Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
7
Burada pek gozlemlemedim ama denk geldigim oldu. Ornek veriyorum, bir telefon onerisi konusu açılıyor. Kisi iki telefon arasinda kalmis. Normalde yapilmasi gereken, mesajda konu sahibinin isteklerine gore neyin iyi oldugu, hangi cihazin hangi konuda neden onde oldugunun açıklanmasıdır. Fakat bazi kisiler direkt olarak karsilastirma sitesi atıyor, al buradan bakabilirsin diyip geciyor. Haliyle hem doğru olmayan bilgiler ile konu sahibi yanılabiliyor hem de farklari aciklayan uyelerin mesajlarinin önemi kalmamis oluyor. Bununla ilgili kural var mı diye baktim ancak tam kapsamli bir kural bulamadim.

31.Kural: "CPUBoss, GPUBoss ve Can You Run It sitelerindeki karşılaştırmaların cevap olarak sunulması yasaktır. Bilgilerin güvenilir bulunmadığı siteler yasaklanır, filtrelenir."

Ya bu kural duzenlenip, karşılaştırma siteleri engellenmeli ya da yeni kural eklenmeli. Sebebi yukarida anlattigim gibi, bilgileri tamamen ve eksiksiz olarak giren bir site su ana kadar hic gormedim ve mesajinda aciklayici cumleler kullanan insanlarin mesaj yazmasinin anlami kalmıyor. Zaten soru soran kisi bu tarz siteleri az cok kullanmıştır ve buralardan net fikir olusturamadigi icin foruma gelmistir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 13 Eksi
Bende öyle düşünüyorum. Siteyi atmak yerine özelliklerini sitelerden alıp kendisi yazsa bu daha iyi ... özelliği var vs. dese daha doğru olur. Karşılaştırma siteleri zaten güven vermiyor. Konu sahibi o sitelere bakmayı bilmiyordu sanki.

Telefon kiyaslamalarina gelip Epey linki atanlari gorunce denilenleri anlayabiliyorum. Mantikli bir oneri.
Ya anlamıyorum, siteyi atacağına iki donanım arasındaki farklardan bahsetse ya. Konu sahibi bilseydi zaten iki telefon özelliklerini de karşılaştırırdı. Siteyi atacağına kendisi açıklamalı. Denk geliyor böyle, yazsam gereksiz mesajlardan ben uyarı yiyeceğim.

Yasaklı siteler/uygulamalar:
  • CPUboss.com
  • GPUBoss.com
  • Uzmanim.net
  • UserBenchmark.com
  • İstanbulbilisim.com
  • Nanokatalog.com
  • Bossbilisim.com
  • pc-builds.com
  • birxy.com
  • DriverBooster & Driver güncelleme programları.
  • Gamermarkt
  • Turkceyamaci.com
  • Dosya.tc ve dosya.co
  • GIBIRNet
  • Oyunexe.com
  • Versus.com

Ben mesela bir fikrim yoksa bir karşılaştırma sitesine girip, aralarındaki farklara bakıp, üyeyi aydınlatmaya çalışıyorum.

Epey olabildiğinde güncelliyor fakat daha bugün gördüm ki bazı cihazlarda hata yapılmıştı. Ekran gövde oranı vs. Akakçe var alternatif ama orası epey'den bile beter gibi :D

Bir dâhâki sefere biz de Epey linki bırakalım. Ne uğraşıyoruz canım, ne gerek var onca zahmete? 😂
Biraz Epey odakli konusacagim. Adamlar ekran boyutuna, megapiksel degerine, frekanslara gore vs. puan veriyorlar.
Ornegin kamera sensoru bilgisini genelde veriyorlar ama gozumuze sokmuyorlar. N'apsin kullanici, megapiksele gore mi kamera alsin? Hangi sensorun iyi oldugu bilgisi de gokten inmeli herhalde. Cok biliyorsunuz madem, onu da belirtin.
3DMark puanlari desen yok, sogutma hakkinda bilgi yok. Bu kadar eksigi ve yanlisiyla kullaniciyi yanlisa yoneltmeye musait bir site. Ulkemizdeki en populer karsilastirma sitesi oldugu icin de sitem etmesek olmazdi. Herhangi bir model hakkinda arama yaptiginizda en ustte cikiyor genelde.

Ornegin; yerli degil ama GSMArena'da bilgiler verilir, hangisinin dogru oldugunun cevabi tuketiciden beklenir. Bu sayede "Linki atayim, kiyasla." gibi bir beklenti de dogurmuyor. Anlamak icin bilgili birilerine danismak gerekiyor.

Uzun lafin kisasi, yanlisa yoneltme oldugu ihtimali icin sanilandan da hassas bir konu. En azindan telefon kategorisi icin bunu rahatlikla soyleyebilirim.