neurox

Uzman
Öğlen oyun oynayıp gittim, her şeyi yaptım, sonra bilgisayarı kapatıp dışarı çıktım fişini de söktüm. Eve geldiğimde bilgisayarı açtım bekledim ama ekranın gelmediğini fark ettim. Kasayı açtım bütün fanlar dönüyor ne olursa olsun ne yapabilirim?

Denediğim yöntemler: BIOS pilini söktüm geri taktım, RAM'leri ayrıntılı uçlarını silip geri taktım, kabloları kontrol ettim, fanları kontrol ettim,

Sorunun monitörde veya kablolarda olacağını sanmıyorum çünkü Power tuşuna basınca direk PC kapanıyor bu da demek oluyor ki kasada sorun var çözebilecek olan var mı? İlk defa başıma geldi.

Bir şey hatırladım en son CS2 maçından sonra arkadaşımla konuşurken fare bir anda gitti klavye de gitti, sonra mouse klavye hepsini söktüm geri taktım yine çalışmadı fakat ışıkları vardı sonra bilgisayarı kapatamayacağım için mecburen Power tuşundan kapattım zararlı bir şey evet ama yapmam gerekliydi. Ve işlerim olduğu için hemen dışarı çıktım.

Kafama şimdi yattı en son PC açıkken olaylar bunlar oldu.

Not: Power tuşuna bastıktan sonra PC kapatılıyor yazısı geldi sorunsuz şekilde kapattı.

Ekran kartı GTX 770 Zotac AMP Edition ömrü bitmiş olabilir mi 2013 de çıkan kart 2025 bugüne hala kullandım bir şey olmamıştı.

Ekran kartının öldüğünü düşünmüyorum; yazdığım işlemi uygular mısınız, belki sorununuzu çözebilir.

Prize takılı iken elektrik gitse ne olacak sonuçta sistem çalışmıyor. Herkes yapmıyor bence hocam yani forumun %90'ı yapmıyordur. PSU kapasitörleri sürekli doldur/boşalt olduğu için eskitebilir.
Hocam o zaman marş motoru eskimesin diye arabayı gece açık bırakalım? Öyle mantık olur mu lütfen, yapılma amacı bu cihazın.
Öğlen oyun oynayıp gittim, her şeyi yaptım, sonra bilgisayarı kapatıp dışarı çıktım fişini de söktüm. Eve geldiğimde bilgisayarı açtım bekledim ama ekranın gelmediğini fark ettim. Kasayı açtım bütün fanlar dönüyor ne olursa olsun ne yapabilirim?

Denediğim yöntemler: BIOS pilini söktüm geri taktım, RAM'leri ayrıntılı uçlarını silip geri taktım, kabloları kontrol ettim, fanları kontrol ettim,

Sorunun monitörde veya kablolarda olacağını sanmıyorum çünkü Power tuşuna basınca direk PC kapanıyor bu da demek oluyor ki kasada sorun var çözebilecek olan var mı? İlk defa başıma geldi.
Rica etsem sisteminizdeki bileşenleri yazar mısınız.

Hocam o zaman marş motoru eskimesin diye arabayı gece açık bırakalım? Öyle mantık olur mu lütfen, yapılma amacı bu cihazın.

Rica etsem sisteminizdeki bileşenleri yazar mısınız?

Yani bunu herkes yapıyor her yerde görüyorum.
H61H2-M17 anakart.
8 +8 GB RAM.
Zotac AMP Edition 3 fanlı GTX 770 2 GB.
256 GB SSD.
250 GB HDD.
Windows 10 Home.

Hayır ekran kartını sökmenize gerek yok. Eğer bu da yanıt vermezse RAM'lerin birini söküp çalıştırın 2 RAM varsa.

Yarın deneyeceğim, okul olduğu için uyumam gerekli.

Ekran kartının öldüğünü düşünmüyorum; yazdığım işlemi uygular mısınız, belki sorununuzu çözebilir.

Hepsini deneyeceğim.

Aklıma takılan soru neden bir anda böyle oldu?

Küçük bilgi vereyim önemsizdir ama, oyunda PC de takılma falan olmadı sorunsuz çalıştı bugün en son fare klavye gitti Power tuşundan kapattım PC'yi.

Diyelim ki öyle değil. Bir kere prizede zararlı hocam. Bakır kollar gevşer. Tamamen gereksiz buluyorum fişten çekmeyi.

Dostum prizde takılı kalması çok büyük sorun bir yere gittin eve geldiğinde bir şey oldu bilgisayara belki, bir ara prizde tutan kişinin anakartı yanmıştı ve forumlarda prizde kalmaması gerektiğini söylüyor.

Yani bunu herkes yapıyor her yerde görüyorum.
H61H2-M17 anakart.
8 +8 GB RAM.
Zotac AMP Edition 3 fanlı GTX 770 2 GB.
256 GB SSD.
250 GB HDD.
Windows 10 Home.

Yarın deneyeceğim, okul olduğu için uyumam gerekli.

Hepsini deneyeceğim.

Aklıma takılan soru neden bir anda böyle oldu?

Küçük bilgi vereyim önemsizdir ama, oyunda PC de takılma falan olmadı sorunsuz çalıştı bugün en son fare klavye gitti Power tuşundan kapattım PC'yi.
İşlemci nedir? İşlemcide veya anakartta dahili grafik varsa o şekilde görüntü almayı deneyebilirsiniz. Anakartınızda var mı yok mu net bir bilgiye ulaşamadım ama çoğu kaynakta var diyor.

Pardon işlemciyi yazmayı unutmuşum Intel Xeon E3 1230.
İşlemcinizde yok, dediğim gibi net bir bilgi bulamadım ama anakartınızda olabilir, ekran kartını çıkartıp anakart üzerindeki soketten görüntü almayı deneyin eğer görüntü alabilirseniz ekran kartınızda sorun var demektir.