Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğit Eren

Uzman
Olayları baştan anlatıyorum. Bilgisayarım düzgün çalışıyordu, ben kasasını beğenmediğim için yeni kasa aldım. Bu kasayı diğer kasaya aktarırken önce kendim denedim parçaları aktardım fakat kabloları bağlayamadım ve tamirci çağırdım. Tamirciyle beraber yaptık topladık açıldı. Fakat masaüstünde 110 dereceyi buluyordu işlemci. Ben de sıvı soğutucuyu garantiye gönderdim ve arıza tespit edip muadil bir modelle değiştirdiler. Bugün onu taktım halen yüksek sıcaklıkta fakat 100'ü görmüyor, 85 derece masaüstünde. Baktığımda işlemci 4.5 GHz kullanıyor %5'te. Format atacağım fakat CPU overheat uyarısı veriyor, soğumasını bekliyorum. Ne yapmalıyım, sorun ne olabilir gerçekten bilmiyorum, yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu voltaj ile bu ısı? Anakartın direkt sıvı soğutma desteği olmadığından, pompa kablosunun CPU fan girişine, fanların da SYS fan girişine takıldığı doğrulanabiliyor mu? Benim aklıma da bu geldi, ya pompa sorunlu ya da montajda hata olabilir.

Hocam sorunum çözüldü AiO pump kablosunu takmamışım hepinize teşekkürler yardımları için.

Hocam bu sefer de alttaki fanları takamadım, onları nereye takacağım?
İşlemci soğutucu tam oturmamış olabilir, mandallı bir modelse ağırlıktan aşağı kaymış da olabilir.

Benim eski sistemimdeki T6 Ultra haftada bir aşağı kayıp işlemciyi 110 derecelere çıkarıyordu.

Hocam oturdu ya, eminiz. 2 defa taktık çıkardık, işlemciyi çıkardık taktık. Yani bak yaptığımız işlemi söyleyeyim, oturttuk çapraz şekilde taktık vidaları sıkılmayacak ana kadar. Kasa içini de atıyorum fotoğraf olarak.

Hocam yüksek GHz sorun bence masaüstünde 4.5GHz nedir?

17708265657243075834721345779036.webp

Güç modu değiştirin, Nihai/yüksek performansı ayarladıysanız dengeliye alın.

Hocam nihai moddaydı güç moduna çektim halen aynı garip olan GHz azalmadı aynı kaldı.

İlk onu denedim.

Overclock yapmıştım ben şimdi sıfırlıyorum fakat kasa değişmeden önce ısınmıyordu neden kasa değiştikten sonra ısınmaya başladı.

Hocam forumlar yardım platformu diye biliyorum fakat ne zaman konu açsam kimse cevap vermiyorum ne yapayım çöpe mi atmalıyım sizce. Siz sadece laptop RAM'i takamayanlara mı cevap verirsiniz?

Son düzenleme:
Olayları baştan anlatıyorum. Bilgisayarım düzgün çalışıyordu, ben kasasını beğenmediğim için yeni kasa aldım. Bu kasayı diğer kasaya aktarırken önce kendim denedim parçaları aktardım fakat kabloları bağlayamadım ve tamirci çağırdım. Tamirciyle beraber yaptık topladık açıldı. Fakat masaüstünde 110 dereceyi buluyordu işlemci. Ben de sıvı soğutucuyu garantiye gönderdim ve arıza tespit edip muadil bir modelle değiştirdiler. Bugün onu taktım halen yüksek sıcaklıkta fakat 100'ü görmüyor, 85 derece masaüstünde. Baktığımda işlemci 4.5 GHz kullanıyor %5'te. Format atacağım fakat CPU overheat uyarısı veriyor, soğumasını bekliyorum. Ne yapmalıyım, sorun ne olabilir gerçekten bilmiyorum, yardım edebilir misiniz?

4.5 GHz görünmesi normal diye biliyorum. Boşta benim değerler ortalama bu şekilde;

OCCT indirip oradan efektif MHz değerine bakın (289 görünüyor mesala bende).

Ama sıcaklık olayı gerçekten garip. BIOS'ta açtığınızda da mı aynı sıcaklıklar görünüyor? Gerçi format atarken de ısı hatası veriyorsa BIOS'ta da yüksek görünüyordur sanırım.

1770826920118.webp

1770827008770.webp

BIOS ayarları sıfırlayıp tekrardan O.C yapabilirsiniz, daha önceden profil ayarladıysanız o sıkıntı çıkarıyor olabilir. Ki o işlemci boşta 5GHz'de bile çalışabilir, zira hızlı tepki vermesi gerekir.

BIOS ayarları sıfırlayıp tekrardan O.C yapabilirsiniz, daha önceden profil ayarladıysanız o sıkıntı çıkarıyor olabilir. Ki o işlemci boşta 5GHz'de bile çalışabilir, zira hızlı tepki vermesi gerekir.

BIOS pilini çıkar tak yapmıştık sıfırlandı zaten.

Sorun işlemcide galiba.

Sorun bence soğutucuda, O.C olmadığı halde bu değerler normal değil. FAN ayarlarına bir bakın, elinizde başka soğutucu varsa onu deneyin.

Hocalarım anakartın yanlış göstermesi durumu olabilir mi?

Çünkü bakın eski sıvı soğutucu da gerçekten donuyordu bilgisayar hareket edilmiyordu şimdi akıyor eskisi gibi.

Sıcaklığı yanlış gösteriyor olabilir mi?