Nomercya

Gelişen
2 gün önce PC'yi yeniden topladım ve topladığım günden beridir 1 saniye süren ara gaz sesi veriyor. Sadece PSU ve ekran kartını değiştim bilgisayarda ve ekran kartı ve İşlemci fanlarından gelmediğine eminim. Eğer PSU'dan geliyorsa sebebi ne olabilir? Ya da başka nereden geliyor olabilir.

PSU Modelim: Raijintek Cratos ATX 3.1 1200W 80+ Gold PCI-e 5.0
Gelen sesin videosu:

İlk saniyede gelen ara gaza benzeyen ses

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gün önce PC'yi yeniden topladım ve topladığım günden beridir 1 saniye süren ara gaz sesi veriyor. Sadece PSU ve ekran kartını değiştim bilgisayarda ve ekran kartı ve İşlemci fanlarından gelmediğine eminim. Eğer PSU'dan geliyorsa sebebi ne olabilir? Ya da başka nereden geliyor olabilir.

Gelen sesin videosu:

1. Gürültü Kaynağını Belirleme:
- Bilgisayarınızın kasasını açarak gürültünün kaynağını kesin olarak belirlemeye çalışın. PSU'nun üstünde bir el ile hissedebilirseniz, sesin yoğunlaşmasını bekleyin.
- PSU'nun fanı veya diğer bileşenlerden (örneğin hard disk, SSD) geldiğinden emin olun.

2. Bağlantıları Kontrol Etme:
- PSU ile anakart arasındaki kablo bağlantılarını kontrol edin. Gevşek veya hatalı bağlantı ses yaratabilir.
- Ekran kartı ve PSU arasındaki PCIe kablo bağlantılarını kontrol edin.

3. Yük Testi Yapma:
- Bilgisayarı yalnızca temel bileşenlerle (örneğin, yalnızca CPU ve PSU ile) açarak sesi dinleyin. Diğer bileşenleri çıkararak, ses kaynağını daraltın.

4. PSU'nun Durumunu Kontrol Etme:
- PSU fanının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Fan düzgün dönmüyorsa veya ses çıkarıyorsa PSU bozulmuş olabilir.
- PSU'yu başka bir çalışır durumda olan bir sistemde test ederek, sesin bu bileşenden kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin.

5. Diğer Bileşenleri Kontrol Etme:
- Sesin kaynağı PSU değilse, depolama birimleri (HDD/SSD) gibi diğer bileşenleri kontrol edin. Disklerin iç mekanizması gürültü yapabiliyor.

6. Garanti ve Destek:
- Eğer ses kaynağını bulamazsanız veya PSU'dan şüpheleniyorsanız, ürünün garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edin ve üretici ile iletişime geçin.

Bu adımlar sorununuzu çözmeye yardımcı olmalıdır. Eğer hala sorun devam ediyorsa, ek bilgiler sağlayabilirseniz daha fazlasını araştırabiliriz.

Gelen sesin videosu:

PSU fanının RPM ayarında sıkıntı olabilir. Ya da fanlar yerine tam oturtulmadığı için sürtüyor olabilir.