Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 27 Ocak 2024
- Makaleler
- 7
Hangi dil bildiginiz buyuk onem teskil ediyor. Bunu bilmeden verecegimiz bir ornek icin uzun bir sure yeni bir dil ogrenmeniz gerekebilir.
Hic dil bilmeden basliyorsaniz, kart oyunu icin Godot is gorur. Buna ek olarak LÖVE2D de dusunebilirsiniz. Lua ile kodluyorsunuz ve herhangi bir lisans ucreti yok, Godot'daki gibi. Gecenlerde cikan ve cok tutulan kart oyunu Balatro da bu motorla yapildi.
Hic dil bilmeden basliyorsaniz, kart oyunu icin Godot is gorur. Buna ek olarak LÖVE2D de dusunebilirsiniz. Lua ile kodluyorsunuz ve herhangi bir lisans ucreti yok, Godot'daki gibi. Gecenlerde cikan ve cok tutulan kart oyunu Balatro da bu motorla yapildi.
- Makaleler
- 7
UE5 icin C++ ogrenmeniz, ustune Unreal'a ozel syntaxlari da ogrenmeniz lazim. Tabii Editor kullanimini da ogrenmelisiniz. Alternatif olarak Unreal'da Blueprint ogrenerek C++ ogrenmeden teoride gorsel programlama da yapabilirsiniz ancak o elbet bir yerde patlayacaktir, onermem. Tabii kariyer olarak UE5 ogrenmenin onu acik ancak hic proje yapmamis, dil bilmeyen biri bence direkt UE5 ile baslamamali.Hiçbir dil bilmiyorum, oyun yapmak istiyorum UE5 falandan başlayayım dedim de öyle de çok zor olur diye 2D bir oyun yapmak istedim o yüzden sordum.
2D icin Unreal cok gereksiz olur zaten.
Kotu bir baslangic degil. Kart oyununu 2D veya 2.5D yapmak daha mantikli olur zaten, baslangic icin 3D ugrastiracaktir. Herkes basit konseptlerle basliyor, merak etmeyin.Kart oyunu değil de 2D bir oyun yapmak daha mantıklı sanırım.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-