefon, mail veya şartlar oluşursa dava açmak gibi yolları denemelisiniz.

Umarım halledersiniz. Geçmiş olsun.

Çok basit aslında. Düzenli iş arayanlar bunu rahatlıkla tespit edebilir. Günde ortalama 500'ün üzerinde ilan olur oturduğum lokasyonda, o da en az. Her gün nizami şekilde bakarım çünkü. Sanayi bölgesinde yaşıyorum. Ama yaklaşık 1 hafta ya da 10 gündür ilan sayısının birdenbire bu kadar düşmesi rastlantı veya tesadüf olamaz. Daha önce de oldu, bu şikayette bulundum; kısa sürede düzelttiler. Şimdi ise ne hikmetse umursamıyorlar artık, o kadar rahatlar. Sistemde hata olduğunu düşünmüyorum, bizzat hatalı olduğunu görüyorum. Ya yaptıkları güncellemelerle filtreleme seçeneklerini bozdular, ya da teknik bir hata var.

Piyasanın iyi olmayışından dolayı bu sayıda düşmüş olabilir.

Merhaba,

Kariyer.net sitesi bir kamu kurumu olmadığından ve insanlara verdiği bu hizmet bir özel hizmet niteliği taşıdığından aslında CİMER'den aldığınız yanıtta bir yanlışlık yok. Her ne kadar sizin niyetinizi anlasam da maalesef ülkemizde CİMER yanlış anlaşılıyor ve her konuda CİMER'e başvuru yapılıyor. CİMER kişiler/tüzel kişiler arasındaki sorunlarla ilgilenen bir kurum değil esasen.

Sizin bu sorununuz da CİMER'in görev alanına girmiyor. Bu sebeple bu sorunu doğrudan Kariyer.net ile çözemelisiniz bir şekilde. Telefon, mail veya şartlar oluşursa dava açmak gibi yolları denemelisiniz.

Umarım halledersiniz. Geçmiş olsun.

Teşekkür ettim Şişman Adam. Mail attım, müşteri hizmetlerini aradım, teknik destek kaydı oluşturdum, hala geri dönüş yok. Hatta müşteri hizmetlerinde görüştüğüm hanımefendi de normal olmadığını, "incelenir talebiniz" dediğini iyi hatırlıyorum. Yani bir yeri yapıyorlar, başka bir tarafı bozuyorlar galiba, tam emin değilim. :LOL:

Piyasanın iyi olmayışından dolayı bu sayıda düşmüş olabilir.

Zaten orayı genelde PR ve reklam çalışması için çok kullanıyor firmalar, fake ilan sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ama 600'lü sayılardan 70-80 civarına düşmesi çok olası değil her şeye rağmen. İstanbul'da bile komik sayıda düşük ilan çıkıyor.

Bu CİMER'in işi değil ama CİMER'in verdiği cevap yine de komik geldi bana. :D

Tüm tuşlara basıyoruz düzeltsinler diye. Uygulamasına dark mode bile getirmeyen firmadan beklentimizi büyük tutuyoruz muhtemelen. :cool: